×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1168

Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά είναι από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τους σύγχρονους γονείς.

Τα παιδιά μας εξοικειώνονται από πολύ μικρά με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, του Διαδικτύου και των social media.

Στα σχολεία αρκετοί Σύλλογοι Γονέων αφιερώνουν συναντήσεις για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή μας.

 

Όσο πιο καλά ενημερωμένοι είμαστε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τόσο πιο ασφαλή είναι τα παιδιά μας.

Γι΄αυτό το parentbook σας προτείνει το βιβλίο "Γονείς, παιδιά και Διαδίκτυο. Προστατέψτε το παιδί σας από τους κινδύνους του Διαδικτύου" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Στο βιβλίο αυτό ο Χρήστος Γουλτίδης, ειδικός σε θέματα Πληροφορικής, σε συνεργασία με την ψυχολόγο και οικογενειακή θεραπεύτρια Νικολέτα Μπουλταδάκη, μας δίνουν σαφείς και συγκεκριμένες πληροφορίες και μας μαθαίνουν πώς να:

 • Ενημερώσουμε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που κρύβει η επιπόλαιη χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου.
 • Αποκτήσουμε τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση των εφαρμογών και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας (Facebook, Twitter, Google, YouTube, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.λπ.).
 • Εγκαθιστούμε, ρυθμίζουμε και χρησιμοποιούμε προγράμματα εντοπισμού ιών και άλλες εφαρμογές ασφαλείας.
 • Καθορίσουμε κανόνες για τη χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου σε συνεργασία με τα ίδια τα παιδιά.
 • Ενημερωθούμε για τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς στους οποίους μπορούμε να απευθυνθούμε σε περίπτωση που χειαζόμαστε συμβουλές ή βοήθεια (π.χ. σε περιπτώσεις εθισμού στο διαδίκτυο).

 

Το parentbook ρώτησε τον συγγραφέα:

1) Ένας γονιός που δεν έχει εξοικείωση με την Τεχνολογία μπορεί να βρει στο βιβλίο συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα εφαρμόσει προγράμματα γονικού ελέγχου;


(1) Ένας από τους κύριους λόγους της συγγραφής του βιβλίου είναι να βοηθηθούν οι γονείς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία. Για το λόγο αυτόν, στο βιβλίο υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες, βήμα προς βήμα, για το πώς ενεργοποιούμε και ρυθμίζουμε τα προγράμματα γονικού ελέγχου. Επιπλέον, οι γονείς θα βρουν στο βιβλίο πληροφορίες για το πώς να χειριστούν και να ρυθμίσουν κατάλληλα τις εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιεί το παιδί τους στο Διαδίκτυο, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα όσο πιο ασφαλές περιβάλλον πλοήγησης γίνεται.


(2) Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για το θέμα φωτογραφίες και Internet;

2) Η διαχείριση των φωτογραφιών και των άλλων προσωπικών δεδομένων είναι κάτι πολύ σημαντικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά έχουν διαφορετική αντίληψη ως προς το τι είναι προσωπικά δεδομένα και τι μπορούμε να δημοσιεύουμε στο Διαδίκτυο. Αυτό που θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, και κυρίως τα παιδιά, είναι πως οτιδήποτε δημοσιεύουμε στο Διαδίκτυο παύει να είναι ιδιωτικό και αποτελεί πλέον δημόσια πληροφορία. Επίσης, ότι ανεβαίνει στο Διαδίκτυο μένει για πάντα εκεί, ακόμα και μετά τη διαγραφή του, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα διαδικτυακό βιογραφικό στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που έχουμε κοινοποιήσει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε τα παιδιά, ώστε να σκέφτονται πολύ προσεκτικά τι δημοσιεύουν, ώστε να αποφύγουμε ανεπιθύμητες συνέπειες και δυσάρεστα περιστατικά.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μπείτε στον διαγωνισμό-κλήρωση για 3 τυχερούς που θα κερδίσουν από 1 αντίτυπο.

Επισκεφθείτε με ένα κλικ τις εκδόσεις Κλειδάριθμος για να αγοράσετε το βιβλίο.

----------------------------------

Αν σας αρέσει να μαθαίνετε νέα apps για παιδιά αλλά και για γονείς που διατίθενται δωρεάν κάντε κλικ ΕΔΩ!

