×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Η εικονική πραγματικότητα δεν είναι μόνο για "πορωμένους" παίκτες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ή για μανιακούς λάτρεις της τεχνολογίας που θέλουν να έχουν την τελευταία λέξη της εξέλιξης. Μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους.

Μέσα από τέτοια βίντεο μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τις ιδιαίτερες ικανότητες που έχουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις διευκολύνσεις που θα πρέπει να έχουν.

 

Ένα μοναδικό Εκθεσιακό Διαδραστικό Πολυθέαμα!

Είμαστε όλοι έτοιμοι να υποδεχτούμε το 1o Εκθεσιακό Διαδραστικό Πολυθέαμα ’’AllAboutKids’’ στην Ελλάδα, το οποίο θα διεξαχθεί από 23 έως 26 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO Μαρούσι.

Για πρώτη φορά ο εγχώριος κλάδος της βρεφικής-παιδικής αγοράς, ο οποίος είναιαπόλυτα ανοιχτός και με απεριόριστεςδυνατότητες εμπορικής ανάπτυξης,“εκπροσωπείται’’ από το “δικό’’ του μεγάλογεγονός. Εσκεμμένα η διοργάνωση τιτλοφορείται ως “Εκθεσιακό Διαδραστικό Πολυθέαμα”, διότι οι άνθρωποι της Be-best έχουμε όραμα να παρουσιάσουμε κάτι πρωτοποριακό, πρωτοεμφανιζόμενο για τα ελληνικά δεδομένα και το κυριότερο μία μεγαλειώδη ευχάριστη έκπληξη που θα μείνει αξέχαστη όχι μόνο στους μεγάλους σε ηλικία, αλλά ακόμα και στους λιλιπούτειους επισκέπτες της, τα ίδια τα παιδιά, μέσα από την πληθώρα δραστηριοτήτων που θα λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του τετραημέρου.

Τη διοργάνωση της “AllAboutKids, που έρχεται να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στη βρεφική-παιδική αγορά, ανέλαβε η καταξιωμένη στον χώρο των εκθέσεων εταιρεία Be-Best, η οποία προσκαλεί σε συμμετοχή, όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με:

  • τη βρεφική & παιδική διατροφή
  • τη βρεφική & παιδική επίπλωση
  • την ένδυση & την υπόδηση
  • όλα τα προϊόντα & τις υπηρεσίες για την υγεία του παιδιού
  • την προσωπική υγιεινή, τα καλλυντικά του βρέφους & του παιδιού
  • τα αξεσουάρ & τα παιχνίδια
  • τα παιδικά βιβλία
  • εκπαιδευτικά & ψυχαγωγικά ιδρύματα
  • ασφάλειες, νοσοκομεία & μαιευτήρια
  • τη βάπτιση
  • αθλητικούς οργανισμούς & κλαδικά περιοδικά
  • ιστοσελίδες και

οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφορά στο βρέφος & στο παιδί.

Την ίδια στιγμή, στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ψυχαγωγικές δραστηριότητες, διαγωνισμοί καθώς και ενημερωτικά σεμινάρια για τους γονείς και τα παιδιά, τα οποία δεν πρόκειται να παίξουν τον ρόλο του αφανή ήρωα, αλλά θα είναι εκεί συμμετέχοντας, παίζοντας, διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας όλες τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι διοργανωτές για εκείνα.

Η Be-bestεπιδιώκει εκτός από τον καθαρά εμπορικό ρόλο της έκθεσης, να προσδώσει έναν πιο ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και καθόλα διαδραστικό χαρακτήρα, που στο τέλος θα κάνει τους πάντες να μιλάνε για ένα μοναδικό Εκθεσιακό Διαδραστικό Πολυθέαμα, που όμοιό του δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά για τον εν λόγω κλάδο στην Ελλάδα!

Απευθυνόμαστε στις εγκύους, στις οικογένειες και στα παιδιά και δίνουμε την ευκαιρία στους εκθέτες ναξεχωρίσουν για τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα καινα έρθουν σε άμεση επαφή με το κοινό που τουςενδιαφέρει.

AllAboutKids” λοιπόν, για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Helexpo, Μαρούσι!

Σας περιμένουμε όλους σε ένα event, του οποίου το όνομα προδίδει ακριβώς αυτό που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα όλων μας:

Τα πάντα για το παιδί μας!

AllAboutKidsExpo

Εκθεσιακό Κέντρο HelexpoPalace, Μαρούσι

23 έως 26 Απριλίου 2015

Πέμπτη 23 Απριλίου                         15:00 – 21:00

Παρασκευή 24 Απριλίου                  15:00 – 21:00

Σάββατο 25 Απριλίου                       10:00 – 21:00

Kυριακή 26 Απριλίου                        10:00 – 21:00

 

 

Διοργάνωση:

be-best-logo

Αθηνάς 34 & Αίαντος, Ίλιον 131 22 * Τηλ: 210-2626267 * Fax: 210-8250130

http://www.be-best.gr  *  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1. Είμαι παιδί σαν όλα τα άλλα και βρίσκομαι συνεχώς σε εξέλιξη: ο αυτισμός είναι ένα μέρος του εαυτού μου, έχω κι εγώ σκέψεις, συναισθήματα, προτιμήσεις, ιδέες, ταλέντα και όνειρα.

