×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Το κατάστημα παιχνιδιών Ανέμη στο Εμπορικό Κέντρο Florida στην Θεσσαλονίκη, σας προσκαλεί το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 12 μ.μ. για να κτίσουμε με τα κεραμικά τουβλάκια της εταιρείας Teifoc.

Με τα κεραμικά τουβλάκια δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να χρησιμοποιεί και να αξιοποιεί στο μέγιστο τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του!

Οι κατασκευές της Teifoc βελτιώνουν το συντονισμό ματιών/χεριών, καθώς κρύβουν πολλές προκλήσεις και προσφέρονται για ομαδικό παιχνίδι. Αυτές οι κατασκευές βελτιώνουν τη λεπτή κινητικότητα και απογειώνουν τη φαντασία!

Είσοδος Ελεύθερη

https://www.facebook.com/events/401898696648491

Ωράριο Καταστήματος

Δευτέρα – Παρασκευή (10 π.μ. - 9 μ.μ.)

Σάββατο (10 π.μ. - 8 μ.μ.)

anemi-shops

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, βασίζεται στη Θεωρία των “Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης” από τον H. Gardner του Πανεπιστημίου του Harvard, σύμφωνα με την οποία η νοημοσύνη κάθε ανθρώπου χωρίζεται σε οκτώ τομείς, οι οποίοι εδράζουν σε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου. Κάθε άτομο έχει ένα μοναδικό συνδυασμό αυτών των οκτώ ειδών νοημοσύνης και ένα μοναδικό τρόπο σκέψης και μάθησης.

Οφέλη για το παιδί από την εφαρμογή της θεωρίας ΜΙ (Μultiple Intelligences)

  • Αυξάνεται το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του στο μάθημα
  • Βελτιώνεται η συμπεριφορά του
  • Αυξάνεται η αυτοπεποίθησή του
  • Αυξάνονται οι πιθανότητες για μια επιτυχημένη εκπαιδευτική πορεία
  • Αναπτύσσονται κοινωνικές και ηγετικές δεξιότητες (καθώς ηγείται της ομάδας, στις «δυνατές» του νοημοσύνες)

Συγκεκριμένα:

  • Στην οπτικοχωρική νοημοσύνη, τα παιδιά χωρίζονται σε μικρές ομάδες, χρησιμοποιούν ποικιλία υλικών για δημιουργικές κατασκευές με αξιοποίηση υλικών από το φυσικό περιβάλλον και ανακυκλώσιμα υλικά, παίζουν με τα σχήματα, τα χρώματα και τις υφές, δημιουργώντας τρισδιάστατες και μονοδιάστατες εικαστικές συνθέσεις.
  • Στην κιναισθητική νοημοσύνη περιλαμβάνονται ομαδικά παιχνίδια, που αναπτύσσουν τις αισθήσεις και τις κινητικές δεξιότητες και βοηθούν στην έκφραση συναισθημάτων.
  • Στη γλωσσική νοημοσύνη, καλλιεργούνται δεξιότητες ομιλίας, ακρόασης, γραφής, μέσα από οπτικοποιημένα ερεθίσματα, όπως εικόνες σε καρτέλες και εικονογραφημένα παραμύθια. Μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις, καινούριες εικόνες και ερεθίσματα τα παιδιά αναπτύσσουν τον προφορικό και τον γραπτό τους λόγο.
  • Στη λογικομαθηματική νοημοσύνη, οι μαθητές εξοικειώνονται με μαθηματικές και χωροχρονικές έννοιες, μέσα από επιτραπέζια παιχνίδια και το παιδαγωγικό υλικό της τάξης (μονάδες μέτρησης, χάρακες, μεζούρες, παιχνίδια μοτίβων και διαδοχής κτλ.), κάνουν αντιστοιχήσεις και ταξινομήσεις με υλικά που σχετίζονται με το εκάστοτε θέμα.
  • Στη μουσική νοημοσύνη τα παιδιά παίζουν και φτιάχνουν μουσικά όργανα, αναπαράγουν μουσικά ακούσματα με το σώμα τους, κινούνται με τον σωστό ρυθμό, ανταποκρίνονται σε σωστά σήματα, σύμβολα, συνθήματα και οδηγίες (τραγουδούν δυνατά, μέτρια, σιγά, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και μπαλονιών).
  • Στη νατουραλιστική νοημοσύνη, οι μαθητές ερμηνεύουν στοιχεία του κόσμου που τα περιβάλλει μέσα από βιωματικές διαδικασίες παρατήρησης, υπόθεσης, σύγκρισης, ταξινόμησης, μέτρησης. Φυτεύουν σποράκια και φροντίζουν τα φυτά στο νατουραλιστικό κέντρο της τάξης, παρατηρούν την εξέλιξη των φυτών τους και εξάγουν συμπεράσματα. Επίσης, στον προαύλιο χώρο, ανακαλύπτουν τους βοτανικούς κήπους του σχολείου μας, μαζεύουν φύλλα, βελανίδια και αρωματικά φυτά, όπως ρίγανη και λεβάντα. Παρατηρούν με μεγεθυντικούς φακούς τις λεπτομέρειες στα φύλλα και κάνουν πειράματα.
  • Στη διαπροσωπική νοημοσύνη, εξασκείται η ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με τους συμμαθητές, το δέσιμο της ομάδας μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια, η επίλυση συγκρούσεων. Τα παιδιά μαθαίνουν να μοιραζόνται τα παιχνίδια της τάξης και να συνεργάζονται.
  • Στην ενδοπροσωπική νοημοσύνη, ανακαλύπτουν τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις σκέψεις τους, ενισχύοντας την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθησή τους, μέσα από πρωταγωνιστικούς ρόλους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • παιχνίδια αισθήσεων (μπαλόνια, υφάσματα, μπάλες, νερό)
  • εκπαιδευτικές δραστηριότητες
  • δημιουργικές κατασκευές
  • μουσικά παιχνίδια
  • θεατρικό παιχνίδι
  • απλά πειράματα

