Στη Νορβηγία αποφάσισαν να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τα 2/3 των λύκων που ζουν στη χώρα.

Συγχαρητήρια! Περιμένετε καινούριο μέλος στη οικογένεια σας και αυτό είναι ευχάριστο.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος προχώρησε στη δημιουργία ακόμη ενός ενημερωτικού βίντεο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο που σκοπό έχει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδεσπότων στην Ελλάδα.

διαβάστε ακόμη: Πότε Πρέπει Να Δώσω Ψωμί Στο Σκύλο Μου

Το τελευταίο βίντεο φέρει τον τίτλο “Αντιμετώπιση φόλας στα κατοικίδια”.
Δείτε το βίντεο παρακάτω:πηγή:allaboutdog.gr

Μια τριχωτή μπαλίτσα είναι ο πρωταγωνιστής του παρακάτω βίντεο. 

Το μίνι αιλουροειδές καταγράφηκε σε βίντεο να προσπαθεί να βρυχηθεί σαν ένα μεγάλο, ενήλικο αρπακτικό.

Με τον πιο χαριτωμένο τρόπο, το μικρό λιοντάρι ακούγεται να βγάζει κραυγές που το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο.

Κάποια ημέρα ο βρυχηθμός του ίσως να κυριαρχήσει τον κόσμο. Για τώρα, καλύτερα να βασιστεί στο πόσο χαριτωμένο είναι.


Σοκ στην κοινωνία του Μεσολογγίου.

Συνελήφθη στο Αιτωλικό ένας 28χρονος κάτοικος της περιοχής, που πυροβόλησε αρκετές φορές με αεροβόλο, έναν αδέσποτο, μικρόσωμο σκύλο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Σε βάρος του νεαρού, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση ζώου.

Πηγή:tanea.gr

Το αμερικανικό πανεπιστήμιο θα έπρεπε να τα δώσει για υιοθεσία και όχι να τα θανατώσει, ισχυρίζονται φορείς για τα δικαιώματα των ζώων


Αντιδράσεις για την τύφλωση και θανάτωση έξι κουταβιών Μπιγκλ σε πανεπιστημιακές δοκιμές για υαλουρονικό.

Έξι κουτάβια τυφλώθηκαν και στη συνέχεια θανατώθηκαν για μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μιζούρι - Κολούμπια, μια κατάληξη που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου, τέσσερις ερευνητές στο πανεπιστήμιο αναλύουν τα αποτελέσματα που έχει το υαλουρονικό οξύ στην εφαρμογή του για βλάβες στον οφθαλμό σε σκύλους.

Σε έξι από τα μπιγκλ προκλήθηκε ολική τύφλωση στο ένα μάτι και μετά από ένα χρόνο ξεκίνησαν οι εφαρμογές της θεραπείας στα σκυλιά.
Τα έξι κουτάβια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με την εφαρμογή της θεραπείας να γίνεται στα μισά προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε βελτίωση.

Τελικά προέκυψε πως δεν σημειώθηκε καμία βελτίωση και μετά την πιλοτική μελέτη, και τα έξι σκυλιά θανατώθηκαν αν και τα μάτια τους αφαιρέθηκαν και διατηρήθηκαν για μελλοντική χρήση σε άλλες έρευνες.
Στην εφημερίδα Daily News, το πανεπιστήμιο υπερασπίστηκε την πρακτική και τη μελέτη του και τόνισε ότι η έρευνα σε ζώα ήταν απαραίτητη για να βρεθούν απαντήσεις σε μερικά σημαντικά ιατρικά θέματα.

"Δεδομένου ότι τα σκυλιά μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά οφθαλμού με τους ανθρώπους, είναι ιδανικοί υποψήφιοι για τις μελέτες του κερατοειδούς," ανέφερε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Πρόσθεσε ότι τα σκυλιά ήταν "όσο πιο άνετα γίνεται" κατά τη διάρκεια της περιόδου των δοκιμών.

Εικόνες από το Πανεπιστήμιο έδειχναν ωστόσο πως στα μάτια των σκύλων είχε χρησιμοποιηθεί οξύ για να τα τυφλώσει και να προκληθεί μεγάλη βλάβη στον κερατοειδή.

Το Beagle Freedom Project, μια ομάδα υποστήριξης για σκυλιά, καταγγέλει το πανεπιστήμιο για βαρβαρότητα και ανευθυνότητα και σημειώνει πως ακόμη και ο τρόπος που έγινε η μελέτη δεν ήταν ενδεικτικός γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό και δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί έγκριτο το πόρισμα.

Συνεπώς όλος αυτός ο βασανισμός ήταν απλά ανώφελος και επιπλέον ζητούν εξηγήσεις γιατί τα σκυλιά εξοντώθηκαν και δεν δόθηκαν για υιοθεσία μετά το τέλος των δοκιμών.

Ο φορεάς υποστήριξε πως το νομοσχέδιο Beagle Freedom το οποίο πέρασε στη Νέα Υόρκη, στις 16 Αυγούστου, ξεκαθαρίζει πως οι γάτες και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται σε χρηματοδοτούμενη από το κράτος έρευνα, πρέπει να τεθούν για υιοθεσία και όχι να θανατώνονται μετά το τέλος των δοκιμών.

Παρόμοιοι νόμοι έχουν επίσης περάσει σε κράτη όπως η Καλιφόρνια και η Νεβάδα.
Το νομοσχέδιο ονομάστηκε Beagle Freedom διότι η πλειοψηφία των πειραμάτων σε σκυλιά, πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη ράτσα, επειδή είναι πολύ φιλικά στα διαχείριση.

