×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Το Υπουργείο Παιδείας με Εγκύκλιό του (Φ.50/660/86320/Δ1) καλεί τις Διευθύνσεις Π.Ε. και τις Διευθύνσεις Σχολικών Μονάδων να ακολουθήσουν τα εξής:

Ι. Ενημερωτικές συναντήσεις

Οι Διευθύνσεις των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και Ολοήμερων Νηπιαγωγείων της χώρας μπορούν να πραγματοποιήσουν ως τις 15-06-2015 συναντήσεις με τους συλλόγους γονέων/κηδεμόνων, με σκοπό την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων σε θέματα που αφορούν στον ρόλο και στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος. Στις συναντήσεις η παρουσία του οικείου Σχολικού Συμβούλου θα συνεισφέρει στην ενημέρωσή τους και στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.

ΙΙ. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων :

Ο Προγραμματισμός λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, για το σχολικό έτος 2015-2016, θα γίνει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία :
1. Η φοίτηση των μαθητών του Ολοήμερου Προγράμματος είναι υποχρεωτική.
2. Για τη λειτουργία της Πρωινής Προαιρετικής Ζώνης (07:00-08:00), ο ελάχιστος αριθμός εγγραφέντων/φοιτούντων μαθητών που απαιτείται είναι πέντε (5).
3. Τα τμήματα του Ολοήμερου Προγράμματος συγκροτούνται σύμφωνα με τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών, που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους.
4. Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
5. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών από το Ολοήμερο Πρόγραμμα, μπορεί να γίνεται μετά το τέλος κάθε διδακτικής ώρας (14.00, 14.40, 15.30), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.
6. Το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος ισχύει και παραμένει το ίδιο μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
7. Ο Υποδιευθυντής-Υπεύθυνος ή ο Υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος παραμένει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ανεξάρτητα του αριθμού των φοιτούντων μαθητών.
8. Στη σύνταξη του Ωρολογίου Προγράμματος και στη στελέχωση, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των Ολοήμερων Τμημάτων που θα λειτουργούν έως το τέλος του ωραρίου.
Στα 6/θέσια και άνω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων είναι δεκαπέντε (15) μαθητές.
Κάτω από 6/θέσια Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός των δεκαπέντε (15) εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών, και έχοντας υπόψη, τα όσα αναφέρονται στην με αριθμ.: 61044/Γ1/30-5-2012 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ .

Ι. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Ο Προγραμματισμός λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και Ολοήμερων Νηπιαγωγείων), για το σχολικό έτος 2015-2016, θα γίνει έχοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ειδικότερα τη με αριθμ. : Φ.12/520/61575/Γ1/30- 05-2011 (ΦΕΚ 1327/16-06-2011,τ.β’).
1. Για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών είναι δεκαπέντε (15).
2. Το Ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης τηρούνται καθ΄ όλο το διδακτικό έτος.
3. Η ενδιάμεση αποχώρηση (15.30) των μαθητών από το Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι δυνατή, εφόσον έχει δηλωθεί από τους γονείς/κηδεμόνες στο σχετικό έντυπο αίτησης/δήλωσης.
4. Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
5. Τα τμήματα του Ολοήμερου Προγράμματος συγκροτούνται σύμφωνα με τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών.
6. Ο Υποδιευθυντής-Υπεύθυνος ή ο Υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος παραμένει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ανεξάρτητα του αριθμού των μαθητών που παραμένουν.
7. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που απαιτείται για τη λειτουργία της Πρωινής Προαιρετικής Ζώνης (07:00-08:00), είναι δέκα (10) μαθητές.
8. Στη σύνταξη του Ωρολογίου Προγράμματος και στη στελέχωση, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των Ολοήμερων Τμημάτων που θα λειτουργούν ως το πέρας του ωραρίου.