Η αγγλική γλώσσα έχει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή διδασκαλία. Το σχολείο μας είναι το μόνο ελληνικό σχολείο, το οποίο ανήκει στο διεθνές δίκτυο “Cambridge International School”. Oι μαθητές μας μαθαίνουν «αγγλικά μέσα από τα αγγλικά» σε μαθήματα όπως: μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, γλώσσα, δράμα, ενσωματώνοντας το δίγλωσσο (bilingual) στο καθημερινό πρόγραμμά τους. Δίνεται έμφαση στην εμπειρική προσέγγιση της γνώσης, μέσω flashcards, videos, κινητικών παιχνιδιών και δραματοποιήσεων, μαθαίνουν λεξιλόγιο, χωρικές και χρονικές έννοιες και φωνολογική ενημερότητα.

Στο νέο «πολυαισθητηριακό» πρόγραμμα “Mummy and Me”, για βρέφη και μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους, αναπτύσσονται κοινωνικά, γνωστικά και κινητικά μέσα από:

Πληροφορίες για τη Νέα Γενιά Ζηρίδη

«Στο πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον διαπλάθουμε τους ηγέτες του αύριο, τους πολίτες του κόσμου»

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη συνδυάζει την οικογενειακή, ιστορική παράδοση 83 ετών με τη συνεχή καινοτομία, εφαρμόζοντας με συνέπεια την προσωποποιημένη μάθηση (personalized learning) και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά ακαδημαϊκά αποτελέσματα. Σε ένα πρότυπο campus με οικολογικές εγκαταστάσεις σε έκταση 80 στρεμμάτων στα Σπάτα, το σχολείο προσφέρει ένα πολυδιάστατο και εξειδικευμένο φάσμα εκπαιδευτικών, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στη μοναδικότητα και τις ιδιαίτερες κλίσεις του κάθε μαθητή. Εξελίσσοντας διαρκώς τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της, η Νέα Γενιά Ζηρίδη καλλιεργεί στους μαθητές της ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ζωής και όλα τα αναγκαία εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής, συντελώντας στην επιτυχία και στην ευτυχία τους.

ziridis-contact-info             ziridis-air-photo

Το υλικό προέρχεται από Δελτίο Τύπου των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε παιδί έχει το δικό του ταλέντο!

Ας το ανακαλύψουμε και ας το ενισχύσουμε!

 

 

Είτε το μωρό σας τρέφεται ακόμα με το μπιμπερό, είτε έχει αρχίζει να καταναλώνει στέρεες τροφές, είναι πολύ σημαντικό να έχετε στην διάθεσή σας όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για να το βοηθάτε αποτελεσματικά, ώστε να τρώει τις απαραίτητες ποσότητες, κάνοντας την ώρα του φαγητού διασκεδαστική.