Υπάρχει άραγε ένα πρόγραμμα για παιδιά που να συνδυάζει την εξόρμηση στη  φύση, τη σωματική άσκηση, την εικαστική δημιουργία και την παρέα;

Από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και έως το Σάββατο 12 Απριλίου (κάθε Σαββατοκύριακο) η Trekking Hellas Πάρνηθας σε συνεργασία με το καταφύγιο Μπάφι οργανώνουν δράσεις για παιδιά από 4 ως 11 ετών.


Στις δράσεις αυτές εριλαμβάνονται:

* δημιουργική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική απασχόληση

* διανυκτέρευση στο καταφύγιο

* πλήρες γεύμα (βραδινό, πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό)

* πεζοπορία, προσανατολισμός με πυξίδα

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 • Κάθε Παρασκευή απόγευμα τα παιδιά φτάνουν στο καταφύγιο Μπάφι – τακτοποιούνται στους χώρους του καταφυγίου και γνωρίζονται με την ομάδα.
 • Στις 20.30 – 21.00 τρώνε βραδινό φαγητό (μακαρόνια με κιμά ή σάλτσα και τυρί)
 • Μετά το φαγητό και μέχρι να αρχίσουν να ετοιμάζονται για να κοιμηθούν (20.30 – 22.30) παίζουν επιτραπέζια – ομαδικά παιχνίδια

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

 • Το Σάββατο ξυπνούν στις 8.00 για Πρωινό (Ψωμί, φρυγανιές, βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, γάλα ή τσάι, χυμός, corn flakes)
 • Για 2 ώρες (9.00 – 11.00) παρακολουθούν το Εικαστικό εργαστήρι που οργανώνει η έμπειρη παιδαγωγός Ελένη Σιδηροπούλου με διαφορετικό θέμα για κάθε 2ήμερο*
 • Στη συνέχεια και μετά το Δεκατιανό  (11.00 – 11.15) γίνεται πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό και προσανατολισμός με πυξίδα (διάρκεια περίπου 2 ώρες 11.15 – 13.30
 • Στις 14.00 τα παιδιά επιστρέφουν για το μεσημεριανό φαγητό (κοτόπουλο με πατάτες και τυρί φέτα)

 

* Τα θέματα για το εικαστικό εργαστήρι είναι τα εξής:

28 -29 Φεβρουαρίου : "φτιάχνουμε χειροποίητες μάσκες και καπέλα"

14 -15 Μαρτίου : "φτιάχνουμε κούκλες κουκλοθέατρου"

28 -29 Μαρτίου : "φτιάχνουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα"

11 -12 Απριλίου : "φτιάχνουμε χειροποίητες λαμπάδες" 

 -----------------------------

Κόστος ανά παιδί: 55€ (συμπ. ΦΠΑ) Έκπτωση 10% για αδέρφια

Στο διήμερο μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς, απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης, ακολουθώντας ή όχι το παιδικό πρόγραμμα. Ειδική τιμή διανυκτέρευσης για τους ενήλικες: 8€ το άτομο


Ελάχιστη συμμετοχή για τη πραγματοποίηση του προγράμματος: 5 άτομα

-----------------------------

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 33 10 323 (μέρες και ώρες γραφείου) έως και κάθε Πέμπτη πριν από τα προκαθορισμένα διήμερα.

Καταφύγιο “Μπάφι” Πάρνηθας
Σαριπόλου 10,106 82 Αθήνα

Τηλ.: 210 - 3310323,210 2469050, 210 2403556. Fax : 210 – 3234548

http://www.mpafi.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά μεταξύ τους.

Η εξωτερική εμφάνιση, η καταγωγή ή μια ιδιαιτερόητα στη συμπεριφορά μπορεί να γίνουν αφορμή ώστε ένα παιδί να υφίσταται καθημερινά από τους συμμαθητές του ταπεινωτικά σχόλια, να περιθωριοποιείται ή ακόμα και να δέχεται απειλές. 

Ο σχολικός εκφοβισμός - ή αλλιώς bullying - στις μέρες μας θεωρείται σημαντικό πρόβλημα στα σχολεία. Μάλιστα, λόγω των social media και των κινητών τηλεφώνων που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των παιδιών μας, ένα παιδί μπορεί να είναι δέκτης πράξεων σχολικού εκφοβισμού και μέσω του Internet.

Μια ομάδα κοριτσιών, μαθήτριες της Ε' Δημοτικού στην Ελληνογερμανική Αγωγή, αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια ομάδα κατά του σχολικού εκφοβισμού κι ετοίμασαν μία παρουσίαση (αρχείο ppt) για να πουν όχι στον σχολικό εκφοβισμό.