ΙΙΙ. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων:

1. Για τη λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων
/φοιτούντων νηπίων/προνηπίων, είναι επτά (7).
2. Για την εγγραφή των νηπίων/προνηπίων στο Ολοήμερο Τμήμα δεν απαιτείται βεβαίωση εργασιακής κατάστασης γονέων/κηδεμόνων.
3. Για τη λειτουργία της Πρωινής Προαιρετικής Ζώνης (07:00-08:00), ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγραφέντων/φοιτούντων νηπίων πρώτης ηλικίας, είναι πέντε (5).
4. Στα συστεγαζόμενα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία, εφόσον ο αριθμός των εγγεγραμμένων νηπίων/προνηπίων σε Ολοήμερο Τμήμα είναι μικρότερος των επτά (7), συγκροτούνται κοινά τμήματα.
5. Το ωράριο λειτουργίας και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης, τηρούνται καθ΄ όλο το διδακτικό έτος.

Για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και Ολοήμερων Νηπιαγωγείων δεν απαιτείται βεβαίωση εργασιακής κατάστασης των γονέων/κηδεμόνων.

ΙV. Έντυπα και διαδικασίες που αφορούν στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος/Τμήματος

Oι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Έως τις 19-6-2015 θα πρέπει να έχουν κατατεθεί συμπληρωμένα από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τα παρακάτω έντυπα :
1. Για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο (Έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ»(1).
2. Για το Ολοήμερο Δημοτικό (Έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ )(2).
3. Για το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με ΕΑΕΠ ( Έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ» (3).

Οι παιδικές χαρές δίνουν αμέριστη χαρά και ευχαρίστηση στα παιδιά και μπορούν να αποτελέσουν τον κατάλληλο χώρο κοινωνικοποίησης του παιδιού από πολύ μικρή ηλικία. Είναι οι χώροι όπου το παιδί έρχεται σε επαφή με τα άλλα παιδιά και μπορεί να προκαλέσει μία σημαντική στιγμή όσον αφορά στην κοινωνικότητά του και την ανάμειξή του στα παιχνίδια.

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να λαμβάνει συμβουλές και καθοδηγήσεις από τους γονείς του για να μπορεί μόνο του έπειτα να κάνει πράξη με τον δικό του τρόπο την συναναστροφή με τα άλλα παιδιά είτε της ηλικίας του είτε όχι. Οι παιδικές χαρές πρέπει να πληρούν μια σειρά από αξίες και να λειτουργούν σαν ένα μικρό νηπιαγωγείο. Να είναι δηλαδή ένας σταθμός στην ζωή του μικρού παιδιού που θα θυμάται έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτήν την περίοδο.

 

octopus-medium

 

Θα ήταν ιδανικό τουλάχιστον οι ιδιωτικές παιδικές χαρές να είχαν αναπτύξει μία άλλη φιλοσοφία ως προς την προσοχή που δείχνουν στο κοινό τους και να είχαν δώσει βάρος στην αξία της διαπαιδαγώγησης μέσω του παιχνιδιού. Το εκπαιδευτικό παιχνίδι σε έναν τέτοιο χώρο μπορεί να αναπτύξει στο παιδί σημαντικές αξίες και ιδανικά και να του βγάλει την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού του.

Ειδικά σε παιδιά που από το σπίτι τους δεν παίρνουν τις απαραίτητες καθοδηγήσεις με εκπαιδευτικές μεθόδους, είναι απαραίτητο. Το σχολείο ως έννοια καθίσταται στο παιδί αλλά και τον γονιό σαν ένας χώρος που το «πρέπει» έχει μεγαλύτερη αξία από το «θέλω» και το «μου αρέσει». Έτσι δεν μπορεί να επιτελέσει τέτοια διαδικασία. Φυσικά μπορεί να την ενισχύσει όμως.

Ο πρωταρχικός ρόλος δίνεται σε άλλα μέρη και απαιτεί χρόνο και μεράκι για να βγει στην επιφάνεια ένα τέτοιο project. Είναι αποφάσεις που αφορούν στην παιδεία και πρέπει να λαμβάνονται περισσότερο υπόψη από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Octopus για τις πολύτιμες συμβουλές!