Πώς θα γίνει αυτό; Επιλέγοντας απλά τα κατάλληλα βρεφικά είδη από το σωστό μέρος!

1.Θήλαστρο και μπιμπερό

2.Αξεσουάρ για στερεές τροφές

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε απόθεμα από γάλα ακόμα και αν πρόκειται να ταΐσετε το μωρό σας διαφορετική ώρα από την συνηθισμένη. Για την συλλογή λοιπόν του γάλακτος είναι πολύ χρήσιμο να έχετε τουλάχιστον 3-4 διαφορετικά θήλαστρα και μπιμπερό.

Τα βρεφικά είδη φαγητού, όταν το μωρό σας περάσει στο στάδιο της στερεάς τροφής, πρέπει να επιλέγονται με γνώμονα την υγιεινή και την ποιότητα. Πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα εκπαιδευτικά ποτηράκια με τα οποία το παιδί ξεφεύγει από την λογική του μπιμπερό και τα πιατάκια, τα οποία αποτελούνται από υλικό, το οποίο δεν σπάει και προάγει την υγιεινή τους.

725YV Product H x153

 

Μπολάκια τριών μερίδων: Έτσι δελεάζετε το παιδί, ώστε να αποφασίσει μέσα από διαφορετικές εναλλακτικές επιλογές. Η ποικιλία εξάλλου είναι πολύ σημαντική ώστε να καταφέρνει να τρώει εξίσου όλες τις τροφές.

leyko1 310x243

 

Η chiccoπροσφέρει μέσα από σειρά easymeal, πιατάκια βεντούζες που δεν μετακινούνται από την θέση τους και προσφέρουν στο παιδί ένα σταθερό σημείο για να τρώει τα γεύματά του, χωρίς δυσάρεστες λεπτομέρειες.

20141229080857 0 310x243

 

Φυσικά από την συλλογή σας δεν θα πρέπει να λείπει το καρεκλάκι του φαγητού του. Το μωρό σας έχει ακόμα ιδιαίτερες ανάγκες. Τα ειδικά διαμορφωμένα καρεκλάκια μπορούν να το κρατήσουν σε μία σταθερή θέση για το φαγητό του, εμποδίζοντας τις συνεχόμενες κινήσεις και την νευρικότητα που πιθανόν έχει.

 

Μία μεγάλη ποικιλία από περισσότερα βρεφικά είδη, μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα dimas-bebe.gr

 

 

 

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει, ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς με τα εξής θέματα:

1. «Τρόποι διαχείρισης της οικονομικής κρίσης μέσα στην οικογένεια», Tρίτη 26 Μαϊου 2015, 16:00-18:00, στο Κέντρο Αλληλεγγύης, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, Σταθμός Λαρίσης (πλησίον Σταθμού Μετρό).

«Με απολύσανε…πώς θα το πω στο παιδί μου;»
«Ο μπαμπάς έφυγε στο εξωτερικό και φοβάμαι ότι δεν θα τον ξαναδώ»
«Δεν βγαίνουμε οικονομικά να στείλουμε το παιδί εκδρομή με το σχολείο»
«Ο μπαμπάς κι η μαμά συνεχώς δουλεύουν, εγώ είμαι σπίτι μόνη και φοβάμαι»

Τέτοιου τύπου καταστάσεις έχουν γίνει πια μέρος της καθημερινότητας στην οικογένεια σήμερα. Το σεμινάριο έχει σκοπό τον εντοπισμό των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης, καθώς και την αναγνώριση και διερεύνηση αυτών στο ψυχο-συναισθηματικό πεδίο.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα συζητηθούν τρόποι διαχείρισης των δυσκολιών έτσι ώστε οι γονείς να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους.

2. «Ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη βρέφους & νηπίου», Πέμπτη 28 Μαϊου 2015, 16:30- 18:30, στο Κέντρο Αλληλεγγύης, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, Σταθμός Λαρίσης (απέναντι από το Σταθμό του Μετρό).

