×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1168

Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να διαβάζουμε τα νέα που θέλουμε, από τις πηγές που προτιμούμε!

Ο σύγχρονος γονιός δεν έχει τον χρόνο να ψάχνει ατελείωτες ώρες γι' αυτά που τον ενδιαφέρουν. Καταχωρήστε λοιπόν τις πηγές πληροφόρησης που προτιμάτε και ενημερωθείτε για ό,τι πραγματικά σας ενδιαφέρει.

Αυτό που χρειάζεστε είναι πηγές rss, όπως αυτές που υπάρχουν εδώ: http://rss.in.gr/

Αναζητήστε σε διάφορα sites με τη λέξη rss και βρείτε ανάλογες τροφοδοσίες. Καταχωρώντας τες στην εφαρμογή, συγχρονίζετε μια φορά και μετά διαβάζετε τα νέα που θέλετε.

 

Ξεχωρίσαμε: τη δυνατότητα ταξινόμησης και την εισαγωγή πολλαπλών τροφοδοσιών rss.

 

Το κατεβάζουμε από εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.news.rssfeedreader

ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

qr-code-rss-reader

 

Ενδεικτικές εικόνες

        

rss-reader-1   rss-reader-2   rss-reader-3

 

rss-reader-4   rss-reader-5

 

 

Κάθε χρόνο γίνεται στο Λονδίνο μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για την Τεχνολογία που έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση. Το Bett show επισκέπτονται εκπαιδευτικοί και μαθητές απο όλο τον κόσμο για να δουν από κοντά τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα που υπόσχονται να αλλάξουν το πώς μαθαίνουμε. Ένας από τους πολλούς σημαντικούς ανθρώπους που μίλησαν στ Bett show 2015 ήταν ο Sir Ken Robinson.

Ο Ken Robinson στην ομιλία του τόνισε ότι οι περισσότερες χώρες επιχειρούν να κάνουν μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε λάθος κατεύθυνση, καθώς παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε ένα μοντέλο εκπαίδευσης που βασίζεται στις αρχές της Βιομηχανικής Επανάστασης και έχει μια πολύ περιορισμένη αντίληψη για την ακαδημαϊκή γνώση.

Τόνισε ότι τόσο το σχολείο όσο και το Πανεπιστήμιο πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους. Επίσης, έδωσε απάντηση στα ερωτήματα «Γιατί είναι βασικό να καλλιεργούμε τη δημιουργικότητα; Γιατί αφού τα παιδιά είναι γεμάτα πρωτότυπες ιδέες, καθώς μεγαλώνουν χάνουν τη δημιουργικότητά τους; Είναι όλοι οι άνθρωποι δημιουργικοί; Μπορεί να ενισχυθεί η δημιουργικότητα και αν ναι, με ποιο τρόπο;»

Ο Ken Robinson για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι τα ερωτήματα αυτά πρέπει να γίνουν αφορμή για ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση εν όψει των προκλήσεων του 21ου αιώνα.

 

Δείτε στο βίντεο στιγμιότυπα από την έκθεση

Επιμέλεια parentbook.gr

 

Τι κερδίζουν τα μικρά παιδιά, όταν τους δίνουμε τη δυνατότητα να μάθουν προγραμματισμό; Υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι που δείχνουν ότι αξίζει να το σκεφτούμε είτε έχουμε αγόρια είτε κορίτσια, γιατί τα παιδιά αποκτούν δεξιότητες κι εφόδια που θα τα βοηθήσουν όποιον επαγγελματικό δρόμο και αν ακολουθήσουν.

1ος λόγος

Όταν τα παιδιά μαθαίνουν προγραμματισμό, αποκτούν και άλλες γνώσεις που τους επιτρέπουν να αλληλεπιδρούν δυναμικά και δημιουργικά με το περιβάλλον τους. Μαθαίνουν να χειρίζονται με αυτοπεποίθηση άλλες μορφές τεχνολογίας, να χρησιμοποιούν με άνεση το computer και να μη φοβούνται να πειρατιστούν με λογισμικά.

