×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Τα 15 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του γιορτάζει το τριήμερο 15-16-17 Μαΐου το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με δώρα και εκπλήξεις.

Το Σάββατο για κάθε παιδικό εισιτήριο θα δίνεται ένα επιπλέον δώρο για την επόμενη επίσκεψη τους.

Μικρές εκπλήξεις θα περιμένουν και τους κατοίκους του Πάρκου καθώς θα απολαύσουν λιχουδιές σε μορφή τούρτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ταίσματος των ζώων θα έχει ως εξής.

 

 

Παρασκευή 15/5

Λύκοι 14:00

Σουρικάτες 14:30

Λεμούριοι 15:45

Τραχυπίθηκος 16:30

 

Σάββατο 16/5

Μυρμηγκοφάγοι 11:00

Τζάγκουαρ 11:30

Αρκούδες 12:00

Ιπποπόταμοι 12:30

Γίββωνες 14:00

Μακάο 16:30

Πόνυ 17:00

 

Κυριακή 17/5

Λιοντάρια 10:00

Πιγκουϊνοι 11:00

Καμηλοπαρδάλεις 12:30

Χιμπατζήδες 13:00

Καμήλες 15:30

Κερκοπίθηκοι 17:00

Καπουτσίνοι 17:00

 

Τα 15 αυτά χρόνια το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας αγαπημένος οικογενειακός προορισμός. Ανοιχτό κάθε μέρα από τις 9π.μ. έως τη δύση του ηλίου, όλο το χρόνο, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της Νοτιoανατολικής Ευρώπης, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή των περισσότερων από 2000 ζώων - πρεσβευτών της ανάγκης προστασίας της βιοποικιλότητας - που ζουν στις εγκαταστάσεις του.

Παράλληλα ευαισθητοποιεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του μέσα από την επιμορφωτική και συνάμα ψυχαγωγική εμπειρία της γνωριμίας με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη. Με πάνω από 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες από ιδρύσεώς του και με περισσότερους από 350.000 επισκέπτες ετησίως, εκ των οποίων 75.000 μαθητές και 20.000 ΑΜΕΑ ετησίως με δωρεάν είσοδο, αποτελεί πλέον τοπόσημο και σημείο αναφοράς για την Αττική

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται η εξέλιξη του Πάρκου αυτή τη 15ετία.

 

At Yalou, Spata 19004, P.O.Box 38, Athens, Greece

T. +30 210 6634724

F. +30 210 6634726

www.atticapark.com

www.facebook.com/AtticaZoologicalPark

 

air-photo

 

eisodos-attica-park

 

arpaktika

 

arpaktika-2

 

birds-from-america

 

birds-from-asia

 

birds-from-asia-2

 

birds-from-asia-3

 

cafe-doc

 

penguins

 

hellenic-animals

1οΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΚΑΔΗΜΙΑ   ΠΛΑΤΩΝΟΣ»

academia-platonos

iwill                                                     texhnis-genesis

kokkini-klosti

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…….

   Φεστιβάλ ελληνικού και παγκόσμιου παραμυθιού και όχι μόνο!

Ένα μεγάλο ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία ξεκινάει με αφορμή κυρίως
το ελληνικό και παγκόσμιο παραμύθι και τη σπουδαιότητα και  
τη συμβολή του στην ένταξη του παιδιού στον πολιτισμό
από τις 6 ΙΟΥΝΙΟΥ και μέχρι τις 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
στους διαμορφωμένους χώρους
του Πολυχώρου Πολιτισμού ''ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ''
σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό με οικοδεσπότες
τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.

Ένα μεγάλο, σύνθετο και πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά
με καθημερινές δράσεις και ολοήμερο πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικέςπαραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο,
βιωματικάδιαδραστικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών
με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο , δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις εμπνευσμένα από τα παραμύθια , ειδικά προγράμματα ομιλίας
και θεματικές δράσεις.

Στόχος της δημιουργικής ομάδας είναι μέσα από την ψυχαγωγία
των παιδιών αλλά και των γονέων να δοθούν οι ευκαιρίες
να ανακαλύψουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους τρόπους καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και να ενημερωθούν για την σωστή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις παιδικές κοινότητες.
Μπούλινκ, ρατσισμός κακή χρήση του διαδικτύου εξάρτηση κ.α.

Το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι ότι η ένταξη των παιδιών στον πολιτισμό
και στην δημιουργικότητα που θα αποτελεί το μεγάλο όπλο
για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων
και το εισιτήριο για μια  πιο φωτεινή παιδική κοινωνία.

