×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

το Σάββατο 21Νοεμβρίου

στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ακαδημία Πλάτωνος.

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θα έχουν

την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Πολυχώρο.Εξι θεατρικές παραστάσεις που καλύπτουν όλες τις ηλικίες από 2 εώς 102…, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια γνώσης, ξενάγηση στη νεραιδοχώρα παρέα με τον Αη Βασίλη αλλά και συζητήσεις από ειδικούς που αφορούν τα παιδιά και την καλύτερη διαπαιδαγώγηση τους θα πραγματοποιούνται καθημερινά

στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ακαδημία Πλάτωνος.

Ο χώρος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος και στολίσμενος για τις γιορτές

των Χριστουγέννων έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να ξεφύγουν από τα

προβλήματα της καθημερινότητας και να ζήσουν έστω για λίγες ώρες το

μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος

το Φεστιβάλ θα υποστηρίει αδύναμες κοινωνικές ομάδες με κάθε τρόπο.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

unesco-logo

 

 

Ιwill PublicRelations

ΜαίρηΒιντιάδου 6972291819 ,6944560619, 6944394080

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

festival sponsors

 

Ενδιαφέροντα βιβλία για online ξεφύλλισμα, ανάγνωση με ή χωρίς κείμενα.

Επιλέξτε γλώσσα από πάνω δεξιά, επιλέξτε βιβλίο από τα ράφια παρακάτω και... αφήστε τα παιδιά να το απολαύσουν!

 

http://www.bedtimestoriescollection.com/index.php

 

mazi-gia-to-paidi-upper-logos

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για μητέρες/γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διοργανώνει δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για μητέρες/γονείς με τα εξής θέματα: 

  1. «Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς & η σημασία του προγράμματος            στην ψυχο-συναισθηματική εξέλιξη των παιδιών» την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, 17:30-19:30, στο Κέντρο Αλληλεγγύης, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, (έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης).
  2. «Διάβασμα και ρόλος/εμπλοκή των γονέων» , Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, 17:30- 19:30, στο Κέντρο Αλληλεγγύης, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, (έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης).

Στόχος του σεμιναρίου είναι, μέσα από τη συζήτηση, να απαντήσουμε στα θέματα που απασχολούν τους γονείς με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και να διερευνήσουμε τρόπους καλύτερου προγραμματισμού και οργάνωσης του διαβάσματος των παιδιών. Επίσης, θα συζητηθούν τα οφέλη ενός καλού προγραμματισμού στην ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

«Πόσο πρέπει να εμπλέκονται οι γονείς στη μελέτη των παιδιών τους;»

«Ποια προσέγγιση είναι πιο ωφέλιμη για το παιδί;»

«Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί αρνείται να διαβάσει;»

Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητηθούν λειτουργικοί τρόποι εμπλοκής των γονέων στη διαδικασία της μάθησης με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας και της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλείσθε να ενημερώσετε για την παρουσία σας. Υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης παιδιών 3 ετών και άνω κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στην Πανελλαδική Τηλεφωνική Γραμμή 115 25 & στο email : grammi@mazigiatopaidi.gr

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

www.mazigiatopaidi.gr

 

mazi-gia-to-paidi-lower-logos

Σήμερα σάς παρουσιάζουμε μια ξεχωριστή πρόταση: πώς να δώσετε στα κλειδιά σας ένα πιο προσωπικό ύφος, πώς να τα κάνετε να δείχνουν μοναδικά.

Βαρεθήκατε τα μονόχρωμα κλειδιά; Πολύ περισσότερο, κουράζεστε κάθε φορά να διακρίνετε στην αρμαθιά σας ποιο είναι το κλειδί της εξώπορτας, ποιο της πόρτας εισόδου, ποιο της αποθήκης κλπ;

Η λύση είναι να δώσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε κλειδί μας!

keys-1    keys-2

Σ' αυτή την προσπάθεια επιστρατεύσαμε τη δημιουργικότητα και τη βοήθεια των παιδιών.