Νομίζουμε ότι αξίζει να το δείτε και να το συζητήσετε με τα παιδιά σας.

Κάντε κλικ στο συνημμένο αρχείο.

 

Ενημερωθείτε για τα σημάδια σχολικού εκφοβισμού στο παιδί σας κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

«Ήθελα μόνο να χωρέσω, να ταιριάξω, να είμαι τέλεια, με οποιοδήποτε κόστος. Όχι πια!»

Η Ζωή είναι 15 χρονών και καθόλου έτοιμη για το Λύκειο, για την αλλαγή σχολείου, για τις αλλαγές στο σώμα της, για τις αλλαγές γενικώς.

Στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον, να κρατήσει τους φίλους της και να κερδίσει αυτόν που δε λέει να γυρίσει να την κοιτάξει, διαλέγει να ελέγξει την κατάσταση με τον μόνο τρόπο που ξέρει: να γίνει αυτό που πιστεύει ότι όλοι θεωρούν όμορφο, ακόμα κι αν έτσι ρισκάρει να χάσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Μέσα από το blog της, τις διηγήσεις των γονιών της, τις συζητήσεις με την κολλητή της στο chat και τα μικρά ντοκουμέντα της καθημερινότητάς της, η Ζωή θα χάσει και θα ανακαλύψει ξανά από την αρχή τον τρόπο να προχωράει, να βρίσκει τη θέση της, να αγαπάει τον εαυτό της και να χαίρεται την κάθε στιγμή.

-----------------------

Το «Ήθελα μόνο να χωρέσω» είναι ένα βιβλίο για εφήβους, γραμμένο με αμεσότητα στη γλώσσα τους και απόλυτα ειλικρινές γύρω από μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα που τους απασχολούν: τις σχέσεις, το σώμα τους, την αποδοχή από το περιβάλλον τους, τις ανασφάλειες αλλά και τις ιδιαιτερότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

Με αληθινό και ζωντανό τρόπο αγγίζει και το ζήτημα της ψυχογενούς ανορεξίας, ένα πρόβλημα σύνθετο και τόσο επικίνδυνο για την υγεία και την ψυχική ισορροπία των εφήβων, που όμως συχνά παραμένει ταμπού για μικρούς και μεγάλους.

 

Η Στέλλα Κάσδαγλη ξεκίνησε ως μεταφράστρια, αλλά στην πορεία έγινε και δημοσιογράφος. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και αποφάσισε ότι προτιμάει το βρετανικό σινεμά και τα γαλλικά ποτάμια. Πλέον, εργάζεται ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό «Cosmopolitan», μεταφράζει ξένη λογοτεχνία, γράφει άρθρα που θα ήθελε να διαβάσει και προσπαθεί να φανταστεί πώς θα είναι ο κόσμος όταν θα ’χει μεγαλώσει η μικρή της Στεφανία.

Γνωρίστε τη συγγραφέα του βιβλίου "Ήθελα Μόνο να χωρέσω" μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο parentbook. Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Είστε μάνα ή πατέρας παιδιού-blogger;

Σας δίνουμε μερικούς λόγους για τους οποίους ίσως και να μην είναι τόσο αρνητικό για τα παιδιά μας να έχουν το δικό τους blog.

-         Το παιδί ασκείται σε δύο βασικούς άξονες της σχολικής εκπαίδευσης: την παραγωγή και την κατανόηση του γραπτού λόγου. Γράφει στο δικό του blog και διαβάζει τα blogs των άλλων. Άρα το blogging είναι ωραιότατη άσκηση γραπτού λόγου. Ακόμη κι αν το παιδί χρησιμοποιεί τους τρόπους έκφρασης των συνομηλίκων του, δεν παύει να πειραματίζεται με το λεξιλόγιο και να εξασκείται στη γραμματική, στην ορθογραφία και στην επεξεργασία ιδεών.

-         Το σπουδαιότερο είναι ότι όλη αυτή η ενασχόληση έχει προσωπικό νόημα για το ίδιο το παιδί, δηλαδή δεν είναι κάτι που το κάνει επειδή το ζήτησε ο δάσκαλος για να τον εξετάσει και να τον βαθμολογήσει, αλλά είναι κάτι που γίνεται από τη δική του προσωπική ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας.

-         Επειδή ακριβώς το παιδί εκφράζεται και δημιουργεί η όλη διαδικασία λειτουργεί «θεραπευτικά», δηλαδή το βοηθά να εκτονώσει και να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα.

