Ποια προϊόντα ομορφιάς πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο;

Φαντάζομαι δεν είναι κάτι που διαβάζετε για πρώτη φορά, ίσως κάποιες από εσάς μάλιστα να το κάνετε ήδη.

Να βάζετε δηλαδή κάποια καλλυντικά στο ψυγείο, αφού επωφελούνται από την αποθήκευση σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, καθώς δρουν καλύτερα και διαρκούν περισσότερο.

Το ερώτημα όμως είναι ποια πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο;

Mists/ Τονωτικές Λοσιόν/ Κρέμες Ματιών

Θυμάστε τις skincare συνήθειες της Victoria Beckham και της Kate Moss. Να σας θυμήσουμε ότι και οι δύο αυτές γυναίκες χρησιμοποιούν χαμηλές θερμοκρασίες στην skincare ρουτίνα τους. Από τη μία η Kate Moss χρησιμοποιεί πάγο και από την άλλη η Victoria πλένεται με παωμένο νερό.
Είναι αρκετά σημαντικό αυτά τα τρία προϊόντα mists, toner και κρέμες ματιών να διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε στην εξομάλυνση των ρυτίδων, ενώ μειώνουμε το πρήξιμο.

Προϊόντα με ενεργά συστατικά

Τα προϊόντα με ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή η βιταμίνη C, δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε ζεστούς χώρους, όπως είναι το μπάνιο που δημιουργούνται υδρατμοί ή σημεία κοντά σε παράθυρο που περνάει ο ήλιος. Τα προϊόντα με ενεργά συστατικά έχουν ημερομηνίες λήξης και αυτό σημαίνει ότι το δραστικό συστατικό καθίσταται ανενεργό. Η θερμότητα και το φως μπορούν να επιταχύνουν τη λήξη εξασθενίζοντας το ενεργό συστατικό με την πάροδο του χρόνου.

Κρατώντας την κρέμα ενυδάτωσης με ρετινόλη ή ρο προϊόν που έχουμε για τη θεραπεία των δυσχρωμιών, κηλίδων που περιέχει υπεροξειδίου βενζοϋλίου σε δροσερό περιβάλλον όπως το ψυγείο επιβραδύνουμε την αποικοδόμηση του δραστικού συστατικού.

Βερνίκι νυχιών

Κρατώντας το βερνίκι νυχιών στο ψυγείο το βοηθάτε να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του, επίσης το προστατεύετε από τον αποχρωματισμό που προκαλεί ο ήλιος.

Extra Tip: Όταν θέλετε να κάνετε mani ή pedi, αφαιρέστε το βερνίκι από το ψυγείο και δώστε του λίγα λεπτά για να πιάσει τη θερμοκρασία δωματίου. Ίσως χρειαστεί να το ανακινήσετε επιπλέον.

Λιωμένο κραγιόν

Όλες το έχουμε βιώσει. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το αγαπημένο κραγιόν ή το lip balm που λιώνει στο πορτοφόλι, την τσέπη ή το αυτοκίνητo.

Τοποθετήστε το στο ψυγείο για λίγες ώρες για να στερεοποιηθεί. Όταν το βγάλετε, δώστε του λίγα λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε. Με καθαρά δάχτυλα ή μια μικρή σπάτουλα καλλυντικών προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα χρησιμοποιήσιμο σχήμα.

πηγή: jenny.gr
ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…