 

Τι θα χρειαστούμε:

- μαρκαδόρους μεταλλικού χρώματος (ανεξίτηλους)

- μανώ για τα νύχια

 

Τους μαρκαδόρους τους βρίσκουμε σε πολλά καταστήματα με γραφική ύλη και το πάχος γραφής τους ποικίλλει. Έτσι μπορούμε να διαλέξουμε κάτι με παχιά μύτη, για μεγαλύτερες επιφάνειες, ή κάτι με πιο λεπτή (π.χ. 1 χιλιοστού) για τις λεπτομέρειες της δημιουργίας μας.

Ιδού οι δημιουργίες των παιδιών μας (τα σχέδια ήταν τελείως ελεύθερα):

 

keys-3

keys-4

keys-5

 

Και κάποιες ακόμα προτάσεις:

keys-6

keys-7

keys-8

keys-9

 

 

Πηγές υλικού: 1, 2, 3, 4, 5.

Μολύβια, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα, ψαλίδια, μαρκαδόροι υπογράμμισης, στυλό… και άλλα πολλά είδη γραφής κατακλύζουν τα σύγχρονα μαθητικά γραφεία και δωμάτια. Μερικές φορές μπερδεύονται, άλλες βρίσκονται σε κουτάκια δύσχρηστα ή μικρά.

Παρακάτω σάς παρουσιάζουμε μια κατασκευή για μολυβοθήκη, η οποία αφ' ενός είναι μεγάλη και βολική, αφ' ετέρου θα έχει το δικό σας στυλ.

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • ένα κουτί από παπούτσια
  • 1-2 σπρέυ με χρώμα της αρεσκείας σας
  • χαρτοταινία (σε περίπτωση που βάλετε παραπάνω από ένα χρώματα)
  • ρολά από χαρτί υγείας (αρκετά, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κουτιού)

 

Βήμα 1ο:

pencil-box-1

Παίρνουμε το κουτί από τα παπούτσια και το βάφουμε με το σπρέυ. Εμείς πήραμε ένα αρκετά ταλαιπωρημένο κουτί, αυτό που κανονικά θα βάζαμε στην ανακύκλωση. Μόνο που εξωτερικά το συγκεκριμένο έχει ένα φιλμ πλαστικοποίησης, οπότε και για την ανακύκλωση χαρτιού θα ήταν προβληματικό υλικό. Γι' αυτό το προτιμήσαμε. Εσείς μπορείτε να πάρετε ένα κουτί σε καλύτερη κατάσταση, πράγμα που θα σας δώσει και ένα πιο "εμφανίσιμο" αποτέλεσμα.

Βάψτε το κουτί πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι, ώστε να μη λερώσετε. Προτιμήστε να το κάνετε σε εξωτερικό χώρο, ώστε να αποφύγετε την εισπνοή του χρώματος. Δεν συνιστούμε να κάνετε αυτό το βήμα μαζί με τα παιδιά, για λόγους ασφαλείας.

Βάλαμε στις στενές πλευρές του κουτιού ασημί μεταλλικό χρώμα και στις πιο μακριές χρυσαφί μεταλλικό. Αν σκοπεύετε να βάλετε δύο ή περισσότερα χρώματα, χρησιμοποιήστε χαρτοταινία και χαρτί, ώστε να μην ψεκάζετε στην περιοχή του άλλου χρώματος. Στο παράδειγμά μας χρησιμοποιήσαμε και ένα απλό στένσιλ που ήδη είχαν τα παιδιά.

Σε μια διαφορετική εκδοχή μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να διακοσμήσουν με δικά τους χρώματα και μοτίβα το κουτί. Εκτός των άλλων χρωμάτων, υπάρχουν και μαρκαδόροι που βάφουν με μεταλλικά χρώματα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακρυλικά.

 

Βήμα 2ο:

pencil-box-2

Βάφουμε με το σπρέυ το πάνω μέρος των ρολών από το χαρτί υγείας, μια και το κουτί μας είναι κάπως ρηχό. Αν το κουτί σας είναι πιο βαθύ ή δεν θέλετε να φαίνονται, μπορείτε να τα κόψετε απλώς πιο κοντά.

Αφού στεγνώσουν τα χρώματα, χωρέστε σε κάθετη διάταξη όσα περισσότερα ρολά μπορείτε μέσα στο κουτί.

 

Βήμα 3ο:

pencil-box-3

Η μολυβοθήκη μας είναι έτοιμη! Βάλτε στα διάφορα ρολά τα υλικά που θέλετε να έχετε τακτοποιημένα: μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους και ένα σωρό άλλα.

