Οι επιπτώσεις της ελεγκτικής συμπεριφοράς των γονέων στα παιδιά

Μέσω μιας μελέτης, ανακαλύφθηκε η συσχέτιση μεταξύ της ελεγκτικής συμπεριφοράς των γονέων και των προβλημάτων στη συναισθηματική ευεξία του παιδιού στη μετέπειτα ζωή του.

Στην εργασία, η οποία πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο University College του Λονδίνου, έχει οδηγήσει, όπως ισχυρίζονται και που δημοσιεύθηκε στο Journal of Positive Psychology, η ομάδα περιγράφει τη φύση της μελέτης και τις απόψεις της σχετικά με αυτό που ανέφεραν οι εθελοντές.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ευτυχισμένα, γεμάτα αγάπη σπίτια, έχουν την τάση να είναι, ως επί το πλείστον, ευτυχισμένα και να αισθάνονται άνετα στις ενήλικες σχέσεις τους – αυτή είναι η κοινή λογική.

Τώρα, μια ομάδα ερευνητών στη Βρετανία έχει βρει αυτό που πιστεύουν ότι αποτελεί την απόδειξη ότι μια τέτοια απλή λογική, είναι στην πραγματικότητα αρκετά ακριβής.

Τα νέα αποτελέσματα είναι μέρος μιας μακροπρόθεσμης μελέτης, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα αυτή από το 1946, όπου 5.362 άνθρωποι είχαν συμπεριληφθεί αρχικά σε μια Εθνική Έρευνα Υγείας και Ανάπτυξης που είχε σκοπό να εντοπίσει μακροπρόθεσμα θέματα υγείας.

Οι εθελοντές καλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και τους ζητείται να συμμετάσχουν σε έρευνες ή ιατρικές εξετάσεις.

Σε αυτή τη νεότερη μελέτη, οι εθελοντές κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με 25 ερωτήματα, που επικεντρώθηκε, εν μέρει, στη σχέση μεταξύ αυτών και των γονέων τους, κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής τους μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Συνέχεια άρθρου εδώ.

 
ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…