-         Το παιδί αφιερώνει περισσότερο χρόνο απ’ όσο συνήθως στο να γράψει και να διορθώσει ξανά και ξανά το κείμενό του.

-         Μέσα από το blogging το παιδί μπορεί να εξερευνήσει ποικιλία θεμάτων και τρόπων γραφής.

-         Διατηρώντας το δικό του blog το παιδί μαθαίνει να οργανώνει και να διαχειρίζεται τον χρόνο του, γεγονός που ενισχύει την αυτοπειθαρχία και τη συνέπεια. Σταδιακά αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να ασχολείται συστηματικά και υπεύθυνα, ώστε να τροφοδοτεί το blog.

-         Διαβάζοντας τα blog άλλων για θέματα που τον ενδιαφέρουν, το παιδί αποκτά μια κριτική ματιά για το περιεχόμενο αλλά και τον τρόπο γραφής των άλλων.

-         Εάν το blog έχει να κάνει με ένα ειδικό θέμα, το παιδί θα μάθει να αναζητά πληροφορίες και να τις επεξεργάζεται.

-         Η γραφή σημαίνει συγκέντρωση. Άρα το παιδί ασκείται στη συγκέντρωση της προσοχής.

-         Το blogging είναι μια δραστηριότητα που σου δίνει κίνητρα να βελτιώνεσαι. Έτσι, ενώ το παιδί μπορεί να μην είναι δεκτικό στην κριτική των άλλων, η επιθυμία του να βελτιώσει το blog του ενδέχεται να το ωθήσει όχι μόνο να δεχτεί την κριτική και τις διορθώσεις σας αλλά και να τις επιδιώξει. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, εάν μια μέρα σας πει «Θέλω να δημοσιεύσω αυτό το κείμενο. Πες μου πώς σου φαίνεται».

 

Επομένως, δεν είναι καθόλου απίθανο το παιδί μέσα από τη δραστηριότητα του blogging να αρχίσει να αποκτά μια θετική στάση απέναντι στη γραφή και να βελτιωθεί σε δεξιότητες που θα το βοηθήσουν και στο σχολείο, με αποτέλεσμα να βελτιώσει τη σχολική του επίδοση. Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι κάποιοι κερδίζουν τα προς-το-ζην με το να διατηρούν blog.

 

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνδυάζονται με την ορθή χρήση του Internet. Γι’ αυτό ως γονείς θα πρέπει να είστε σωστά ενημερωμένοι. Όσο πιο μικρό είναι το παιδί (τελευταίες τάξεις Δημοτικού & Γυμνάσιο), τόσο πιο αναγκαίο είναι να συμφωνήσετε το παιδί να έχει το δικό του blog, αρκεί να σας συμβουλεύετε για αυτά που θα δημοσιεύει.

Δείτε περισσότερα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στην Ενότητα Ελεύθερος Χρόνος> Παιδί και Τεχνολογία κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

 

Ε.Τ. - parentbook.gr

Πώς νιώθει ένα παιδί που όλοι το κρίνουν από το χρώμα του και από το γεγονός ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους; Πόσο άδικο είναι;

Παρακολουθείστε το πείραμα που έκανε για τρίτη φορά το 1970 η Jane Elliott (το πρώτο έγινε το 1968). Το πείραμα λέγεται "brown eyes, blue eyes"

Την πρώτη μέρα του πειράματος η δασκάλα λέει στα παιδιά πως όσα έχουν μπλε μάτια θα θεωρούνται ανώτερα, εξυπνότερα και καλύτερα και θα έχουν προνόμια που δεν θα έχουν όσα παιδιά έχουν καφέ μάτια. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται να παίζουν όλοι μαζί και μάλιστα για να ξεχωρίζουν όσοι έχουν μπλε μάτια θα φορούν ένα διακριτικό μαντήλι.

Τη δεύτερη μέρα του πειράματος η δασκάλα λέει στα παιδιά πως έκανε λάθος, τους είπε ψέματα και τελικώς οι ανώτεροι, εκυπνότεροι και καλύτεροι είναι όσοι έχουν καφέ μάτια, οπότε οι όροι αντιστρέφονται και πρέπει όσοι έχουν μπλε μάτια να παραχωρήσουν τα προνόμια και να δέχονται την υποτιμητική συμπεριφορά των άλλων. 