Μια ομάδα από παιδοψυχολόγους, κοινωνιολόγους και προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών μαζί με επιλεγμένους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες και δημιουργούς αξιόλογων παιδικών θεαμάτων θα είναι συνταξιδιώτες με όλους όσους επιλέξουν να βρεθούν σ’ αυτό το παραμυθένιο ταξίδι

Η δημιουργική ομάδα καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων ,
τους συγγραφείς παραμυθιών και παιδικού διηγήματος, καλλιτέχνες, οργανισμούς ειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα που αφορούν το παιδί, και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού αποστέλλοντας τις προτάσεις τους μέχρι τις 25 Μαΐου
στο παρακάτω
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΚΑΔΗΜΙΑ   ΠΛΑΤΩΝΟΣ»:
Μαραθωνομάχων 8 & Σπ. Πάτση ,Βοτανικός ,Τηλ.2104830330

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 

unesco-fairytale-festival

Θέλετε να σας ακολουθούν πολλά GB δεδομένων; Θέλετε να αποθηκεύετε τόνους φωτογραφιών, βίντεο, αρχείων, σημειώσεων κλπ στο "σύννεφο";

Το Mega είναι μια πολύ καλή υπηρεσία (αντίστοιχη του dropbox) που δίνει στη δωρεάν της εκδοχή 50 ολόκληρα GB για να αποθηκεύσετε ένα σωρό δεδομένα! Μάλιστα η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι είναι η πιο ασφαλής από όλες, καθώς στηρίζεται στην ασφάλεια της συσκευής σας και όχι στην ασφάλεια κάποιων απομακρυσμένων server. Όπως και να έχει, μιλάμε για μια τεράστια χωρητικότητα για τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη.

Το καλύτερο είναι πως ό,τι ανεβάσετε στο mega, μπορείτε να το αξιοποιείτε τόσο από τον υπολογιστή σας (κάνοντας είσοδο στο https://mega.co.nz/ ή χρησιμοποιώντας τον sync client: https://mega.co.nz/#sync), όσο και από την κινητή σας συσκευή, κατεβάζοντας την εφαρμογή από τον σύνδεσμο που υπάρχει παρακάτω.

Συνολικά πολύ βολική εφαρμογή, που μπορεί να μας λύσει τα χέρια σε διάφορες περιπτώσεις και να κάνει τα πολύτιμα δεδομένα μας να μας ακολουθούν.

 

Ξεχωρίσαμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία για τον αποθηκευτικό χώρο που δίνει στη δωρεάν έκδοση, ο οποίος ξεπερνά κατά πολύ κάποιες άλλες υπηρεσίες. Επίσης διαθέτει δυνατότητα για αυτόματο Camera Upload. Ενεργοποιώντας το, κάθε φορά που βγάζουμε μια φωτογραφία ή τραβάμε βίντεο, αυτομάτως τα αρχεία αποστέλλονται στον χώρο του mega, για να τα έχουμε διαθέσιμα και από τον υπολογιστή μας ή από άλλες συσκευές, στις οποίες έχουμε εγκαταστήσει την εφαρμογή.

 

Το κατεβάζουμε από εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flyingottersoftware.mega

ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

qr-code-mega

 

Ενδεικτικές εικόνες

        

mega-1   mega-2

mega-3   mega-4

 

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει, ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για μητέρες/γονείς με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός-Αναγνώριση και Τρόποι Παρέμβασης» την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015,  18:00-20:00 στα γραφεία της Ένωσης, Αγίου Θωμά 14, Αμπελόκηποι. Είσοδος Ελεύθερη.

Ο σχολικός εκφοβισμός κάνει ολοένα συχνότερα και εντονότερα την εμφάνισή του στα ελληνικά σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται στο πώς να διαχειριστούν το φαινόμενο, οι γονείς  δεν είναι σίγουροι με ποιο τρόπο να στηρίξουν το παιδί τους, με αποτέλεσμα τόσο τα παιδιά που εκφοβίζονται, όσο και τα παιδιά που εκφοβίζουν να μένουν αβοήθητα και το πρόβλημα να διογκώνεται. 

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η κατανόηση όλων των πτυχών του σχολικού εκφοβισμού και η βοήθεια στη διασαφήνιση του ρόλου του γονέα.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλείσθε να ενημερώσετε για την παρουσία σας. 

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το ξεκίνημα μιας σωστής εκπαίδευσης είναι το Α και το Ω για τα παιδιά που πρόκειται να μπουν δυναμικά στον στίβο της μάθησης. Οι γονείς διαδραματίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό, καθώς αυτοί κλίνονται να αποφασίσουν και να διαλέξουν σε ποιο νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό θα πάει το παιδί τους και αν θα είναι ιδιωτικό ή δημόσιο.

Τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση σας;

Ας πάρουμε ως δεδομένο λοιπόν ότι έχετε επιλέξει ιδιωτικό παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τουλάχιστον 4-5 εναλλακτικές επιλογές στην αναζήτησή σας. Αυτό αυτόματα σας δίνει την ευκαιρία επιλογής, δηλαδή την δυνατότητα να κρίνετε με βάση τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του παιδιού σας, ποιο αποτελεί το καταλληλότερο μέρος.

Ξεκινήστε από τα νηπιαγωγεία της γειτονιάς σας. Είναι πολλά τα συνοικιακά νηπιαγωγεία, τα οποία έχουν διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και διαθέτουν ασφαλείς χώρους παιχνιδιού.

Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής

Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί λαμβάνουν υπόψιν τους πολλές από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις και συνιστώσες, οι οποίες θεωρούν το παιδί ως ένα εξατομικευμένο ον και με την κατάλληλη καθοδήγηση να πλάσει με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα του. Έτσι, ως μέρος ενός συνόλου και ενσταλάζοντάς του θεμελιώδεις αξίες και ιδανικά, παράλληλα το προτρέπουν στην ανάπτυξη των εξατομικευμένων δεξιοτήτων του και στην απόκτηση του απαραίτητου κριτικού πνεύματος.

Ποιες είναι οι βασικότερες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο εκπαιδευτικό προσωπικό ή στον διευθυντή του σχολείου;

  1. Ο χώρος της κουζίνας και οι τουαλέτες καθαρίζονται καθημερινώς;
  2. Ποια είναι η κατάρτιση των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με τα παιδιά;
  3. Πόσα παιδιά υπάρχουν ανά τμήμα;
  4. Ακολουθείται το πρόγραμμα του Υπουργείου και αν όχι γιατί;
  5. Πόσες ώρες θα παίζει το παιδί;

Ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες τα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη τα οποία αποτελούν εδώ και χρόνια ένα από τα πιο εξελιγμένα ιδιωτικά νηπιαγωγεία στην Αθήνα. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους για να αντλήσετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις, τις εκδηλώσεις αλλά και την φιλοσοφία τους.

Αν θέλουμε να ψάξουμε τις αιτίες που οδηγούν τα ζευγάρια στην απόφαση να χωρίσουν θα αφιερώναμε πολλές διαδικτυακές σελίδες. Η σύγχρονη πραγματικότητα έχει δημιουργήσει πλήθος κοινωνικών δυσχερειών που μαστίζουν έναν γάμο. Μερικά από αυτά, όπως προκύπτουν ύστερα από έρευνες, είναι η έλλειψη επικοινωνίας, η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας ακόμα και η απιστία.

Ο μοναδικός χαμένος σε τέτοιες υποθέσεις, είναι τα παιδιά, τα οποία υποχρεώνονται (συνήθως σε μικρή και τρυφερή ηλικία) να υποστούν τις συνέπειες του διαζυγίου. Για αυτόν τον λόγο, το οικογενειακό δίκαιο έχει προβλέψει την διατροφή παιδιού, η οποία δίδεται στον έναν γονέα από τον άλλον, ανάλογα με την επιμέλεια ή την συνεπιμέλεια του παιδιού.

Ένα σημαντικό ερώτημα το οποίο προκύπτει σε περιπτώσεις διαζυγίου –είτε αυτό είναι συναινετικό είτε όχι- είναι το αν το ίδιο το παιδί, μπορεί να διαλέξει με ποιον από τους δύο γονείς θέλει να μείνει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Όλα εξαρτώνται από την κρίση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες, έχει την δυνατότητα να ακροαστεί το παιδί και να αποφασίσει σχετικά με την επιμέλεια. Στο 95% των περιπτώσεων η επιμέλεια πηγαίνει στην μητέρα, ειδικά αν το τέκνο βρίσκεται σε βρεφική ή πολύ μικρή ηλικία. Κάτω από αυτές τις προδιαγραφές την διατροφή του παιδιού αναλαμβάνει ο πατέρας. Μάθετε περισσότερα για τις σημαντικές διαφορές μεταξύ συναινετικού και μη διαζυγίου, εδώ

Ποινές σχετικά με την διατροφή

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που ο υπόχρεος, δεν είναι συνεπής με την διατροφή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα. Ο νόμος προβλέπει ποινικές διώξεις. Αυτές είναι η αυτόφωρη διαδικασία αλλά και κατάσχεση κάποιων περιουσιακών στοιχείων του.

Ελάτε σε επαφή με ένα δικηγορικό για να πληροφορηθείτε σχετικά με όλα τα «παραθυράκια» που προβλέπει ο νόμος και στα θέματα διαζυγίου και στα θέματα διατροφής των παιδιών.

 

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…