×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Ο ΑΟ Αμύντας Δάφνης Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη του προπονητικού του προγράμματος για την περίοδο 2015-16 που απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 4 έως 16 ετών:

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε τμήματα Baby Basket (αγόρια κορίτσια 4-5 ετών), σε τμήματα υποδοχής αρχαρίων (6-14 ετών), σε προ αγωνιστικά τμήματα ακαδημιών καλαθοσφαίρισης (7-11 ετών), σε αγωνιστικά τμήματα προ-μίνι (12 ετών), μίνι (13 ετών), παμπαίδων / παγκορασίδων (14-15 ετών) και παίδων/κορασίδων (16 ετών).

Το πρόγραμμα λειτουργεί για 8η συνεχή χρονιά υπό την επίβλεψη του Αθλητικού Διευθυντή του συλλόγου Κου Θωμά Καραμπέτσιου M. Sc, PhD Candidate, σε συνεργασία με την επιτροπή υποδομών, και με ένα επιτελείο εξειδικευμένων προπονητών.

Η λειτουργία του προγράμματος έχει ως στόχο, αφενός τη δημιουργία αθλητικής υποδομής, μέσα από ένα πρόγραμμα με εφαρμοσμένη παιγνιώδη μορφή, που προάγει τον αθλητισμό, την υγεία και την ευεξία, αφετέρου την παραγωγική διαδικασία, προκειμένου να στελεχωθούν τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου με παιδιά από τα τμήματα υποδομής μας.

Οι προπονήσεις των τμημάτων μας γίνονται στα κλειστά γυμναστήρια αλλά και στο ανοικτό γήπεδο που διαθέτει ο σύλλογος 3-6 φορές την εβδομάδα (αναλόγως το επίπεδο και την ηλικία των παιδιών). Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου οι αθλητές /τριες υποβάλλονται σε μετρήσεις και αξιολογείται η φυσική και τεχνική τους εξέλιξη.

Οι αθλητές των ακαδημιών μας συμμετέχουν σε τουρνουά που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΑΟ Αμύντας, στο οποίο συμμετέχουν σωματεία από όλη την Αττική, αλλά και στα επίσημα τουρνουά και πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Ο σύλλογος διοργανώνει σε ετήσια βάση το καλοκαιρινό καμπ του συλλόγου, εκδρομές αθλητικού περιεχομένου και επίσημα τουρνουά 3Χ3 της FIBA.

Οι εγγραφές για τα τμήματα υποδομής θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 31/8/15 και θα γίνονται στα γραφεία του συλλόγου Μενεμένης 4 στον Υμηττό και στο Κλ. Γυμναστήριο Μ. Μουρούτσος από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 18:00-20:00.

Πληροφορίες www.amyntas.gr , E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2107610339.

 

amyntas-logo

Το παιδικό δωμάτιο είναι εξαιρετικά σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού μιας νέας οικογένειας. Σ' αυτό θα περάσετε πολλές ώρες με το παιδί σας παίζοντας, διαβάζοντας, χορεύοντας, όχι μόνο εσείς αλλά και αγαπημένοι του φίλοι. Για τον παραπάνω λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό να διακοσμείτε το παιδικό δωμάτιο σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Όταν το παιδί σας είναι σε μικρή ηλικία, αυτό που πρέπει να υπάρχει μέσα στο παιδικό δωμάτιο είναι ένα άνετο παιδικό κρεβάτι και πολλά παιχνίδια. Είναι η παιδική ηλικία εκείνη ακριβώς η ηλικία που έχει ανάγκη το παιδί σας να παίξει, επομένως επιπρόσθετα έπιπλα μόνο χρηστικά δεν θα φανούν.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στο κρεβάτι και τα λευκά είδη, δηλαδή τα παιδικά σεντόνια και τα κουβερλί με τα οποία θα επιλέξετε να το διακοσμήσετε. Τα λευκά είδη πρέπει να είναι διαφορετικής ποιότητας, ανάλογα με την εποχή. Τα βαμβακερά λευκά είδη αναδεικνύονται ως τα πιο κατάλληλα για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα. Εμείς σας συμβουλεύουμε να ξεφύγετε από τα παραδοσιακά σχέδια του ροζ ή του μπλε και να επιλέξετε πιο ουδέτερα σχεδιάκια όπως οι ρίγες ή τα αστέρια, με την υπογραφή μιας επώνυμης εταιρείας όπως η GANT. Για μεγαλύτερη ποικιλία σε παιδικά κουβερλί, πατήστε εδώ.

couverli-kids-1

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα παιδικά κουβερλί απαραίτητα σε ένα παιδικό δωμάτιο, αλλά και τα παιδικά σεντόνια. Τα παιδικά σεντόνια πρέπει να αγκαλιάζουν το σώμα του μωρού σας κατά τη διάρκεια του ύπνου του και να του προσφέρουν δροσιά και απαλότητα. Επιλέξτε και εσείς παιδικά σεντόνια με την σφραγίδα της εταιρείας GANT και επωφεληθείτε από την εξαιρετική τους ποιότητα.