Την τελευταία μέρα του πειράματος η δασκάλα συζητά με τα παιδιά για το πώς ένιωσαν και για το αν τελικώς έχει πραγματική βάση το να κρίνεις κάποιον απλώς και μόνο από το χρώμα του. Τα σχόλια και οι αντιδράσεις των παιδιών είναι αποστομωτικά. Το πείραμα πέτυχε. Τα παιδιά έχουν καταλάβει όλα όσα η οικογένεια, το σχολείο και η κοινωνία θα έπρεπε να διδάσκουν ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

 

 

 

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε την ίδια δασκάλα να πραγματοποιεί αυτό το μάθημα (λιγότερο πείραμα κατ' εμέ) σε μεγαλύτερα παιδιά ενός σημερινού σχολείου,  μπορείτε να δείτε τα παρακάτω βίντεο (περιλαμβάνει 2 μέρη).

Οι αντιδράσεις και τα μηνύματα είναι εντυπωσιακά!


Μέρος Ι

 

Μέρος ΙΙ


 

Το parentbook προτείνει ένα βιβλίο που απευθύνεται σε εφήβους και τους βοηθά να καταλάβουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν.

 

Σύντομη περιγραφή:

Στη ζωή δίνουμε πολλές φορές εξετάσεις και με πολλούς τρόπους. Αυτό είναι ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τη ζωή με επιτυχία. Θα σε οδηγήσει να βρεις την αυτοεκτίμησή σου, να πάρεις αποφάσεις, να οργανώσεις τον χρόνο σου, να οραματιστείς το μέλλον σου, να τα βγάλεις πέρα με το σχολείο, το διάβασμα, τις εξετάσεις σου, τους γονείς σου, τους φίλους σου…

Επιπλέον, ο νέος ιστότοπος www.denpsarono.gr μπορεί να αποτελέσει ένα νέο ηλεκτρονικό τόπο συνάντησης. Μπορείς να βρεις ασκήσεις χαλάρωσης, αλλά και απαντήσεις σε συχνές απορίες συμμαθητών σου, οι οποίες μπορεί να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες, ειδικά στην αρχή. Μπορείς βέβαια να στείλεις και τις δικές σου απορίες, αν για κάτι δε βρίσκεις απάντηση στο βιβλίο.

http://www.patakis.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=617306

Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Ρασιδάκη Χριστίνα,Παντελή Σμαρούλα

Κάντε κλικ στα συνημμένα αρχεία για να διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίο

------------------------------

Ο Νοέμβριος είναι Μήνας Εφηβείας για τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Μάθετε περισσότερα για τις εκδηλώσεις που οργανώνει κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Στην κατηγορία Εφηβική Ηλικία θα βρείτε μια σειρά από άρθρα για την εφηβεία

 

 

Στις 27 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου με τίτλο: «Η λειτουργία του Ύπνου και η σημασία της για τη Μνήμη και τη Μάθηση αλλά και τη Σωματική και Ψυχική Υγεία».

Ποια είναι η σχέση του ύπνου με την υγεία; Πώς και με ποιόν τρόπο οι διαταραχές του ύπνου σχετίζονται με τις διαταραχές στον μεταβολισμό μας, με τις φλεγμονώδεις καταστάσεις και το στρες; Τι γνωρίζει η επιστήμη για το όνειρο ως νοητική λειτουργία του εγκεφάλου; Είναι πράγματι το όνειρο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ύπνου;
Ποιες είναι οι κύριες διαταραχές του ύπνου στην παιδική και εφηβική ηλικία; Ποιος είναι ο ρόλος του ύπνου στη μάθηση τη μνήμη και τη σωματική ανάπτυξη;

Διακεκριμένοι επιστήμονες ανέλαβαν να απαντήσουν σε αυτά αλλά και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας.

 

Ειδικότερα, οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

1. «Ύπνος και υγεία: H αλληλοεξάρτηση των διαταραχών του ύπνου και των διαταραχών στον μεταβολισμό, των φλεγμονωδών καταστάσεων και του στρες»

Γεώργιος Χρούσος, Παιδίατρος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

 

2. «Ο ύπνος και οι διαταραχές του στην παιδική και εφηβική ηλικία».

Δημήτρης Δικαίος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή,

Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

 

3. «Ύπνος και Όνειρα»

Αναστάσιος Μπονάκης, Νευρολόγος Ενηλίκων, Επίκουρος Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

 

4. Ο ρόλος του ύπνου στη μάθηση/μνήμη και τη σωματική ανάπτυξη

Κώστας Παπαθεοδωρόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Νευροφυσιολογίας, Παν/μιο Πατρών.

 

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…