×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Πόσο σημαντικός είναι για εσάς ένας ποιοτικός ύπνος στην καθημερινότητά σας; Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον στο υπνοδωμάτιό σας, το οποίο θα συντελεί σε έναν ποιοτικό ύπνο. Η επιλογή στου στρώματος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες, οι οποίοι προσφέρουν στο άτομο ξεκούραση και σωστή στάση του σώματος.

Η BoConceptσας υποδεικνύει τον σωστό δρόμο για να επιλέξετε το κατάλληλο και ενδεδειγμένο στρώμα για τον ύπνο σας.

Γιατί πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στα στρώματα που θα δοκιμάσετε;

Αν κοιμάστε για χρόνια σε ένα «λάθος» στρώμα, τότε είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν μυϊκοί και σκελετικοί πόνοι, οι οποίοι επιφέρουν συνέπειες όπως κακή διάθεση ακόμα και εξαντλητικούς πονοκεφάλους.

Πώς θα επιλέξετε;

Υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να διαλέξετε.

  • Ένα σκληρό στρώμα ενδείκνυται περισσότερο για αυτούς που έχουν αυξημένο σωματικό βάρος και για αυτούς που κοιμούνται μονίμως ανάσκελα.
  • Το εσωτερικό του στρώματος είναι απαραίτητο να αποτελείται από ανθεκτικά υλικά (π.χ. πολυουρεθάνη).
  • Αναποδογυρίστε το στρώμα σας μία φορά τον χρόνο
  • Αερίστε για μία μέρα το στρώμα σας τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο (όχι σε συνθήκες υγρασίας)

Τι λένε οι ειδικοί;

Ορθοπεδικό χαρακτηρίζεται ένα στρώμα, το οποίο κρατάει την σπονδυλική στήλη σε οριζόντια θέση.

Ανατομικό ονομάζεται ένα στρώμα, το οποίο ακολουθεί την καμπυλότητα του σώματός σας.

Τα στρώματα πρέπει να επιλέγονται και να συντηρούνται με την ίδια προσοχή. Μία κακή συντήρηση μπορεί να αχρηστέψει το στρώμα σας σε λιγότερο από 6 χρόνια, ενώ μία καλή συντήρηση θα σας επιτρέψει να κοιμάστε σε ένα ποιοτικό στρώμα για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Tips:

Δείτε εδώ μία μεγάλη συλλογή από στρώματα με εγγύηση ποιότητας,

Ευχαριστούμε πολύ την BoConcept για τις πολύτιμες συμβουλές της!

 

Το "Μαζί για το Παιδί" ακόμα πιο κοντά στους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους με δωρεάν υπηρεσίες στο "Κέντρο Αλληλεγγύης" της Αθήνας

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ψυχοκοινωνικές ανάγκες στην οικογένεια, δημιουργεί μία νέα υπηρεσία με σκοπό τη ψυχο- συναισθηματική στήριξη και καθοδήγηση γονέων και παιδιών. Το "Συμβουλευτικό Κέντρο Μαζί για το Παιδί", καθώς και η υφιστάμενη "Πανελλαδική Γραμμή 11525" για Μητέρες/Γονείς, Παιδιά κι Εφήβους εδράζουν από τον περασμένο Ιανουάριο στο «Κέντρο Αλληλεγγύης», πρωτοβουλία του οργανισμού SolidarityNow, που λειτουργεί στο Σταθμό Λαρίσης, με στόχο να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε ανάγκη, και ιδιαίτερα ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Τόσο το «Συμβουλευτικό Κέντρο» όσο και η «Γραμμή 11525» στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και στήριξη σε θέματα που αφορούν οικογένειες με παιδιά, από 0 έως 18 ετών. Το «Συμβουλευτικό Κέντρο Μαζί για το Παιδί» προσφέρει δωρεάν ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες από ειδικούς Συμβούλους Ψυχικής Υγείας όπου γονείς, παιδιά κι έφηβοι μπορούν να λάβουν ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση. Ακόμα, το Κέντρο διοργανώνει Ψυχο-εκπαιδευτικά Σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γονέων, καθώς και Ομάδες Στήριξης με στόχο την καθοδήγηση και την ψυχο-συναισθηματική στήριξη στο ρόλο τους ως γονείς. Στην ίδια λογική, διοργανώνονται και αντίστοιχες παρουσιάσεις σε δημόσια σχολεία σε όλη την Αττική, μέσα από τη συνεργασία με Συλλόγους Γονέων.

