Τα οφέλη του θηλασμού στην ανάπτυξη του βρέφους

γράφει η Γιώτα Κοβάνη, Ψυχολόγος

Αδιαμφισβήτητα, ο θηλασμός θεωρείται η καλύτερη μέθοδος διατροφής των βρεφών.

Αναρίθμητες μελέτες έχουν γίνει σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού τα οποία αφορούν όχι μόνο το βρέφος αλλά και την μητέρα, την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα. Ο θηλασμός συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη του βρέφους, σωματική και ψυχική και τα οφέλη δεν είναι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Καταρχάς, τα μωρά που θηλάζουν έχουν μειωμένες πιθανότητες παιδικής θνησιμότητας. Έρευνες στην Αφρική, τη Νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική έδειξαν ότι τα βρέφη τα οποία σταματούσαν το θηλασμό πριν τους δύο μήνες είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες θνησιμότητας από εκείνα που συνέχιζαν να θηλάζουν. Μια άλλη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντές, βρήκε ότι τα μωρά που θηλάζουν μερικώς ή και καθόλου είχαν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με τα βρέφη που τρέφονταν αποκλειστικά με το θηλασμό.

συνέχεια εδώ. 

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…