×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Σήμερα θα δούμε μια πρόταση πιο απαιτητική, αλλά τουλάχιστον πολύ εντυπωσιακή. Δημιουργίες με τα δακτυλίδια από τα κουτάκια των αναψυκτικών. Τα δακτυλίδια αυτά είναι αλουμινένια, που σημαίνει ότι δεν σκουριάζουν, και μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε ένα υλικό, το οποίο αλλιώς θα βρισκόταν στα σκουπίδια (ή, στην καλύτερη περίπτωση, στην ανακύκλωση).

 

Βήμα 1ο:

Μαζέψτε όσα περισσότερα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών μπορείτε. Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν σ' αυτό. Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των αναψυκτικών που καταναλώνει μια οικογένεια σε εβδομαδιαία βάση.

 

Βήμα 2ο:

Κόψτε τα δακτυλίδια που βρίσκονται στο πάνω μέρος κουνώντας τα προσεκτικά πέρα-δώθε. Και σ' αυτό μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια των παιδιών.

Μερικά κουτάκια (όπως π.χ. κάποια από "ενεργειακά ποτά") έχουν χρωματιστά δακτυλίδια, τα οποία μπορούν να δώσουν ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

can-rings-3

 

Βήμα 3ο:

Είναι και το σημαντικότερο. Βρείτε έναν τρόπο να "δέσετε" μεταξύ τους τα δακτυλίδια που έχετε κόψει και να δημιουργήσετε την κατασκευή σας. Σ' αυτό το στάδιο πιθανώς να συναντήσετε διάφορους περιορισμούς, ανάλογα με την εξοικείωσή σας και τη διαθεσιμότητα των υλικών που έχετε. Βοηθούν πάρα πολύ οι μεταλλικοί κρίκοι και ένα μυτοτσίμπιδο για το κλείσιμό τους.

can-rings-17     can-rings-2

Μια εύκολη λύση για την ένωση είναι τα πλαστικά δεματικά καλωδίων. Όσο πιο μικρά, τόσο πιο κατάλληλα για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Αν κατέχετε το βελονάκι, μπορείτε να πλέξετε "δεσμούς" μεταξύ των δακτυλιδιών με λεπτές ή πιο χοντρές κλωστές (ή κορδονάκια). Βάλτε πολλή φαντασία και τόλμη. Ούτως ή άλλως η πρώτη ύλη, τα δακτυλίδια των αναψυκτικών, είναι πολύ εύκολο να βρεθούν, οπότε μη σας νοιάζει αν δεν ικανοποιηθείτε με τη μια από το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας.

can-rings-1

 

Μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων, διακοσμητικών ή χρηστικών:

Σκουλαρίκια

can-rings-11      can-rings-16

Βραχιόλια

can-rings-4      can-rings-6

Περιδέραια

can-rings-5      can-rings-15

Ζώνες ή μπρελόκ

can-rings-13      can-rings-12

Ακόμα και τσάντες ή ολόκληρες φορεσιές

can-rings-9      can-rings-10

Καλή επιτυχία!

 

Εμείς φτιάξαμε με τον μικρό Κωνσταντίνο (4 ετών) ένα βραχιόλι, τους κρίκους του οποίου ενώσαμε με πλαστικά δεματικά καλωδίων.

can-rings-parentbook-1   can-rings-parentbook-2

 

can-rings-parentbook-3

 

Πηγές υλικού: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

 

Μια πολύ εντυπωσιακή και σχετικά εύκολη ιδέα για να διακοσμήσουμε τις κούπες μας με σχεδόν μηδενικό κόστος.

 

Τι θα χρειαστούμε:

  • λευκή κούπα (από πορσελάνη, γυαλί ή πηλό), ποτήρι ή πιατάκι
  • μανώ σε χρώματα που σας εκφράζουν (όλο και κάποια θα υπάρχουν στο σπίτι)
  • ένα μπωλ με χλιαρό νερό
  • οδοντογλυφίδα
  • χαρτί κουζίνας

 

Βήμα 1ο:

Γεμίζουμε το μπωλ με χλιαρό νερό.

marble-mug-1

 

Βήμα 2ο:

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από κάθε μανώ. Συνήθως 3-4 είναι αρκετές. Πειραματιστείτε σχετικά και θα βρείτε αυτό που σας εκφράζει με βάση το αποτέλεσμα που θα πάρετε στην πρώτη απόπειρα.

marble-mug-2

marble-mug-3

Βήμα 3ο:

Ανακατεύουμε τις σταγόνες των μανώ με την οδοντογλυφίδα, ώστε να πετύχουμε ανάμειξη των χρωμάτων σε όποιον σχηματισμό μάς αρέσει.

marble-mug-4

 

Βήμα 4ο:

Βυθίζουμε την κούπα πλάγια στο νερό, ώστε το χρώμα να αγκαλιάσει την κούπα και να αποτυπωθεί πάνω της. Προσοχή: δεν πρέπει να μπει νερό/χρώμα στο εσωτερικό της κούπας.

marble-mug-5

 

Βήμα 5ο:

Αφήνουμε την κούπα να στεγνώσει για αρκετές ώρες (καλύτερα για ένα 24ωρο) πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

Δείτε και το παρακάτω πολύ κατατοπιστικό και λεπτομερές βίντεο:

 

Η συγκεκριμένη τεχνική βασίζεται στην ιδιότητα των βερνικιών νυχιών (μανώ) να μη διαλύονται στο νερό, αλλά να μένουν στην επιφάνεια, δημιουργώντας μια χρωματιστή μεμβράνη, η οποία κολλά αυτούσια στην επιφάνεια του αντικειμένου, με την οποία θα έρθει σε επαφή.