Θα εκπλαγείτε από το πόσα πολλά μπορούν να χωρέσουν!

Το σημαντικότερο είναι ότι μ' αυτόν τον τρόπο είναι τακτοποιημένα και μπορούν να χωριστούν ανά είδη. Είναι πολύ διαφορετικό από το να τα είχαμε απλώς χύμα μέσα στο ίδιο κουτί. Επίσης έτσι επαναχρησιμοποιούμε και μεταμορφώνουμε προσιτά και καθημερινά υλικά.

Καλή επιτυχία!

 

pencil-box-4

 

Πηγές: 1, 2.

Στις 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 8.00 μ.μ., στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νέα Παλλήνη Αττικής (πίσω από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής), διοργανώνονται τα “ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ 2015.
 
Πρόκειται για ετήσια γιορτή, με την οποία οι κάτοικοι της Νέας Παλλήνης αποχαιρετούν το καλοκαίρι και υποδέχονται το φθινόπωρο.
 
Τα “ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ”, που διοργανώνονται για 36ηχρονιά, αποτελούν ετήσιο πολιτιστικό κεφάλαιο για την περιοχή και επιδιώκουν, με το γλέντι και την παρουσίαση ποικίλων και σύγχρονων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, να συσπειρώσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και να τους δώσουν μια σταθερή και ταυτόχρονα δημιουργική διέξοδο.
 
Η πρώτη μέρα (Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου) θα έχει άρωμα παλιού ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ. Θα ταξιδέψουμε στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και θα αφεθούμε για κάποιες ώρες στη μαγεία του ασπρόμαυρου και στην αθωότητα εκείνης της εποχής παρακολουθώντας τις αγαπημένες σε όλους μας ταινίες “Τζένη - Τζένη” (με την αξέχαστη προεκλογική μάχη “Γκόρτσου-Μαντά”) και “Υπάρχει και φιλότιμο” (με τον αλησμόνητο “Μαυρογυαλούρο”). Οι ταινίες είναι μια ευγενική προσφορά της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ.
 
Η δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου) είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, καθώς θα έχουμε κοντά μας το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του γνωστού και καταξιωμένου καραγκιοζοπαίχτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟΥ, ενώ νωρίτερα θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση των παιδιών από την εκπληκτική ομάδα του PLAYGROUPHELLAS.
 
Η τρίτη ημέρα (Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου) περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με τη ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑμε το δεξιοτέχνη στο βιολί ΝΙΚΟ ΕΥΒΟΙΩΤΗκαι την ορχήστρα τους, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από επίλεκτο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.
 
Η ΕΙΣΟΔΟΣγια όλες τις εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Στο χώρο θα λειτουργεί αναψυκτήριο με ποτά (μπύρες-αναψυκτικά-νερό) και σουβλάκια για τους επισκέπτες της εκδήλωσης.
 
Τα ΝΕΟΠΑΛΛΗΝΕΙΑ διοργανώνονταιαπό το Σύλλογο “ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ” μετη συνδρομή του Δήμου Παλλήνης.
 
Υποστηρικτές της εκδήλωσης:
Γυμναστήρια DESPORTHEALTH CLUBS”, Super Market “MARKET IN”, ΟικοδομικέςΕπιχειρήσεις ΠΑΝ. ΜΕΡΤΥΡΗΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.
 
Ραντεβού και φέτος στην πλατεία!
Για 36η χρονιά και όπως πάντα με είσοδο ελεύθερη!
 
Επικοινωνία:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
facebook tags:Νεοπαλλήνειαήneopallineia (group, fanpage)
twitter @ Neopallineia
#np15 #neop2015 
 
Πληροφορίες για το φεστιβάλ / Rsvp to the event:
 
Πληροφορίες για τις μετακινήσεις:
http://bit.ly/1QaDzkt
Χάρτης σε google maps:
https://goo.gl/Ohf4S0
 
Στην περίπτωση που ξεχάσαμε κάτι να διευκρινίσουμε ή θέλετε κάτι να μας ρωτήσετε:
6938.88.42.15 (wind – free2go)
 
 
Φιλικά
 
Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος
«ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ»
"Νεοπαλλήνεια 2015" - Η αφίσα
neopallineia-2015-afisa

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…