Περισσότερα σχέδια σε παιδικά σεντόνια

couverli-kids-2

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό κατάστημα λευκών ειδών casanew.gr

Ιδιωτικός ή Δημόσιος; Μερικής ή Πλήρους φύλαξης; Κατ’ οίκον διδασκαλία; Ενώ οι γονείς σήμερα έχουν τόσες πολλές επιλογές, ωστόσο αυτή η πληθώρα τούς προκαλεί μεγάλη σύγχυση και δεν είναι σε θέση να βεβαιωθούν ότι ο παιδικός σταθμός ή το νηπιαγωγείο που έχουν επιλέξει είναι το σωστό για το παιδί τους. Εμείς σας δίνουμε τις τρεις βασικές ερωτήσεις που πρέπει να διερωτηθεί κάθε γονιός πριν κάνει την τελική του επιλογή:

 

1. Είναι το παιδί σας έτοιμο;

Υπάρχουν μερικά σημεία κλειδιά τα οποία θα σας δείξουν ότι το μικρό σας αγγελούδι είναι έτοιμο να κοινωνικοποιηθεί και να πάει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό ή στον νηπιαγωγείο:

  • Μπορεί και πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα.
  • Μπορεί να βάζει το παλτό του και να φοράει τα παπούτσια του μόνο του.
  • Ξέρει την αλφαβήτα.
  • Περνάει όμορφα όταν είναι με άλλα παιδάκια.

 

kindergarten-3-basic-questions-2

 

2. Ο παιδικός σταθμός ή το νηπιαγωγείο ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικογένειας;

Μπορεί να θέλετε το παιδί σας να μάθει πολύ καλά τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά και γι' αυτό να το στείλετε και στο ανάλογο σχολείο, ή ακόμα και να ασχολείται πολύ με τις αθλητικές δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναλογιστείτε:

  • Την αξιοπιστία του σχολείου.
  • Τις δυνατότητες μεταφοράς, όπως Σχολικό.
  • Τα ειδικά προγράμματα, όπως μουσική ή χορό.
  • Τη δομή του προγράμματος σπουδών.
  • Τον οικονομικό σας προϋπολογισμό.

 

3. Σας εμπνέουν οι εκπαιδευτικοί;

Επειδή τα παιδιά σας θα περνούν μεγάλο χρονικό διάστημα της καθημερινότητάς τους με τους συγκεκριμένους ανθρώπους και θα υιοθετούν από αυτούς πρότυπα συμπεριφοράς, καλό είναι ως γονείς να γνωρίζετε προσωπικά τους καθηγητές, ώστε να έχετε μια πιο στενή σχέση.

 

Δείτε περισσότερα στα Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου στον Κορυδαλλό τα οποία διατηρούν τμήματα από τον παιδικό σταθμό σε Κορυδαλλό και Πειραιά και το νηπιαγωγείο έως και το Γυμνάσιο.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να αγοράσουν καινούργια σχολική τσάντα για το βλαστάρι τους. Για μια καλύτερη (από την προηγούμενη) αρχή, για ένα νέο ξεκίνημα (π.χ. κατά την αλλαγή σχολικής βαθμίδας) ή απλά επειδή η προηγούμενη δεν... άντεξε τη μαθητική μεταχείριση.

Παραθέτουμε μερικά σημεία που θα βοηθήσουν στην επιλογή τσάντας:

- να είναι κατάλληλη με την ηλικία του παιδιού (ωραίος εκείνος ο δερμάτινος καφέ χαρτοφύλακας, αλλά τα παιδιά δεν θα ενθουσιαστούν)

- να είναι κατάλληλη με τη σχολική βαθμίδα. Συνήθως προτιμάμε τσάντες με ροδάκια για τα παιδιά του Δημοτικού, ώστε να μη χρειάζεται να καταπονούνται σηκώνοντάς τες. Τα μεγαλύτερα παιδιά δεν θέλουν παιδιάστικες παραστάσεις στην τσάντα, μπορεί να τη θέλουν ακόμα και μονόχρωμη ή τελείως σκούρα. Άλλα θα θελήσουν αμέσως να την "επιζωγραφίσουν".

- να ισοκατανέμει το βάρος του περιεχομένου στον σκελετό των παιδιών. Γι' αυτό τσάντες που φοριούνται στον ώμο, συνηθέστερα στον ίδιο ώμο, θεωρούνται ξεπερασμένες γιατί δημιουργούν κακή στάση του σώματος.