2. Οι αισθήσεις μου είναι εκτός συγχρονισμού: αυτό σημαίνει ότι αξιοθέατα, ήχοι, μυρωδιές, γεύσεις και υφές χωρίς καμία προειδοποίηση μπορεί να είναι επώδυνα για μένα

3. Δεν ειμαι σε θέση να ακούω οδηγίες, όταν μου απευθύνεστε από μακριά (κάπου μέσα στο χώρο) χωρίς να με κοιτάτε και να σας κοιτάω. Ελάτε κοντά, ώστε να στρέψω την προσοχή μου σε σας και μιλήστε μου με απλά λόγια.

4. Ερμηνεύω τη γλώσσα κυριολεκτικά, άρα μη μου μιλάτε με ρητά, ιδιωματισμούς, λογοπαίγνια, συμπεράσματα, μεταφορές διότι με μπερδεύετε.

5. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί μου με διαφορετικούς τρόπους- είναι δύσκολο για μένα να σας περιγράψω τι θέλω και δεν έχω τρόπο να περιγράψω τα συναισθήματά μου.

6. Είμαι οπτικά προσανατολισμένος/η- δείξτε μου πώς να κάνω κάτι και μη μου το λέτε απλά. Και να είστε προετοιμασμένοι να μου το δείξετε πολλές φορές. Η επαναλαμβανόμενη πρακτική εξάσκηση με βοηθά να μαθαίνω.

7. Εστιάστε στο "τι μπορώ να κάνω" και ΟΧΙ στο "τι δε μπορώ". Όπως κάθε άτομο έτσι κι εγώ δε μπορώ να μαθαίνω σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αισθάνομαι ότι δεν είμαι καλός/ή και δε τα καταφέρνω. Ψάξτε τα δυνατά μου σημεία και θα τα βρείτε.

8. Βοηθήστε στις κοινωνικές μου αλληλεπιδράσεις: μπορεί να φαίνεται ότι δε θέλω να παίξω με άλλα παιδιά, αλλά στνη πραγματικότητα δε γνωρίζω πώς να ξεκινήσω μια συζήτηση ή να ενταχθώ στο παιχνίδι.

9. Προσπαθήστε να προσδιορίσετε τι προκαλεί τις "καταρρεύσεις μου- εκρήξεις θυμού". Είναι πιο επώδυνες για μένα απ' ό,τι για σας. Αυτό συμβαίνει διότι μια από τις αισθήσεις μου έχει πάθει υπερφόρτωση ή επειδή έχω ξεπεράσει το όριο των κοινωνικών μου δυνατοτήτων. Αν μπορείτε να καταλάβετε τις αιτίες των καταρρεύσεων μου, τότε αυτές μπορεί να αποφευχθούν.

10. Αγαπήστε με για αυτό που είμαι και όχι γι' αυτό που προσδοκάτε να γίνω. Δεν επέλεξα εγώ τον αυτισμό, γι' αυτό χρειάζομαι καθημερινή υποστήριξη και καθοδήγηση, δείτε τον αυτισμό μου σαν μια διαφορετική ικανότητα και ΟΧΙ αναπηρία. Να ξέρετε ότι βασίζομαι σε σάς και είστε το θεμέλιο για την επιτυχία μου!

 


 

Γεωργία Θωμαδάκη

stoxeuw-ypiresies

 

stoxeuw-logo-10

Τα σχολεία αρχίζουν πάλι στις 11 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις (για όσους έχουν παραπεμφθεί) θα διεξαχθούν μεταξύ 1-10 Σεπτεμβρίου.

Το 2015, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά του Μουσείου Ηρακλειδών μπαίνουν κάτω από μια κοινή «ομπρέλα» υπό την ονομασία STEM* & ART, αλλά και επεκτείνονται καθώς πλέον απευθύνονται σε μαθητές τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και όλων των τάξεων του Δημοτικού, αλλά και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.

Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με διαδραστικά και παραστατικά εκθέματα-παιχνίδια, καθώς και επιλεγμένα έργα Τέχνης, τα παιδιά ανακαλύπτουν και διαχειρίζονται τις βασικές μαθηματικές έννοιες που αντιστοιχούν στην ύλη της τάξης τους σύμφωνα με το αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα. Παράλληλα βιώνουν τα μαθηματικά μέσα από τη σχέση τους με τη φυσική, τη ρομποτική και την αρχιτεκτονική, ως «τη γλώσσα που είναι γραμμένο το βιβλίο της φύσης», οικοδομώντας σε στέρεες βάσεις τη λογικομαθηματική τους σκέψη.

* STEM: Ακρωνύμιο από τις λέξεις Science, technology, engineering και math (: Επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά).

