Τι φταίει και ξυπνάς το πρωί με πρησμένο πρόσωπο

Τις τελευταίες ημέρες, ξυπνάς σχεδόν κάθε πρωί, κοιτάς το πρόσωπό σου στον καθρέπτη και το βλέπεις συνεχώς πρησμένο από τα μάτια, μέχρι τα μάγουλα και τα χείλη σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει λόγος σοβαρής ανησυχίας, εκτός κι αν το πρήξιμο του δέρματος μοιάζει με οίδημα που συνοδεύεται από αποχρωματισμό και το οποίο μπορεί να οφείλεται σε βακτηριακή δερματική λοίμωξη.

Διαφορετικά, η αίσθηση του πρηξίματος που αισθάνεσαι είναι κυρίως λόγω αφυδάτωσης, εποχικών αλλεργιών και κατανάλωσης υπερβολικού αλατιού ή αλκοόλ.

Η αντιμετώπιση

Πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό ή δροσερό νερό.

Τοποθέτησε κρύες κομπρέσες.

Πιες άφθονο νερό και απόφυγε την υπερκατανάλωση καφέ και αλατιού.

Γυμνάσου μες στην ημέρα για μία ώρα. Η άσκηση είναι πολύ αποτελεσματική, καθώς ο συνδυασμός εφίδρωσης και αναπλήρωσης των υγρών στον οργανισμό βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων νατρίου και νερού στο σώμα σας.

Τέλος, αν το πρήξιμο εντοπίζεται κυρίως στα μάτια, δοκίμασε να τοποθετήσεις υγρά σακουλάκια τσαγιού. Η καφεΐνη συμβάλλει στη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων

πηγή: klik.gr
ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…