Μαμά...Τί σημαίνει "εμφαντικός";

Όλα ξεκίνησαν από μια απλή λεξιλογική απορία... Και κατέληξαν σε ένα αδέξιο αλλά διασκεδαστικότατο παραμύθι που παίζει με τη λέξη "φαίνομαι" και εξηγεί τη σημασία του "εμφαντικού". Είτε γνωρίζετε τη σημασία της, είτε όχι, η "Ιστορία του «ε»" θα σας κάνει να χαμογελάσετε! Το δίλεπτο βίντεο κινουμένων σχεδίων απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους θεατές, συνδυάζοντας εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

 

Τα Σχολεία κλείνουν και το παιχνίδι ξεκινά. Τι καλύτερο από το να συνδυάσουμε το παιχνίδι...με τη βιωματική γνώση! 

Στο Summer Camp του Planet Physics οι επιστήμες ξεδιπλώνονται μπροστά μας,  μέσα από το παιχνίδι, τον πειραματισμό και την ανακάλυψη.

Οι διακοπές μάς δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε εντυπωσιακά φαινόμενα του περιβάλλοντός μας και μέσα από συμμετοχικές δραστηριότητες να οξύνουμε τη διαίσθησή μας. 

Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, στο Summer Camp του Planet Physics κάνουμε πειράματα Φυσικής, αθλούμαστε με προγράμματα kids Yoga, εξερευνούμε το μαγικό κόσμο της Βιολογίας στον κήπο μας, κάνουμε τις δικές μας κατασκευές και καλλιεργούμε την ομαδικότητα και το συναίσθημα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

 

Το Summer Camp του Planet Physics θα λειτουργήσει από τις 15 Ιουνίου έως τις 7 Αυγούστου και από τις 31 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Το προγράμμα επαναλαμβάνεται κάθε 2 εβδομάδες.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SUMMER CAMP

 

  • 1η Εβδομάδα: 15 Ιουνίου – 19 Ιουνίου
  • 2η Εβδομάδα : 22 Ιουνίου – 26 Ιουνίου
  • 3η Εβδομάδα : 29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου
  • 4η Εβδομάδα : 6 Ιουλίου – 10 Ιουλίου
  • 5η Εβδομάδα: 13 Ιουλίου – 17 Ιουλίου
  • 6η Εβδομάδα: 20 Ιουλίου – 24 Ιουλίου
  • 7η Εβδομάδα: 27 Ιουλίου – 31 Ιουλίου
  • 8η Εβδομάδα: 3 Αυγούστου – 7 Αυγούστου
  • 9η Εβδομάδα: 31 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου
  • 10η Εβδομάδα: 7 Σεπτεμβρίου – 11 Σεπτεμβρίου

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΤΙΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ)

 

75 € / εβδομάδα – 140 € για 2 εβδομάδες

Για αδέλφια προσφέρεται έκπτωση 10%

Δείτε το αναλυτικό φυλλάδιο με το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων εδώ.

INFO:
PLANETPHYSICS

Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια 15235
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8033984

Officialwebsitehttp://www.planetphysics.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/Planet.Physics.GR

PP-SC-06

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ξεκινούν οι εγγραφές για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας για το εκπαιδευτικό έτος 2015 - 2016, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 1 - 21 Ιουνίου 2015.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του νηπίου στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο πιστοποιητικό γέννησης.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο Α.Δ.Υ.Μ.

δ. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο κατά την κρίση του Προϊσταμένου του Νηπιαγωγείου, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου. ε. Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή.

Επισημαίνεται ότι τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων.

Οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των κεφαλαίων Α’ και Β’ της παρούσης εγκυκλίου στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς το ζητήσουν με σχετική δήλωση.

