Η σημασία του γάλακτος στα παιδιά και στους εφήβους

Το γάλα αναμφισβήτητα πρέπει να έχει κύρια θέση στο διαιτολόγιο των παιδιών και των εφήβων, καθώς (όντας πλούσιο σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία) συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και τη δομή των οστών, στη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και της καρδιάς.

Ποιες είναι, όμως, οι ανάγκες ανάλογα με την ηλικία και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς;

Το γάλα αγελάδος είναι σημαντικό για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς αποτελεί την κυριότερη πηγή ασβεστίου στην καθημερινή διατροφή, κάτι που είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και τη δομή των οστών και των δοντιών.

Το ασβέστιο, εκτός από το ρόλο του στη δομή των οστών, είναι σημαντικό και για τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και της καρδιάς. Ένα ποτήρι γάλα περιλαμβάνει 286 mg ασβεστίου, σχεδόν το1/2-1/3 της καθημερινής προτεινόμενης ποσότητας ασβεστίου που χρειάζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Εκτός από το ασβέστιο, το γάλα περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12 και Β6.

Ο ψευδάργυρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τα παιδιά γιατί βοηθά στη σωστή σωματική και νοητική ανάπτυξη, ενώ οι βιταμίνες Β6 και Β12 βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος.

Επιπλέον, όταν το γάλα αγελάδος είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, εξασφαλίζει την καθημερινή πρόσληψη της βιταμίνης αυτής ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού η σύνθεση της βιταμίνης D γίνεται στο δέρμα έπειτα από έκθεση του παιδιού στον ήλιο.

Η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα βασικά σημεία:

πατηστε για τη συνέχεια. 

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…