Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο!

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών!

Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ
Γκλιν γκλιν το κουδουνάκι. Φωνακλάδικες σφραγίδες και ένα βιβλίο. Κυριακή 3/12, 11.30-13.00, Κυριακή 10/12, 11.30-13.00

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο!

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!
Ένα κοριτσάκι κρεμάει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο το αγαπημένο της κουδουνάκι. Μόλις τα Χριστούγεννα περνούν, το δέντρο δεν το δίνει πίσω. Το κορίτσι προσπαθεί να βρει μία λύση και φτάνει μέχρι τον κακό τον λύκο...
Στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μας, το παραμύθι ζωντανεύει με τους ήχους του κουδουνιού και τις εικόνες της Warja Lavater και του Jivya Soma Mashe. Η ιδιομορφία των έργων τους, που από τα βασικά σχήματα φτιάχνουν ολόκληρους κόσμους και ιστορίες, θα μας εμπνεύσει για να δημιουργήσουμε τα δικά μας βιβλία. Θα σχεδιάσουμε κύκλους, τετράγωνα και τρίγωνα πάνω σε περίεργα υλικά, θα φτιάξουμε σφραγίδες που κάνουν διαφορετικούς ήχους και θα δώσουμε μορφή στους ήρωες μας για να εικονογραφήσουμε το δικό μας χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Ένα ολόκληρο βιβλίο θα ξεπηδήσει από τα παιχνίδια μας!
Ο ήχος που συνοδεύει τα χτύπημα των σφραγίδων πάνω στην επιφάνεια του χαρτιού συναρπάζει τα παιδιά. Το ίδιο συμβαίνει και με το σχέδιο που βγαίνει πάνω στο χαρτί. Τα παιδιά σιγά-σιγά συνειδητοποιούν ότι το κάθε αντικείμενο έχει το δικό του αποτύπωμα, καθώς και τα βασικά σχήματα που σχηματίζουν, και βιάζονται να ανακαλύψουν όλο και περισσότερα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στον οπτικοακουστικό και οπτικοκινητικό συντονισμό τους και τους γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση.

Γκλιν γκλιν γκλιν!
Υ.Γ: Γονείς και παιδιά φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!
Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα
Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο:€15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12
Πληροφορίες - Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…