Ποια είναι τα στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού; Πώς επιδρά το οικογενειακό περιβάλλον στην ψυχο-συναισθηματική του ανάπτυξη; Οι σχέσεις που βιώνουν τα παιδιά με σημαντικούς ενήλικες αλλά και με συνομήλικους τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας όσο και εκτός αυτής, όπως σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, έχουν καθοριστική επίδραση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην κοινωνικο-συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Στόχος του σεμιναρίου είναι μέσα από τη συζήτηση να αναγνωρίσουν και να εστιάσουν οι γονείς στο πως μπορούν να ενισχύσουν τα παιδιά τους μέσα από την αλληλεπίδραση, ώστε να εξασφαλίσουν μια υγιή ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη.

3. «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, 18:00-20:00 στα γραφεία της Ένωσης, Αγίου Θωμά 14, Αμπελόκηποι.

Η μετάβαση από ένα ευέλικτο και αρκετά ανεκτικό πλαίσιο, όπως το Δημοτικό σχολείο, σε ένα πιο αυστηρά καθορισμένο και απαιτητικό πλαίσιο, όπως αυτό του Γυμνασίου, μπορεί να έχει αρκετούς κινδύνους και εκπλήξεις για τα παιδιά. Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο συμπίπτοντας με την εφηβεία κάνει αυτή τη διαδικασία ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αναγνώριση των προκλήσεων σε ακαδημαϊκό, κοινωνικό και ψυχο-συναισθηματικό επίπεδο καθώς και η διερεύνηση δημιουργικών τρόπων που μπορούν οι γονείς να ενισχύσουν τα παιδιά τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Δηλώστε Συμμετοχή ΕΔΩ

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλείσθε να ενημερώσετε για την παρουσία σας.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανησυχείτε για την ποιότητα του παιδικού παπουτσιού; Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια τα οποία καθορίζουν και το στυλ και την υγιεινή του παιδικού ποδιού. Η εταιρεία HelloHeaven σας παρουσιάζει έναν πλήρη οδηγό για τις online αγορές σας.

 

                                                    Καλοκαίρι και παιχνίδι

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για ξέγνοιαστες στιγμές και πολύ κυνηγητό στις κούνιες ή σε πάρκα! Απαραίτητη προϋπόθεση; Παπούτσια αθλητικά, τα οποία είναι κλειστά και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της σταθερότητας στο πέλμα και την αποτροπή γλιστρήματος λόγων της αντιολισθητικής σόλας τους.

Μερικά από τα παιδικά παπούτσια, τα οποία διαθέτουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι:

HoH-S1504-BLACK-270x270

 

Στυλ all star πάνινο παπούτσι με floral patternπου καλύπτει όλα τα γούστα και είναι πάντα στην μόδα.

XRA-14131-BLUE-GREY-270x270

 

HoH-S1412-GREY-WHITE-BLUE-270x270

Αθλητικό παπούτσι, σε nudeχρώματα, χωρίς κορδόνια. Διαθέτει όλα τα υλικά, τα οποία είναι ιδανικά για να μην ιδρώνουν το πόδι, κρατώντας το σε ιδανική θερμοκρασία.

 

 

                                                  Η μόδα στα κορίτσια

 

Ανεξάρτητα από το παιχνίδι που είναι βασικό χαρακτηριστικό, τα κοριτσάκια πάντα ζητάνε κάτι πιο γλυκό και ιδιαίτερο για το στυλ τους την ώρα της βόλτας, ακόμα και σε μία μικρή ηλικία. Έτσι, μπορείτε να βρείτε για εκείνα παπούτσια με φιόγκους, ιδιαίτερα τρουκς και χρώματα, που αναδεικνύουν την φινέτσα και είναι in fashion!

 

Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σας;

hoh-w1318-pink1-270x270

 

Μπαλαρίνα σε σομόν-ροζ απόχρωση, μία από τις τελευταίες τάσεις της μόδας! Στο μπροστινό μέρος διαθέτει τρουκς, τα οποία την στολίζουν αναδεικνύοντας το στυλ της. Η φόρμα της είναι κανονική και αποτελείται από υλικά, τα οποία συγκρατούν το πόδι σε μία ιδανική θερμοκρασία.

hoh-s1442-white-270x270

 

Άσπρο πέδιλο, με λουράκι οριζόντιο στο μπροστινό μέρος και κλειστή φτέρνα στο πίσω μέρος, που κλείνει με λουράκι. Αγοράστε το εδώ!

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία HelloHeaven για τις πολύτιμες συμβουλές!

 

 

 

 

 

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…