Οι αλλοδαποί μαθητές που δε δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών ορίζεται ότι εγγράφονται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος. Επίσης, ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

Οι εγγραφές ξεκινούν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας για το εκπαιδευτικό έτος 2015 - 2016 σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής: α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του νηπίου στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο πιστοποιητικό γέννησης. β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο Α.Δ.Υ.Μ. δ. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο κατά την κρίση του Προϊσταμένου του Νηπιαγωγείου, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου. ε. Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου. ΠΑράλληλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής: α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Επισημαίνεται ότι τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων Οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των κεφαλαίων Α’ και Β’ της παρούσης εγκυκλίου στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς το ζητήσουν με σχετική δήλωση. Οι αλλοδαποί μαθητές που δε δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών ορίζεται ότι εγγράφονται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος. Επίσης, ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

www.dikaiologitika.gr
Οι εγγραφές ξεκινούν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας για το εκπαιδευτικό έτος 2015 - 2016 σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής: α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του νηπίου στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο πιστοποιητικό γέννησης. β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο Α.Δ.Υ.Μ. δ. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο κατά την κρίση του Προϊσταμένου του Νηπιαγωγείου, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου. ε. Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου. ΠΑράλληλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής: α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Επισημαίνεται ότι τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων Οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των κεφαλαίων Α’ και Β’ της παρούσης εγκυκλίου στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς το ζητήσουν με σχετική δήλωση. Οι αλλοδαποί μαθητές που δε δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών ορίζεται ότι εγγράφονται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος. Επίσης, ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

www.dikaiologitika.gr

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία από τις πολλές μεθόδους που ωθούν τα ζευγάρια σε μία επιτυχημένη αναπαραγωγή. Ο γυναικολόγος κάθε γυναίκας, η οποία δυσκολεύεται πάνω από έναν χρόνο να τεκνοποιήσει, σίγουρα προτείνει την μέθοδο αυτή.

Αν και εσείς δυσκολεύεστε να πιάσετε παιδί, τότε είναι πολύ σημαντικό να δείτε πιο σοβαρά την δυνατότητα που σας προσφέρει η επιστήμη. Πριν απ’ όλα όμως, πρέπει να γνωρίσετε τους μύθους που κυκλοφορούν, ώστε να είστε ενήμεροι!

Μύθος 1: Η πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής πάντα αποτυγχάνει

Λέγεται αρκετά συχνά σε διάφορες παρέες ατόμων. Παρόλα αυτά δεν ισχύει. Πολλές από τις γυναίκες έχουν γίνει μητέρες από τον πρώτο κιόλας κύκλο της εξωσωματικής. Σε ηλικιακή βάση αν το θέσουμε, θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν το 70% των γυναικών που δεν έχουν ξεπεράσει τα 35 τους χρόνια και αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την αναπαραγωγή, έχουν πιάσει παιδί με την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής.

Μύθος 2: Τα παιδιά εξωσωματικής, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας

Πολλές από τις έρευνες που πραγματοποιούνται κατά καιρούς έχουν αναδείξει ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν διαφοροποιούνται στον φυσιολογικό ρυθμό ανάπτυξης. Τρανταχτό παράδειγμα η Louise Brown, η οποία δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια της ζωής της και έχει γίνει και μητέρα.

Μύθος 3: Όσο περισσότερα έμβρυα μεταφερθούν στην εμβρυομεταφορά τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες εγκυμοσύνης

Δεν είναι εφικτό έτσι κι αλλιώς να μεταφερθούν πάνω από 4 έμβρυα σε κάθε γυναίκα ανάλογα με την ηλικία της. Απαραίτητη αξιολόγηση εδώ είναι η σωστή επιλογή των εμβρύων. Τα έμβρυα παρακολουθούνται μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα με απώτερο σκοπό να συσχετιστούν σωστά και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την δρομολόγηση του δικού σας ραντεβού με τον γιατρό, κάντε κλικ εδώ

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…