Μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας στα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Pediatrics από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική τομή, αντιμετωπίζουν 64% αυξημένη πιθανότητα να γίνουν αργότερα παχύσαρκα σε σχέση με τα αδέρφια τους τα οποία γεννήθηκαν με φυσιολογικό τρόπο.

Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι η καισαρική προσθέτει κατά μέσο όρο 0,3 μονάδες στο ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) ενός ενηλίκου ανθρώπου. Ο κίνδυνος των αυξημένων κιλών εγκυμονεί καθ’ όλη την ενήλικη ζωή του ατόμου.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμά τους οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για 22.068 νεαρούς ενηλίκους (οι μητέρες όλων ήταν νοσοκόμες), συσχετίζοντας τον ΔΜΣ με τον τρόπο γέννησής τους. Σχεδόν 5.000 άτομα είχαν γεννηθεί με καισαρική τομή.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…