Τα μωρά μαθαίνουν από νωρίς τα οφέλη της σκληρής δουλειάς

Τα μωρά φαίνεται ότι μπορούν να μάθουν τα οφέλη της σκληρής δουλειάς, βλέποντας τους γονείς τους να επιμένουν να λύσουν δύσκολες καταστάσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Παρακολουθώντας την προσπάθεια ενός ενήλικα να ανοίξει ένα βαζάκι που έχει κολλήσει, τα μωρά φαίνεται να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να καταφέρουν πράγματα που τους δυσκολεύουν.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα με ένα μουσικό κουτί, το οποίο έδειξε ότι βρέφη ηλικίας 13 έως 18 μηνών, πιέσαν το κουμπί μέχρι και διπλάσιες φορές σε σχέση με το μωρά που έβλεπαν τους γονείς τους να μην καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια.

Οι ερευνητές τόνισαν μάλιστα ότι στις σύγχρονες βιομηχανικές κοινωνίες τα παιδιά μαθαίνουν να εκπαιδεύονται από τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες των γονιών τους. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι τα παιδιά μπορεί να πάρουν το μήνυμα ότι τα περισσότερα πράγματα κατακτώνται εύκολα και άκοπα στη ζωή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Independent.

Γράφοντας στο περιοδικό “Science”, η Julia Leonard του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και οι συνεργάτες της περιέγραψαν τι συνέβη κατά τη διάρκεια των ερευνών.

συνέχεια άρθρου

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…