Η «Γραμμή 11525», που λειτουργεί από το 2009, απαντάει σε όποιον καλέσει από σταθερό τηλέφωνο με χρέωση μόνο μίας αστικής μονάδας και παρέχει δωρεάν συμβουλευτική από εξειδικευμένο προσωπικό - συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Τα θέματα που κυρίως απασχολούν αυτούς που καλούν στη Γραμμή είναι: η ψυχική υγεία των παιδιών, οι σχέσεις τους μέσα στην οικογένεια, η διαχείριση διαζυγίου με παιδιά, η άσκηση βίας στην οικογένεια, η βία στο σχολείο καθώς και άλλα σχολικά προβλήματα, το άγχος, η επιθετικότητα, και η οριοθέτηση. Ακόμα, η «Γραμμή 11525» δέχεται κλήσεις για λήψη ανώνυμων/επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Τέλος, όπου το ζήτημα αφορά σε άλλη υπηρεσία, γίνονται παραπομπές σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς για παιδιά κι εφήβους σε όλη την Ελλάδα.

Η λειτουργία των πιο πάνω υπηρεσιών γίνεται δυνατή με χορηγούς τα EEAGRANTS, το SolidarityNowκαι τον ΟΤΕ. Οι υπηρεσίες στεγάζονται στο «Κέντρο Αλληλεγγύης», στο ιστορικό κτίριο του Φρουραρχείου, στη συμβολή των οδών Δομοκού, Φιλαδελφείας και Σάμου (έναντι σταθμού Λαρίσης). Για περισσότερες πληροφορίες, ραντεβού, δηλώσεις συμμετοχής στις ομάδες ή/και σεμινάρια, επισκεφτείτε το www.mazigiatopaidi.gr ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 115 25 και με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας

Το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα προσφέρει χώρο λειτουργίας σε νέες και υφιστάμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, διευκολύνοντας συνεργατικές λύσεις σε επίπεδο κοινοτήτων για επείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Το Κέντρο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των OpenSocietyFoundationsκαι του SolidarityNow, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την οικονομική βοήθεια του EuropeanEconomicAreaGrants, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο 2014. Το Κέντρο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του ιστορικού κτιρίου του παλαιού Φρουραρχείου στην Αθήνα, ο οποίος έχει παραχωρηθεί για αυτόν τον σκοπό από τον Δήμο Αθηναίων, ενώ την πλήρη ανακαίνιση των χώρων που φιλοξενούν τις υπηρεσίες του Κέντρου ανέλαβε το SolidarityNow.

Το Κέντρο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, προέλευσης και κοινωνικής θέσης και λειτουργεί σε συνεργασία με τέσσερις ελληνικές ΜΚΟ, την ΑΡΣΙΣ, την PRAKSIS, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Μαζί για το Παιδί, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στο Κέντρο Αλληλεγγύης περιλαμβάνουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, νομική συμβουλευτική υποστήριξη, βοήθεια στην αναζήτηση εργασίας, κέντρο ημερήσιας φροντίδας παιδιού, υπηρεσίες υποστήριξης μητέρων, γραμμή βοηθείας (11525) για παιδιά και νέους , καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης ευπαθών ομάδων, όπως παιδιά και έφηβοι, ηλικιωμένοι, ασθενείς, μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών Οργανισμών που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδοοικογενειακή βία, τις χρόνιες ασθένειες, τις διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες, και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειάς τους. Η Ένωση ενημερώνει κι ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά ενώ παράλληλα παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη. Επιμέρους, από το Φεβρουάριο του 2009 λειτουργεί την Πανελλαδική Γραμμή Βοήθειας 11525, από το Μάρτιο του 2012 την υπηρεσία Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε φορείς παιδικής προστασίας στην Αττική, και από τον Απρίλιο του 2014 το Συμβουλευτικό Κέντρο Μαζί για το Παιδί. Για το Τμήμα Επικοινωνίας της 'Ενωσης Μαζί για το Παιδί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Χατζηνικολάκη, στο 210 77 82 281, ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

solidarity-now                               lo-banner                                 eea-grants

Είναι γεγονός πως αν δε διδάξουμε από νωρίς στα παιδιά την σωστή στάση του σώματος, τότε ενδεχομένως να παρουσιάσουν μυοσκελετικά προβλήματα στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης, όπως η σκολίωση και η λόρδωση.