Επίσης, μαθαίνουν να δείχνουν ενδιαφέρον για τον τρόπο σκέψης και τις ιδέες των άλλων και να μοιράζονται με άλλους τις δικές τους ιδέες αναλύοντας το σκεπτικό τους.

 

2ος λόγος

Τα παιδιά μαθαίνουν να οργανώνουν τη σκέψη τους μέσα από παιχνίδια που τους μαθαίνουν τη γλώσσα προγραμματισμού. Μαθαίνουν να επεξεργάζονται τα στοιχεία του περιβάλλοντος και να τα μεταφράζουν σε λογικά βήματα.

Παραδείγματα:

Συνθήκη = Όταν συναντάς κόκκινο χρώμα, πήγαινε 5 βήματα μπροστά

Επανάληψη = Πήγαινε 5 βήματα μπροστά, στρίψε δεξιά και πήγαινε 3 βήματα μπροστά. Όλο αυτό να το επαναλάβεις 3 φορές.

 

3ος λόγος

Τα παιδιά αλλάζουν επίπεδο στη σχέση τους με την τεχνολογία. Δεν είναι απλώς χρήστες και καταναλωτές των τεχνολογικών προϊόντων, αλλά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να φτιάξουν κάτι δικό τους. Μαθαίνοντας προγραμματισμό το παιδί δεν αρκείται απλά στο να είναι καλός χειριστής λογισμικών ή παιχνιδιών, δεν εφαρμόζει απλά οδηγίες, αλλά μαθαίνει να φτιάχνει τις οδηγίες και να καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού.

Η γνώση αυτό βοηθά το παιδί να μπορεί να αξιολογήσει ένα παιχνίδι-τεχνολογικό προϊόν.

 

Πηγή φωτο: www.Kodable.com

 --------------------------------------

Εάν ψάχνετε κάτι ανάλογο για το παιδί σας, το parentbook σας προτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Codify

 
Μάθετε περισσότερα στο τηλέφωνο 211.800.7115, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και στο site www.codify.gr

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Codify - Εισαγωγή στον προγραμματισμό- έχει πλέον στέγη και στα Νότια Προάστια και ξεκινά τον Φεβρουάριο στον Άλιμο.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5ης, 6ης Δημοτικού καθώς και 1ης Γυμνασίου και έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες:  Σάββατα 7, 14 και 28 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου (10:00-13:00).

 

 

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Έκκεντρο», Δεληγιώργη 38, Άλιμος (κοντά στο σταθμό του Μετρό «Άλιμος»).

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 120€.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους εξής τρόπους για την κράτηση θέσης:


Στο τηλέφωνο 211.800.7115, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και στο site μας www.codify.gr συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο  www.codify.gr καθώς και στο www.facebook.com/wwwcodifygr .
 

--------------------------------------------------

Για να μάθετε περισσότερα για τον προγραμματισμό στις μικρές ηλικίες κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για τη Χημεία, εύκολο και περιεκτικό για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητές ή καθηγητές!

Περιλαμβάνει:

  1. 118 χημικά στοιχεία
  2. Ατομικές, θερμοδυναμικές, υλικές, ηλεκτρομαγνητικές, πυρηνικές ιδιότητες και αντιδραστικότητα για κάθε στοιχείο
  3. Διάγραμμα του φλοιού των ηλεκτρονίων κάθε στοιχείου
  4. Διάγραμμα διαλυτότητας

 

Ξεχωρίσαμε: την ύπαρξη ελληνικής γλώσσας στις ιδιότητες των στοιχείων. Επίσης την πληθώρα πληροφοριών: αναφέρεται μέχρι και το έτος ανακάλυψης κάθε χημικού στοιχείου.

