Πώς αντιδρούν όταν βλέπουν ένα παιδί να δέχεται bullying

Μπες στη θέση ενός παιδιού που τρώει χωρίς να ενοχλεί κανέναν το φαγητό του και πέφτει θύμα εκφοβισμού από συνομήλικούς του. Εσύ πως θα αντιδρούσες;

Η αλληλεγγύη φαίνεται μέσα από τις μικρές, καθημερινές μας πράξεις.

Η γνωστή αλυσίδα Burger King αποφάσισε να φιλμάρει ένα μικρό κοινωνικό πείραμα σε ένα από τα μαγαζιά του.

Στην ουσία, βάζει τον θεατή στη θέση ενός αγοριού που τρώει το φαγητό του και πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά. Οι περισσότεροι τον αγνοούν. Ενώ τα παιδιά τον ενοχλούν, τον κοροϊδεύουν και του ρίχνουν αναψυκτικό στο φαγητό του, εκείνο φοβισμένο δεν αντιδρά.

Ενας υπάλληλος όμως του μαγαζιού αποφασίζει να δώσει στους πελάτες διαλυμένα μπέργκερς. Οι περισσότεροι αντιδρούν και ζητάνε εξηγήσεις. Μάλιστα κάποιοι ζητούν να μιλήσουν με τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Το πείραμα αυτό είναι πολύ έξυπνο καθώς θέλει να συγκρίνει τις αντιδράσεις των ανθρώπων μπροστά στον εκφοβισμό ενός παιδιού και μπροστά στην «κακοποίηση» ενός μπέργκερ.

Το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο. Μόλις το 12% των πελατών αντέδρασαν στο bullying που υπέστη το μικρό αγόρι, ενώ το 95% κατήγγειλε το περιστατικό με το μπέργκερ.

Δες το βίντεο:

 

πηγή άρθρου: bovary.gr

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…