Για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα θα πρέπει, όπως αναφέραμε παραπάνω, να αφήσετε τα αντικείμενα να στεγνώσουν αρκετές ώρες, ακόμη κι αν φαίνονται στεγνά. Θα συνιστούσαμε να τα αφήσετε ένα 24ωρο, ώστε να στεγνώσουν καλά τα βερνίκια.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και αντέχει στα πλυσίματα στο χέρι. Δεν συνιστάται να πλύνετε αυτά τα σκεύη στο πλυντήριο πιάτων, για να μη φθαρεί το αποτύπωμα.

Να και η δική μας προσπάθεια, με τη βοήθεια των παιδιών:

marble-mug-parentbook

 

Πηγές υλικού: 1, 2, 3.

Ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο που δείχνει πώς πρέπει να βουρτσίζουμε σωστά τα δόντια μας.

Αφού το παρακολουθήσουμε, μπορούμε να παροτρύνουμε τα μικρότερα παιδιά να το μιμηθούν, βοηθώντας τα όπου χρειάζεται. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να διορθώσουν πιθανά λάθη ή παραλείψεις.

Πολύ χρήσιμη υπόδειξη για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Καλοκαίρι, θάλασσα, ταβερνάκι και... η αγαπημένη μας μπυρίτσα! Καθόλου άγνωστη εικόνα για τους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο η μπύρα είναι συνυφασμένη και με πολλές άλλες στιγμές χαλάρωσης.

Πίνουμε μπύρες ελληνικές, για να τιμούμε τον τόπο μας και να ενισχύουμε την οικονομία μας, συχνά όμως επισκεπτόμαστε μέρη που παράγουν τη δική τους μπύρα και θέλουμε να το δούμε λίγο σαν... αναμνηστικό!

Για τους παραπάνω λόγους (και επειδή είναι καλαίσθητο, εύκολο και χρηστικό), θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας μαγνητάκια ψυγείου από καπάκια μπύρας.

 

Τι θα χρειαστούμε

  • καπάκια από μπουκάλια (ό,τι μας αρέσει ή μας εκφράζει, από όσες έχουμε καταναλώσει εμείς οι ίδιοι ή μας έχουν δώσει φίλοι)
  • πιστόλι θερμόκολλας σιλικόνης με στικς σιλικόνης (ή εναλλακτικά σωληνάριο κόλλας σιλικόνης)
  • μαγνητάκια (συνηθισμένα ή νεοδυμίου, τα οποία είναι ακριβότερα, αλλά πιο δυνατά και πολύ πιο μικρά)

 

Τα μαγνητάκια μπορούμε να τα βρούμε πολύ οικονομικά σε καταστήματα με χαρτικά και είδη χειροτεχνίας, ωστόσο στο δικό μας σπίτι είναι εύκολο να βρει κανείς αρκετά από παιχνίδια που σπάνε ή "αποσύρονται". Αντί να πετάξουμε, κρατάμε όσα εξαρτήματα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Αυτή την εκδοχή επιλέξαμε να παρουσιάσουμε παρακάτω, για να δείξουμε ότι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος κατασκευής. Στην περίπτωση αυτή πιθανώς να χρειαστούμε και μια τανάλια ή κάτι με το οποίο θα σπάσουμε τα μεγαλύτερου μεγέθους μαγνητάκια σε μικρότερα κομμάτια.

 

beer-caps-1

 

Βήμα 1ο:

Παίρνουμε τα καπάκια που μας ενδιαφέρουν και τα γεμίζουμε με κόλλα σιλικόνης. Η κόλλα αρχικά είναι πολύ ρευστή και, αν ρίξουμε εξ αρχής τους μαγνήτες, αυτοί θα βυθιστούν και δεν θα εφαρμόζουν καλά στο ψυγείο ή στην επιφάνεια, για την οποία τους προορίζουμε. περιμένουμε λοιπόν λίγο να αρχίσει η κόλλα να σταθεροποιείται.

 

Βήμα 2ο:

Σπάζουμε τα μαγνητάκια στο επιθυμητό μέγεθος ανάλογα και με τα καπάκια που έχουμε. Εδώ θέλει προσοχή, ώστε να μην κόψουμε πολύ μικρά κομμάτια τους μαγνήτες και δεν μπορούν να "σηκώσουν" το βάρος του καπακιού.

beer-caps-2

 

Βήμα 3ο:

Μόλις η κόλλα σταθεροποιηθεί κάπως (και κρυώσει, αν πρόκειται για θερμόκολλα), τοποθετούμε τα μαγνητάκια.

beer-caps-3

 

Σε μερικά λεπτά είναι έτοιμα!

