Πώς να διδάξετε στα παιδιά σας τη φιλανθρωπία

Χαρίστε ρούχα

Ανά διαστήματα, μπορείτε να ψάχνετε στη ντουλάπα σας και να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα από τα ρούχα που δεν φοράτε πλέον τόσο συχνά και να τα χαρίσετε σε κάποιο ίδρυμα. Πρέπει, όμως, να ενθαρρύνετε και τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Αφήστε τα να διαλέξουν ποια ρούχα ή ποια από τα παιχνίδια τους θέλουν να χαρίσουν. Η αξία αυτής της διαδικασίας θα εκμηδενιστεί αμέσως αν εσείς επιλέξετε μόνοι σας ποια από τα πράγματα του παιδιού σας θα δώσετε σε δωρεά. Για να έχετε και εσείς και τα παιδιά σας μεγαλύτερο όφελος, αφήστε τα να διαλέξουν μόνα τους τα αντικείμενα και πηγαίνετε μαζί να τα αφήσετε στο ίδρυμα το οποίο έχετε επιλέξει.

Βοηθήστε τους γείτονες

Είναι ο πιο εύκολος και προσιτός τρόπος για να βοηθήσετε κάποιον. Βοηθήστε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να καθαρίσει την αυλή του, μια έγκυο γυναίκα να κουβαλήσει τα ψώνια ή φτιάξτε κάποιο φαγητό και κάντε το προσφορά στο συσσίτιο της περιοχής σας.

Γίνετε αιμοδότες

Μπορείτε να πάρετε τα παιδιά σας μαζί, ώστε να σας δουν ως πρότυπα προσφοράς. Εξηγήστε τους γιατί έχετε αποφασίσει να δώσετε αίμα και τι ελπίζετε να επιτύχετε με αυτή σας τη δράση.

Κάντε τα γενέθλια ευκαιρία για φιλανθρωπία

Διοργανώστε ένα πάρτι γενεθλίων ως ευκαιρία για να προσφέρετε στους ανθρώπους γύρω σας. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να φέρουν αντί για δώρο κάποιο βιβλίο (μεταχειρισμένο ή μη ) για να το διαθέσετε σε κάποια δωρεά. Μιλήστε στο παιδί σας για την αξία των βιβλίων και για το γεγονός ότι κάποια παιδιά δεν έχουν καθόλου βιβλία. Εξηγήστε του πως ένας άλλος τρόπος να γιορτάσει τα γενέθλια του είναι να προσφέρει κάτι σε αυτούς που έχουν λιγότερα. Δώστε την επιλογή στον εορτάζοντα να επιλέξει σε ποιο ίδρυμα θα χαρίσει τα βιβλία. Μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε αυτή τη διαδικασία και να τη δείξετε στο παιδί σας στα επόμενα γενέθλιά του.

Συμπεριλάβετε τα κατοικίδια

Μπορείτε να αγοράζετε τροφή για γάτες ή σκύλους, ανάμεσα σε λογικά χρονικά διαστήματα, και να τα προσφέρετε σε ανθρωπιστικές κοινότητες. Αφήστε τα παιδιά σας να περάσουν και λίγο χρόνο με τα κατοικίδια.

Κάνετε διανομή τροφίμων

Φτιάξτε ένα καλάθι με τρόφιμα και χαρίστε το σε κάποια οικογένεια που το έχει ανάγκη. Βοηθήστε στο παιδί σας να διαλέξει φαγητό σε κονσέρβες, φρούτα και όσπρια. Μπορείτε να διακοσμήσετε το καλάθι όπως θέλετε και να το προσφέρετε μαζί με το παιδί σας, ως οικογένεια.

Γίνετε μέλος σε κάποια ΜΚΟ:

Κάντε τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία μέρος της καθημερινότητάς σας και μυήστε το παιδί σας σε αυτή τη διαδικασία. Μπορείτε να ενημερωθείτε για λογής αξιόλογα σωματεία μέσα από την ενέργεια της Visa η οποία μαζί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες προσφέρει 1.000.000€ για 2η χρονιά σε 15 ΜΚΟ υποστηρίζοντας τους κάτωθι οργανισμούς:

1. Tο Χαμόγελο του Παιδιού
2. Παιδικά Χωριά SOS
3. Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία
4. Μαζί για το Παιδί
5. Η Κιβωτός του Κόσμου
6. Δεσμός
7. Περπατώ / ΚΕΑΔΑ 8. ΕΛΕΠΑΠ/
9. Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα
10. PRAKSIS
11. Tο Εργαστήρι
12. Παιδικο χωριό Φίλυρο
13. Περιοδικό Δρόμου Σχεδία
14. Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος
15. Γέφυρα Ζωής

Βοηθήστε τους ηλικιωμένους

Βοηθήστε τους ηλικιωμένους να κάνουν δουλειές που τους είναι δύσκολο να κάνουν οι ίδιοι. Βοηθήστε να καθαρίσουν τον κήπο και να κλαδέψουν τα φυτά ή να πλύνουν το αυτοκίνητό τους.

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…