 

Το κατεβάζουμε από εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=jqsoft.apps.periodictable.hd

ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

qr-code-periodic-table

 

Ενδεικτικές εικόνες

periodic-table-1     periodic-table-2    

 

periodic-table-3     periodic-table-4

 

Ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για τα Μαθηματικά, εύκολο και βολικό για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητές ή μηχανικούς! Μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε μια συσκευή που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα παιδιά, προκειμένου να έχουν μαζί τους αυτό το χρήσιμο υλικό συγκεντρωμένο και να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο επανάληψης.

Το «Τύποι Free» είναι μια εφαρμογή με συγκεντρωμένους τύπους, απλούς ή πολύπλοκους, για:

ΓεωμετρίαΆλγεβραΤριγωνομετρίαΕξισώσειςΑναλυτική γεωμετρίαΠαράγωγαΟλοκλήρωση κλπ. Περιλαμβάνει επίσης ένα εργαλείο για μετατροπή μονάδων και αρκετά παραδείγματα για καλύτερη κατανόηση. Υπάρχουν εργαλεία και για τον υπολογισμό των γεωμετρικών σχημάτων ή για τις ρίζες των εξισώσεων.

Ξεχωρίσαμε: τη δυνατότητα ο χρήστης να μοιραστεί οποιονδήποτε τύπο με τους φίλους του μέσω email, facebook, εκτύπωσης κλπ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, εκτός από το κινητό τηλέφωνο, δείχνει ωραία και σε tablet.

 

Το κατεβάζουμε από εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nsc.mathformulas.lite

ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

qr-code-typoi-free

 

Ενδεικτικές εικόνες

typoi-free-1     typoi-free-2    

 

typoi-free-3     typoi-free-4

 

Έχετε σκεφτεί πόσο πιο εύκολη θα ήταν η καθημερινότητά μας, αν κάθε φορά είχαμε ένα postit μπροστά μας, που να μας θυμίζει τι θέλουμε να κάνουμε, σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε και τι έχουμε καταφέρει; Αρκεί το postit να έχει την κατάλληλη υπενθύμιση και να το δούμε την κατάλληλη στιγμή. Τα μαθήματα προγραμματισμού για παιδιά, τους δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν να οργανώνουν τη σκέψη τους, να θέτουν στόχους και να δημιουργούν.

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία σήμερα βρίσκεται παντού γύρω μας, παρατηρείται διεθνώς το παράδοξο φαινόμενο να μειώνεται το ποσοστό των παιδιών που ασχολούνται έστω και λίγο με την επιστήμη της πληροφορικής. Τις περισσότερες φορές η ενασχόληση των παιδιών με την τεχνολογία αφορά στη χρήση εφαρμογών, κοινωνικών δικτύων και παιχνιδιών. Ακόμα, λόγω της ευχέρειας που έχουν στη χρήση διάφορων συσκευών, μας δίνεται η εντύπωση ότι η σχέση τους με την τεχνολογία είναι καλή. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως, είναι απλά καλοί καταναλωτές. Η δημιουργικότητά τους συνήθως εξαντλείται στη χρήση εφαρμογών γραφείου, στο Internet και την επεξεργασία μιας φωτογραφίας ή την ανάρτηση ενός σχολίου.

Εδώ και καιρό τα παιδιά που γεννιούνται ανήκουν στην κατηγορία των 'digital natives', των ανθρώπων δηλαδή που έχουν δεδομένη την ψηφιακή τεχνολογία γύρω τους. Ειδικά σε αυτές τις γενιές, είναι σημαντικό να γίνει κάποια παρέμβαση ώστε να αλλάξουν την οπτική τους.