                Η κακή στάση του σώματος συνήθως είναι αποτέλεσμα της στάσης που υιοθετεί το παιδί όσο είναι στο σχολείο. Πολλές φορές τα παιδιά ξαπλώνουν πάνω στο θρανίο ή κάθονται στραβά, με τα αποτελέσματα να είναι επιβλαβή για την υγεία τους.

                Για να προληφθεί αυτή η κατάσταση και για να μην εμφανίσει το παιδί μυοσκελετικά προβλήματα, όπως σκολίωση και λόρδωση, μεγάλη σημασία έχει η εκπαίδευση που θα λάβει η οικογένεια και το σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να τονίσουν την σωστή στάση κατά τη διάρκεια της γραφής, δηλαδή:

  • Ο κορμός να είναι ευθυγραμμισμένος.
  • Τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα και τα γόνατα να έχουν κλήση 90ο.
  • Οι πήχεις ακουμπούν στο τραπέζι και οι αγκώνες σχηματίζουν γωνία 90ο.
  • Η τσάντα δεν πρέπει να είναι πάνω στην καρέκλα.
  • Δεν σκύβουμε πολύ μπροστά το κεφάλι.

Εάν ωστόσο δείτε ότι το παιδί παρουσιάζει κάποια μυοσκελετική δυσμορφία καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό. Η καλή στάση του σώματος είναι απαραίτητη ως βάση για την καλή λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα spondylos.eu

Δύο από τις δυσμορφίες της σπονδυλικής στήλης, με τις οποίες μπορεί να γεννηθεί κάποιος, είναι η κύφωση και η σκολίωση. Και στις δύο περιπτώσεις το σώμα παρεκκλίνει από το ένα μέρος, μόνιμα. Το αποτέλεσμα είναι εκτός από λανθασμένη στάση σώματος, να δημιουργούνται και διαταραχές στις συνδέσεις των αρθρώσεων.

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν από αυτήν την κατάσταση, είναι το άλγος, η μειωμένη λειτουργικότητα σε πολλές κινητικές απαιτήσεις, μέχρι και η παρεμπόδιση μιας σωστής αναπνοής.

Κύφωση:

Είναι μία πάθηση, η οποία εκδηλώνει μία αυξημένη καμπυλότητα στην σπονδυλική στήλη. Από την μικρή ηλικία, μπορεί να υπάρχει, χωρίς να εκδηλώνει σημάδια χειροτέρευσης. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται η λάθος στάση σώματος και οι κακές συνήθειες που μπορεί να ακολουθεί το άτομο, να φανερώσουν πιο γωνιώδη καμπύλη στη περιοχή της πλάτης, δημιουργώντας προβλήματα περαιτέρω προβλήματα στην σπονδυλική στήλη.

Η θεραπευτική προσέγγισή της γίνεται με φυσικοθεραπεία αλλά αν ο ορθοπεδικός κρίνει απαραίτητο, μπορεί να υπάρχει και φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπιστεί καλύτερα ο πόνος. Από την άλλη ο κηδεμόνας είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα, το οποίο συνίσταται αφού ο ασθενής έχει φτάσει σε συγκεκριμένη ηλικία. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την κύφωση.

 

scoliosi

 

Σκολίωση:

Ως σκολίωση θα μπορούσαμε να ορίσουμε την στροφική ελικοειδής παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης. Τις περισσότερες φορές είναι ιδιοπαθής, δηλαδή χωρίς να υφίσταται συγκεκριμένη αιτιολογία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ασθενείς μπορεί να διαμαρτύρονται για μία ενόχληση και δυσφορία στην περιοχή της πλάτης. Αυτό συμβαίνει, αφού η ωμοπλάτη έχει στραφεί σε λάθος μέρος και η σπόνδυλοι βρίσκονται συνεχώς σε κάμψη.

Η κληρονομικότητα είναι η σημαντικότερη αιτιολογία σχετικά με την σκολίωση και μία αποτελεσματική αντιμετώπιση ξεκινάει πάντα από την διακοπή της εξέλιξης της νόσου. Σε ακραίες περιπτώσεις δρομολογείται και κρίνεται απαραίτητο από τον ορθοπεδικό να πραγματοποιηθεί χειρουργείο.

 

Ευχαριστούμε πολύ το σύγχρονο ορθοπεδικό κέντρο Ideal για τις πολύτιμες πληροφορίες του.