 

Εκπαιδευτικά εργαστήρια STEM & ART

Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM & ART περιλαμβάνει τα εξής 5 εκπαιδευτικά εργαστήρια:

  • Μαθηματικά σαν παιχνίδι (Σχεδιασμός-επιστημονική επιμέλεια: Άρης Μαυρομμάτης-Αποστόλης Παπανικολάου) [Σάββατο, 16:00-18:00, 60€/κύκλο (ή 15€/μάθημα)]

Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, που μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με εκθέματα-παιχνίδια και έργα τέχνης, ανακαλύπτουν τις βασικές μαθηματικές έννοιες.

10/1/2015: Έναρξη Α΄ κύκλου εκπαιδευτικών εργαστηρίων για το Νηπιαγωγείο.

11/1/2015: Έναρξη Α΄ κύκλου εκπαιδευτικών εργαστηρίων για Α΄-ΣΤ΄ Δημοτικού.

  • Εκπαιδευτική Ρομποτική (από την WROHellas)

[Κυριακή, 10:00-12:00 (Γ΄-Δ΄ Δημοτικού) & 12:00-14:00 (Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού), 80€/κύκλο]

Απευθύνεται σε μαθητές Γ’-Δ’ & Ε΄-ΣΤ’ Δημοτικού. Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπου το μόνο όριο στη δημιουργία είναι η φαντασία των παιδιών.

11/1/2015: Έναρξη 4ου κύκλου εκπαιδευτικών εργαστηρίων (πρόγραμμα WeDo) για Γ΄-Δ΄ Δημοτικού.

11/1/2015: Έναρξη 4ου κύκλου εκπαιδευτικών εργαστηρίων (πρόγραμμα MindStorms) για Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού.

  • Φυσική (LetsgoSTEM) [από την WROhellas]

[Κυριακή, 10:00-12:00 (Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού-Γυμνάσιο) & 12:00-14:00 (Γ΄-Δ΄ Δημοτικού), 80€/κύκλο]

Απευθύνεται σε μαθητές Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή µε τους νόμους της Φυσικής, κατασκευάζοντας µε τα ίδια τους τα χέρια «απλές μηχανές».

11/1/2015: Έναρξη 4ου κύκλου εκπαιδευτικών εργαστηρίων για Γ΄-Δ΄ Δημοτικού.

11/1/2015: Έναρξη 4ου κύκλου εκπαιδευτικών εργαστηρίων για Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού-Γυμνάσιο.

  • Αρχιτεκτονική-ARΚKI (σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΚΤΟ)

[Κυριακή, 17:00-18:30 (Α΄-Γ΄ & Δ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού), 80 €/κύκλο]

Απευθύνεται σε μαθητές Α΄-Γ΄ & Δ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού. Τα παιδιά δημιουργούν πρωτότυπες κατασκευές με εργαλείο την  αρχιτεκτονική, σύμφωνα με το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ARKKI (School of Architecture for Children and Youth).

4/1/2015: Έναρξη 4ου κύκλου εκπαιδευτικών εργαστηρίων για Α΄-Γ΄ & Δ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού.

  • Τέχνη (σε συνεργασία με την ομάδα ARTACTS)

[Κυριακή, 16:00-17:30, 15€/μάθημα (έκπτωση 10% για αδέλφια)]

 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 5-8 ετών. Ένα μαγικό ταξίδι έκφρασης, μέσα από έργα σπουδαίων καλλιτεχνών και με ποικίλες εικαστικές τεχνικές (κολάζ, κατασκευές) και μουσικοκινητική αγωγή.

11/1/2015: Α΄ εργαστήρι για τον LeonardoDaVinci.

25/1/2015: Β΄ εργαστήρι για τον Michelangelo Buonarroti.

Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων:Τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ.: 201)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.http://www.herakleidon-art.gr

 

herakleidon-20d

Αν δεν μπορείτε να πάτε μέχρι... τον Βόρειο Πόλο, μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας μια μοναδική εμπειρία:
 
Ένα ταξίδι στον Βόρειο Πόλο με πανοραμική περιήγηση, σαν να βρισκόσασταν εκεί!
 
Το παιδί θα απολαύσει τοπία, ζώα, ανθρώπους και παγοθραυστικά μέσα από φωτογραφίες με χρώματα που μαγνητίζουν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Θα χαλαρώσει με μια δραστηριότητα που δεν του ζητά την απομνημόνευση, αλλά το εμπλουτίζει σε εμπειρίες και παραστάσεις.
 
 
Επισκεφθείτε λοιπόν την παρακάτω διεύθυνση:
 
http://www.airpano.ru/files/North-Pole/2-2 (για υψηλή ανάλυση)
 
http://www.airpano.ru/files/North-Pole/2-3 (για πιο χαμηλή ανάλυση)
 
(Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να "φορτώσει" η σελίδα. Η ταχύτητα απόκρισης είναι ανάλογη της ταχύτητας σύνδεσης και της κάρτας γραφικών του Η/Υ σας.)

 

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…