Οι επιλογές για τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να πάρουν απαλλαγή απ' τα θρησκευτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε τελείως το μάθημα των θρησκευτικών (καλά, πέρα απ' το Διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας που θα έκανε) μετά όμως του έβαλε τις φωνές ο Ιερώνυμος και ο Τσίπρας άδειασε και έδιωξε τον Φίλη, και τελικά έλαβε υπόψη του και τις παρατηρήσεις της Ιεραρχίας για τους στίχους του Σαββόπουλου και δε συμμαζεύεται. 

Τέλος πάντων.

Άλλη μια χρονιά με προσηλυτιστικά βιβλία, κι άλλη μια χρονιά που κάποιοι Διευθυντές Σχολείων θα προσπαθήσουν να κάνουν -παρανόμως!- δύσκολη τη ζωή σε όσους θέλουν απαλλαγή απ' τα Θρησκευτικά.    

Εν όψει της νέας σχολικής περιόδου και στο πλαίσιο της δράσης της για απαλλαγή από το ομολογιακό μάθημα των θρησκευτικών η Ένωση Αθέων συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία που θα υποβληθούν συμπληρωματικά στις πρόσφατες αναφορές της για το θέμα σε Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Συνήγορο του Πολίτη.

Μαζεύει λοιπόν η Ένωση Αθέων πληροφορίες και ζητά απ' όποιον θέλει να συμπληρώσει αυτή τη φόρμα [λινκ] ή να απαντήσει στο παρακάτω ερωτηματολόγιο και να το στείλει στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

1. e-mail επικοινωνίας & επιβεβαίωσης

2. Σχολική μονάδα: (π.χ. 1ο Λύκειο Αθήνας)

3. Παρακαλούμε επιλέξτε εάν αιτηθήκατε απαλλαγή από το μτθ και: -α χορηγήθηκε απαλλαγή χωρίς να ζητηθούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα -β χορηγήθηκε απαλλαγή μόνο μετά από αποκάλυψη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα -γ δεν χορηγήθηκε απαλλαγή

4. Αν ανήκετε στην περίπτωση 3γ παρακαλούμε περιγράψτε για ποιό λόγο σας αρνήθηκαν.

5. Αν ανήκετε στις περιπτώσεις 3β, 3γ παρακαλούμε επιλέξτε αν έγινε καταγγελία σε κάποια ή και τις δύο ανεξάρτητες αρχές: – Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – Συνήγορος του Πολίτη.

6. Εάν επιθυμείτε απαλλαγή από το μτθ αλλά για διάφορους λόγους αποθαρρύνεστε να ζητήσετε παρακαλούμε σημειώστε τους.  

Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία εν ισχύ εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας (12773/Δ2/23-1-2015), επιβάλλει καθεστώς εξαναγκασμού σε αποκάλυψη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως καταγγείλαμε από το 2015, επιβεβαίωσαν ΑΠΔΠΧ & ΣτΠ και ξανακαταγγείλαμε πρόσφατα. Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή:

– Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από 1/9 έως 20/9.

– Προκειμένου να χορηγηθεί η απαλλαγή βάσει της ισχύουσας εγκυκλίου, ζητείται να δηλωθεί ότι ο μαθητής δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος. – Βάσει του Νόμου 2472/97 είναι παράνομο να υποχρεώνεται ο πολίτης σε αποκάλυψη του θρησκεύματος, έστω και έμμεση ή αρνητική. Υπάρχουν λοιπόν οι παρακάτω επιλογές:  

1. Για μαθητές/τριες που βαπτίστηκαν Χριστιανοί/ές Ορθόδοξοι και καταχωρίστηκε θρήσκευμα στο ληξιαρχείο μέσω της κατάθεσης σε αυτό του πρακτικού της βάπτισης και εφόσον κατά την αρχική εγγραφή τους στο σχολείο έχει κατατεθεί απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης που αναφέρει και το θρήσκευμα ή/και για μαθητές/ες που είναι απόφοιτοι/ες δημοτικού ή γυμνασίου και έχουν λάβει απολυτήριο όπου αναγράφεται το θρήσκευμα, υπάρχουν οι εξής επιλογές:  

1.1. Υποβάλλετε αρχικά την αίτηση απαλλαγής χωρίς να αναφέρετε τίποτε για τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις (κατεβάστε την εδώ), παρά μόνο επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής συνείδησης και ζητώντας σε περίπτωση άρνησης να σας εξηγηθεί ο λόγος της άρνησης. Ζητάτε να πρωτοκολληθεί η αίτηση στο σχολείο και κρατάτε αντίγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου

πατήστε για συνέχεια.

Πηγή: www.lifo.gr

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…