Η πρώτη φοιτήτρια με σύνδρομο Down εισήχθη στο Παιδαγωγικό [Βίντεο]

Για 12 ολόκληρα χρόνια πάλεψε με το σύνδρομο Down και το διαβήτη, με τα μαθηματικά, τα αρχαία και τη χημεία αλλά κατάφερε να περάσει το κατώφλι του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα.

Πεισματάρα και άριστη μαθήτρια, η Μαρία Νίτσα από τη Μεσοποταμία είναι η πρώτη φοιτήτρια της Ελλάδας με σύνδρομο Down.

Η Μαρία αναφέρθηκε στην προσπάθεία της και τα συναισθήματα που ένοιωσε όντας φοιτήτρια.

Μιλώντας στην εφημερίδα SENTRA Καστοριάς δήλωσε περήφανη που τελείωσα το λύκειο και κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή νηπιαγωγών. «Διάβαζα μόνη μου όλα αυτά τα χρόνια για να τα καταφέρω. Το ήθελα πολύ να περάσω σε αυτό το τμήμα γιατί αγαπάω πολύ τα παιδιά» είπε συγκινημένη.

Στο σχολείο το αγαπημένο μάθημα, όπως είπε, ήταν τα μαθηματικά. Ωστόσο επέλεξε το τμήμα Νηπιαγωγών λόγω της αγάπης της για τα μικρά παιδιά. Η Μαρία ευχαρίστησε τους καθηγητές για τη στήριξή τους.
Πριν λίγες ημέρες η Μαρία Νίτσα πήγε στην Φλώρινα να δει τη σχολή όπου θα περάσει τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής της. «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, γνώρισα συμφοιτήτριες και παρακολούθησα ένα μάθημα ιστορίας στο τμήμα».

πηγή: in.gr
ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…