Αυτό είναι ταυτόχρονα εύκολο και δύσκολο. Εύκολο γιατί τα μέσα που απαιτούνται είναι σχετικά οικονομικά και σε αφθονία. Είναι όμως και δύσκολο γιατί το παιδί έχει συνηθίσει να περιβάλλεται από ‘εύπεπτη’ και εντυπωσιακή τεχνολογία που το αποπροσανατολίζει σε σχέση με τους ‘ταπεινούς’ αρχικά στόχους της πρώτης ενασχόλησης με την επιστήμη υπολογιστών, κάτι που δεν ίσχυε πριν από κάποια χρόνια.

Η Codify έχει δημιουργήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία μετατρέπουν τη διαδικασία εξοικείωσης με την τεχνολογία και την πληροφορική σε ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι. Χρησιμοποιούν συσκευές όπως το Picoboard  που συνδέει τον υπολογιστή με το περιβάλλον μέσω αισθητήρων (φωτός, ήχου κλπ.) καθώς και εκπαιδευτικά robot που και αυτά αλληλεπιδρούν σε διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα.

 

 

 

Η πρακτική εξάσκηση πραγματοποιείται επίσης μέσω της δημιουργίας ενδιαφερόντων παιχνιδιών τα οποία τα παιδιά συνεχώς βελτιώνουν με νέες δυνατότητες καθώς μαθαίνουν νέες έννοιες και αποκτούν δεξιότητες.

Τα μαθήματα γίνονται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους όπου υπάρχουν εγκατεστημένα όλα τα απαραίτητα μέσα, όμως μπορούν κατόπιν συνεννόησης να προγραμματιστούν χώρους που εξυπηρετούν τους ενδιαφερόμενους (π.χ. αίθουσες σχολείων, συλλόγων κλπ)

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο site της Codify www.codify.gr 

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@codify.gr  και στο τηλέφωνο 211-800-7115

Βάλτε στη φαρέτρα της android συσκευής σας μια πολυχρηστική εφαρμογή που μπορεί να μας βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις. Το Tools Box Smart Free 100% είναι, όπως λέει και το όνομά του, μια δωρεάν εφαρμογή, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

- πυξίδα
- ένδειξη κλίσης επιπέδου
- χάρακα σε εκατοστά και ίντσες
- επιστημονικό κομπιουτεράκι
- αντίστροφη μέτρηση
- χρονόμετρο με επιμέρους ενδείξεις γύρων (laps)
- ηχογράφηση φωνής
- μεγεθυντικό φακό
- λειτουργία καθρέπτη (αν η συσκευή διαθέτει μπροστινή κάμερα)
- λειτουργία φλας
- μετατροπέα μονάδων
- διεθνή κατάλογο μεγεθών για ρούχα, εσώρουχα και παπούτσια
- αναλυτικές πληροφορίες συσκευής και λογισμικού
- πληροφορίες μπαταρίας
- ενημέρωση καιρού

Ξεχωρίσαμε: αν και κάθε επιμέρους λειτουργία δεν μπορεί να συγκριθεί με εξειδικευμένες εφαρμογές, ωστόσο η συγκέντρωση όλων αυτών σε ένα γραφικό περιβάλλον δημιουργεί ένα εύχρηστο πολυχρηστικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να μας λύσει τα χέρια καθημερινά.

Επίσης ένα παιδί που μοιράζεται τη συσκευή μας αρκετές φορές θα βοηθηθεί είτε σε υπολογισμούς είτε στη μέτρηση και καταγραφή διαφόρων μεγεθών. Παράλληλα θα συνειδητοποιήσει ότι οι κινητές συσκευές είναι στην ουσία μικροί υπολογιστές μεγάλων δυνατοτήτων, δεν προορίζονται μόνο για παιχνίδια και μπορούν να επιτελέσουν χίλιες δυο λειτουργίες αποτελώντας πολύτιμο βοηθό μας.

 

Ενδεικτικές εικόνες:

 

smart-box-1   smart-box-2   smart-box-3

 

smart-box-4   smart-box-5   smart-box-6

 

Το κατεβάζουμε από εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.student.studio.app.smarttoolbox

 

ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

qr-code-smart-box

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…