 

Είναι γεγονός πως η επιβαρυμένη καθημερινότητά μας δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τις αγορές μας οι ίδιοι, καθώς ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Το διαδίκτυο αποτελεί την ιδανική επιλογή καθώς όχι μόνο εξοικονομούμε χρόνο αλλά και χρήματα, αφού στα περισσότερα ηλεκτρονικά φαρμακεία τα προϊόντα που διατίθενται έχουν μεγάλες εκπτώσεις. Επομένως, έχουμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε τα φαρμακευτικά προιόντα που έχουμε ανάγκη, με ένα μόνο κλικ, γρήγορα και οικονομικά!

                Επιπροθέτως, μέσω των αγορών μας από το onlineφαρμακείο μπορούμε να συγκρίνουμε τα επιθυμητά προϊόντα και ως προς την τιμή και ως προς τα συστατικά! Έξυπνο; Για παράδειγμα αν θέλουμε να αγοράσουμε μια κρέμα ημέρας από ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο, με ένα κλικ έχουμε ενημερωθεί για όλα τα αντίστοιχα προιόντα που υπάρχουν, ποιες είναι οι ιδιότητες τους, ποια τα συστατικά τους και ποια η τελική τους τιμή, με την ανάλογη έκπτωση.

apivita banner

                Η τελική μας επιλογή επομένως γίνεται εξαιρετικά ευκολότερη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να κάνουν onlineτις αγορές τους, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο. Αν από την άλλη, αν είστε λίγο επιφυλακτικοί με τις αγορές σας από κάποιο online φαρμακείο, επειδή δεν θέλετε να δίνετε τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας, σας συμβουλέυουμε να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα στην οποία μπορείτε να βάλετε τα χρήματα που αντιστοιχούν στις αγορές σας.

Ευχαριστούμε πολύ το Pharmacyoutlet για τις πολύτιμες πληροφορίες του!

Εκκριτική ωτίτιδα αποκαλούμε την συσσώρευση άσηπτου υγρού μέσα στο αφτί, στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από το τύμπανο. Εκεί υπάρχει μία οπή, μέσω της οποίας το μέλος τους αφτιού, επικοινωνεί με το πίσω μέρος της ρινικής κοιλότητας. Η εκκριτική ωτίτιδα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, το οποίο κυρίως εμφανίζεται στα μικρά παιδιά αλλά και στους ενήλικους.

Κυριότερες αιτίες που προκαλούν την διαταραχή της ευσταχιανής σάλπιγγας (όπως ονομάζεται από τους ωρλ):

  1. Συχνές λοιμώξεις στο αναπνευστικό σύστημα, όπως ρινίτιδες, αμυγδαλίτιδες, φαρυγγίτιδες κ.α.
  2. Αλλεργικές ρινίτιδες
  3. Κρεατάκια
  4. Η ανατομία του αφτιού του καθενός ( π.χ. τα μικρά παιδιά, λόγω των ευαίσθητων οργάνων τους)
  5. Η ατμοσφαιρική πίεση (κυρίως σε αεροπορικά ταξίδια)

Τα βασικότερα συμπτώματα της εκκριτικής ωτίτιδας είναι:

  • Αίσθημα βαρηκοΐας
  • Πόνος στο αφτί
  • Ίλιγγος (σπανιότερα)

Πώς θα καταλάβετε ότι πάσχει το παιδί σας;

Μέχρι την ηλικία των τεσσάρων, το παιδί πιθανόν να νοσήσει από την ωτίτιδα, με την εμφάνιση της συνήθους συμπτωματολογίας μίας ίωσης. Δηλαδή πυρετός, βουλωμένα αφτιά και λοιμώξεις αναπνευστικού.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα συμπτώματα είναι τα ίδια με αυτά που αναφέρονται παραπάνω και η βαρηκοΐα είναι πλήρως ανατάξιμη.

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση

Ο ωρλ σε μία πρώτη φάση, είναι πιθανόν να προτείνει την πιο ήπια αντιμετώπιση της πάθησης με φαρμακευτική αγωγή. Ειδικά για τα παιδιά, προτείνονται κάποια αντιβιοτικά σπρέι και η πλύση του αυτιού με φυσιολογικό ορό.

Αν όμως η εκκριτική ωτίτιδα παραμένει ή βρίσκεται σε συνδυασμό με κάποια άλλη διαταραχή που την εντείνει, τότε ο ωρλ θα πρέπει να προβεί στην παρακέντηση του τυμπάνου και αναρρόφηση του υγρού (μυριγγοτομή)

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού με Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο, απευθυνθείτε εδώ.

 

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…