- ξεκινήστε από το τι θα μεταφέρει, από το τι καλείται να χωρέσει η τσάντα. Έτσι δεν θα πάρουμε μια τεράστια τσάντα για 2-3 τετράδια και το αντίθετο, δεν θα πάρουμε μια πολύ μικρή τσάντα για πολλά και μεγάλα βιβλία και τετράδια, ώστε τελικά να χρειαζόμαστε και δεύτερη. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κάνετε μια μικρή συζήτηση με τον εκπαιδευτικό και να ρωτήσετε πόσα βιβλία/τετράδια θα πρέπει να μεταφέρονται σε καθημερινή βάση. Είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε μικρούλικα παιδάκια να μεταφέρουν τεράστιες τσάντες σαν να είναι αχθοφόροι.

- μην παρασύρεστε από τις διαφημίσεις- έχετε στο μυαλό τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας. Σ' αυτό το σημείο, αν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη αγοράς (π.χ. υπάρχει τσάντα σε καλή κατάσταση από το μεγαλύτερο παιδί κλπ), μπορεί να χρειαστεί να διαθέσετε τα χρήματα για κάτι άλλο.

- μην ξοδεύετε για την τσάντα περισσότερα από όσα χρειάζεται. Αφήστε περιθώριο στα οικονομικά σας (ιδίως αν έχετε κι άλλα παιδιά), για να πάρετε κι άλλα χρήσιμα σχολικά. Δεν είναι σκόπιμο λ.χ. να αγοράσετε μια πανάκριβη τσάντα, αλλά να κάνετε οικονομία στα μολύβια, τις γόμες και τον διαβήτη. Δεν είναι ωραίο το παιδί να ζητά μονίμως τα όργανα γραφής από συμμαθητές του, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

- δώστε σημασία στην ποιότητα κατασκευής (άρα και αντοχής) της τσάντας και όχι στη μάρκα ή τη στάμπα της. Η ποιότητα κατασκευής θα καθορίσει επίσης πόσο θα αντέξουν τα φερμουάρ, τα ροδάκια, τα χερούλια, αν θα υπάρχει αναπαυτική/αντιιδρωτική πλάτη κλπ. Συνεπώς είναι καλό να βλέπουμε τα πράγματα συνολικότερα και όχι κοντόφθαλμα.

Και μην ξεχνάμε: η τσάντα δεν κάνει τον μαθητή! Όσο καλή ή φανταχτερή κι αν είναι μια τσάντα, δεν μπορεί από μόνης της να δημιουργήσει έφεση για μάθηση ούτε να ενισχύσει αυτόματα την επίδοση! Γι' αυτά χρειάζονται συντονισμένες επιλογές και προσπάθεια από μαθητές, γονείς και δασκάλους!

Κάθε χρόνο η πανσέληνος τον Αύγουστο έχει την τιμητική της στις παραλίες, στους αρχαιολογικούς χώρους και όπου καθένας κρίνει πιο ρομαντικά και ειδυλλιακά. Το χιλιοτραγουδισμένο φεγγάρι γίνεται αφορμή για να εκφράσουν οι άνθρωποι την ανάγκη τους για ομορφιά, την κλίση τους στην αυθεντικότητα, την υπενθύμιση ότι η ζωή είναι ωραία έξω από τα ασφυκτικά συστήματα, στην απλότητα και στο μεγαλείο της. Κάτω από τον ουρανό του Αυγούστου, ο καθένας έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ερωτευτεί τη ζωή και την φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Φέτος, οι φίλοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο για εκείνη τη βραδιά εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Δελφινιών υπό το φως της 2ης αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Έτσι, το Αττικό Πάρκο πρόκειται να παραμείνει ανοιχτό μετά τη Δύση του ηλίου, την Παρασκευή 28/8, το Σάββατο 29/8 και την Κυριακή 30/8, για να σας προσκαλέσει σε μια μαγευτική καλοκαιρινή εμπειρία μετά τις 20:30.

Το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, τα Δελφίνια του Πάρκου και υπέροχες μελωδίες θα σας χαρίσουν μαγικές στιγμές, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό θέαμα διάρκειας μισής ώρας, βγαλμένο από την αγάπη μας για την φύση και την ομορφιά της.

Το κοινό θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο των Δελφινιών και να τα παρακολουθεί κατά τη διάρκεια που η πανσέληνος θ’ ανατέλει . ‘Οταν το φεγγάρι θα έχει φωτίσει καλύτερα τον χώρο, γύρω στις 20:45, η ομάδα των Δελφινιών και εκπαιδευτών του Αττικού Πάρκου θα πραγματοποιήσουν μία μοναδική νυχτερινή εκπαιδευτική παρουσίαση ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση, που σίγουρα θα καταγραφεί στις μνήμες του τυχερού κοινού εκείνης της βραδιάς.