Μπορούμε να τα κολλήσουμε στο ψυγείο μας (δίπλα από άλλα αναμνηστικά), σε κάποιον πίνακα ανακοινώσεων/υπενθυμίσεων ή να τα χαρίσουμε σε φίλους και συγγενείς σαν αναμνηστικά από μέρη που έχουμε επισκεφθεί.

Μια ακόμη κατασκευή που μας βοηθά να μειώσουμε με έξυπνο τρόπο τα απορρίμματά μας και να επαναχρησιμοποιήσουμε απλά, καθημερινά υλικά. Μπορούμε να εμπλέξουμε πολύ εύκολα και τα παιδιά, πάντα με την επίβλεψη ενήλικα. Τα μικρότερα παιδιά πρέπει να προσέξουν με την κόλλα (αλλά μπορούμε κάλλιστα να τους αναθέσουμε να "ανακαλύψουν" μαγνητάκια που -υπό διαφορετικές συνθήκες- θα κατέληγαν στα σκουπίδια), ενώ για τα μεγαλύτερα η όλη διαδικασία θα είναι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι.

Ιδού το δικό μας αποτέλεσμα:

beer-caps-4

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο των εκδόσεων Σαΐτα:

http://www.saitapublications.gr/2015/04/ebook.157.html

ΤίτλοςΟ Μικρός Πρίγκιπας

Συγγραφέας: Antoine de Saint-Exupéry

ISBN: 978-618-5147-36-5

 
Συνεργάτες

Εικονογράφηση: Antoine de Saint-Exupéry
Μετάφραση από τα Γαλλικά: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Επιμέλεια μετάφρασης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σελιδοποίηση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σύντομη περίληψη
«Ο Μικρός Πρίγκιπας», με στοιχεία παραμυθιού, μας ταξιδεύει σ’ έναν φανταστικό κόσμο όπου συναντούμε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, σύμβολα και ιδιοφυείς αλληγορίες. Οι στόχοι, οι αξίες, τα συναισθήματα και ο ρόλος του κάθε ανθρώπου στη ζωή βρίσκονται στη σκέψη του συγγραφέα που οδηγεί τις λέξεις και τα σκίτσα του. Ένα αριστούργημα που γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.
 

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Απρίλιο του 2015.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 4,68 ΜB) πατώντας εδώ.

 

Μπορείτε να το διαβάσετε σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο, κάνοντας κλικ παρακάτω:

 

Μπορείτε να το ακούσετε σε μορφή audio book:

 

 

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Σαΐτα για την προσφορά τους σε όλα τα παιδιά!

"Φέτο το καλοκαιράκι" οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του και η ΦιλοΣοφία μας προετοιμάζεται με χαρά για την νέα σχολική χρονιά.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα οι πόρτες της ΦιλοΣοφίας μας θα είναι και πάλι ανοιχτές από 31/8/2015 και θα μας περιμένει κοντά της για να θυμηθούμε τις καλοκαιρινές μας στιγμές και να μπούμε ομαλά στο σχολικό κλίμα με μία προσθήκη χαλαρής μελέτης μέχρι και τις 10/9/2015.

 

Τετράωρο πρόγραμμα

09:00-10:30                           Μελέτη

10:30-11:00                           Δεκατιανό

11:00-12:30                           Μελέτη

 

Εβδομαδιαίο Κόστος 50 ευρώ

Ημερήσιο Κόστος 10 ευρώ

Πλήρες Πρόγραμμα 9 ημερών 90 ευρώ

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ελαφρύ δεκατιανό.

 

 

Επτάωρο full πρόγραμμα

09:00-10:30                           Μελέτη

10:30-11:00                           Δεκατιανό

11:00-12:30                           Μελέτη

13:00-13:40                           Μεσημεριανό

13:40-16:00                           Φύλαξη

 

Εβδομαδιαίο Κόστος 85 ευρώ

Ημερήσιο Κόστος 17 ευρώ

Πλήρες Πρόγραμμα 9 ημερών 153 ευρώ

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το δεκατιανό και το μεσημεριανό των παιδιών.



Φυσικά από 14/9/2015 η «ΦιλοΣοφία μας» επιστρέφει στο κανονικό της πρόγραμμα και στο χειμερινό της ωράριο, καθημερινά 14:00-20:00.


Για περαιτέρω πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε καθημερινά 10:00-17:30 στο τηλέφωνο 2130289857.

 

Η ΦιλοΣοφία μας

Αριστοτέλους 54 & Σωκράτους, Χαλάνδρι

http://www.filosofiamas.gr/ - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Πατήστε εδώ για να επωφεληθείτε έκπτωσης 15% για το 4ωρο ή το full πρόγραμμα (ως φίλος/η του parentbook.gr)

 

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…