Λόγω της δεδομένης χωρητικότητας του χώρου των Δελφινιών, την ξεχωριστή αυτή εμπειρία θα έχουν την τύχη να ζήσουν μόνο 1.000 άτομα ανά ημέρα, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου μέσω e-ticketing στην ιστοσελίδα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου: http://eticket.atticapark.com/login.aspx?lang=gr από τη Δευτέρα 24/8. Εισιτήρια θα εκδίδονται και στα εκδοτήρια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου τηρώντας αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Οι πύλες του Πάρκου θα ανοίξουν στις 19:30 για όσους επιθυμούν να παρευρεθούν μόνο σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

-Ώρα έναρξης προγράμματος: 20:30 (οι πόρτες του Δελφιναρίου θα ανοίξουν στις 19:45)
-Διάρκεια προγράμματος: 30 λεπτά
-Tιμή εισόδου ΜΕΤΑ τις 19:30: 5€/άτομο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πανσέληνος με τα Δελφίνια» - Τιμή εισόδου για κατόχους Ετήσιας Κάρτας Πάρκου και Δελφιναρίου: 4€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
* Για τους επισκέπτες που θα έρθουν στο Πάρκο ΠΡΙΝ από τις 19:30 το κόστος εισόδου ανά άτομο είναι:
-ΕΝΗΛΙΚΕΣ: 16€ (γενική είσοδος) + 5€ (Πανσέληνος με τα Δελφίνια)
-ΠΑΙΔΙΑ: Δωρεάν γενική είσοδος, εφόσον συνοδεύονται από τουλάχιστον 1 ενήλικα, (προσφορά Kids go free) + 5€ (Πανσέληνος με τα Δελφίνια)

* Για τους επισκέπτες που θα έρθουν στο Πάρκο ΜΕΤΑ τις 19:30 το κόστος εισόδου ανά άτομο είναι:
-ΕΝΗΛΙΚΕΣ: Δωρεάν γενική είσοδος + 5€ (Πανσέληνος με τα Δελφίνια)
-ΠΑΙΔΙΑ: Δωρεάν γενική είσοδος (εφόσον συνοδεύονται από τουλάχιστον 1 ενήλικα) + 5€ (Πανσέληνος με τα Δελφίνια)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πύλες του Δελφιναρίου θα ανοίξουν στις 19:45. Για λόγους ασφαλείας, η περιήγηση στους υπόλοιπους χώρους του Πάρκου πλην αυτού των Δελφινιών θα απαγορεύεται.

Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση στο Πάρκο από τις 19:30 για να αποφευχθούν ουρές και ταλαιπωρία κατά την παραλαβή των εισιτηρίων σας. Οι φροντιστές και εθελοντές του Πάρκου θα βρίσκονται εκεί για να σας καθοδηγούν στο χώρο φιλοξενίας των Δελφινιών. Μετά τις 19:45 όλες οι δραστηριότητες και επισκέψεις των εγκαταστάσεων των ζώων του Πάρκου διακόπτονται. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να αποχωρήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.


 

Aττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε. ●Θέση Γιαλού ● Τ.Θ. 38 ● Σπάτα 19004

Τ: 2106634724 ● Φ: 2106634726 ● zoo@atticapark.grwww.atticapark.com

FB. www.facebook.com/AtticaZoologicalPark

 

fuul-moon-attica-zoo-aug-2015

Μια από τις πιο βολικές εφαρμογές, η οποία μάς βοηθά να βρούμε τα πρατήρια βενζίνης και υγραερίου ανά νομό/δήμο. Πολύ χρήσιμη για να εντοπίζουμε το πλησιέστερο, αλλά και το φθηνότερο πρατήριο. Αντλεί τα δεδομένα της από την αντίστοιχη βάση του Υπ. Οικονομικών (και όχι από κάποιον κατάλογο του δημιουργού της) και από το pois.gr.

Μας αρέσει: είναι μια ακόμα δωρεάν εφαρμογή από τον Μιχάλη Χουρδάκη, έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια αφιερώνει μεγάλο μέρος του προσωπικού του χρόνου στη δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές, οι οποίες διευκολύνουν τη ζωή μας. Είναι καλοφτιαγμένη (ιδίως αν σκεφτούμε ότι άλλες εφαρμογές, αν και έχουν πίσω τους πολυπληθείς ομάδες προγραμματιστών, παρουσιάζουν πολλά προβλήματα ή ελλείψεις) και έρχεται να διευκολύνει τη ζωή μας.

Την κατεβάζουμε από εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=greekfuel.v1

 

Ενδεικτικές εικόνες:

 

fuel-online-greek-1     fuel-online-greek-2

 

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…