Πηγή: lifo.gr

..αποφάσισε να ταξιδέψουν μαζί.

Τον Μάιο του 2015, η Μπέλα το σοκολατί λαμπραντόρ διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα ή αλλιώς καρκίνο των οστών.

Ο ιδιοκτήτης της, Robert Kugler από τη Νεμπράσκα ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι ή θα έπρεπε να ακρωτηριάσουν το μπροστινό πόδι της Μπέλλα ή θα έπρεπε να προβούν άμεσα σε ευθανασία γιατί οι πόνοι ήταν πολύ ισχυροί.

Η απόφαση να ακρωτηριαστεί το πόδι της Μπέλλα πάρθηκε και της έδωσαν ένα χρονικό διάστημα ζωής ώς και έξι μήνες γιατί ο καρκίνος είχε ήδη προχωρήσει στους πνεύμονές της.

Μετά την εγχείρηση ο Kugler και η Μπέλλα ταξίδεψαν σε πολλά μέρη σε όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένου του Chicago, Key West, Nashville και του Savannah - αλλά το ταξίδι τους δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Σήμερα 14 μήνες αργότερα, η χαρούμενη συντροφιά ταξιδεύει ακόμα και απολαμβάνουν ο ένας τη παρέα του άλλου.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ταξίδια σας με τους αγαπημένους σας φίλους! Έτοιμοι για ταξίδι με τον καλύτερο σας φίλο; Δείτε τι πιστοποιήσεις χρειαζεται να έχει το κατοικίδιο σας ανά μέσο μεταφοράς και πόσο (κατά προσέγγιση) κόστίζει.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ:

Οι περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν να πάρετε τον τετράποδο φίλο(σκύλο,γάτα,κουνέλι κλπ) μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους, εφόσον το βάρος του δεν ξεπερνά τα 8 κιλά(ανάλογα με την εταιρεία),μαζί με την τσάντα ή το κλουβάκι μεταφοράς του.

H χρέωση είναι από 20 ευρώ, για κάθε ζώο.

Εξαίρεση η British Airways, η οποία δεν δέχεται κανενός είδους ζώο μέσα στην καμπίνα.

Αν το ζώο είναι βαρύτερο, θα πρέπει να ταξιδέψει με τις αποσκευές,σε ειδικό κλουβί μεταφοράς.

Ως τώρα η χρέωση είναι 20 ευρώ για ζώα ως 8 κιλά, για το εσωτερικό ενώ για εξωτερικό τα ζώα ως 8 κιλά ταξιδεύουν με 40 ευρώ.

Το κόστος για ζώα πάνω από 8 και μέχρι 25 κιλά, στο εσωτερικό ανέρχεται στα 40 ευρώ ενώ για το εξωτερικό στα 80 ευρώ και για ζώα πάνω των 25 κιλών στα 80 ευρω, για εσωτερικό και 150 ευρώ για εξωτερικό.

Και στις 2 περιπτώσεις,πρέπει να ενημερώνετε την εταιρεία ότι ταξιδεύει μαζί σας ζώο και έχετε και την ανάλογη χρέωση.

Το κλουβί μεταφοράς θα πρέπει να έχει μέγεθος τέτοιο ώστε να μεσολαβεί απόσταση 10 εκατοστών από το κεφάλι του ζώου (όταν βρίσκεται σε όρθια θέση) ώς την οροφή του.Επίσης,θα πρέπει να αναγράφονται επάνω το ονοματεπώνυμό σας,η διεύθυνσή σας και το τηλέφωνό σας.

Απαιτείται επίσης:

βιβλιάριο εμβολιασμών του ζώου (και ειδικά να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας)
ηλεκτρονική ταυτότητα (microchip).
εμβολιασμός για τη λύσσα (ζώα κάτω των 3 μηνών δεν γίνονται δεκτά) -προσθήκη 12/9/2013

Χρήσιμα τηλέφωνα και sites:

Ολυμπιακή :2103550500 & http://www.olympicair.com/Default.aspx?a_id=329

British Airways: 9611.880

Air France: 9601.100

Alitalia: 9959.100-20

Αegean: 8011120000 & http://www.aegeanair.com/Content.aspx?Page=30

Πιο συγκεκριμένα,σύμφωνα με τους Υγειονομικούς όρους που εφαρμόζονται στις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς- Εφαρμογή Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 998/2003:

Για μετακινήσεις εντός ΕΕ (εκτός ΗΒ,Ιρλανδίας,Σουηδίας*),για ζώα άνω των 3 μηνών απαιτούνται:

-Διαβατήριο (εκδίδεται από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και επί του οποίου πρέπει να πιστοποιείται από τον εγκεκριμένο ιδιώτη κτηνίατρο μέλους του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου η πραγματοποίηση εν ισχύει εμβολιασμού για τη λύσσα. )
-Ηλεκτρονική ταυτότητα (microchip)

Για ζώα κάτω των 3 μηνών,μη εμβολιασμένων για λύσσα:

-απαιτείται άδεια του κράτους μέλους προορισμού. Είναι δυνατόν να χορηγείται :

Για πολύ νεαρά ζώα που εξαρτώνται από τη μητέρα τους.
Εφόσον δεν συνοδεύονται από τη μητέρα τους, αλλά φέρουν ηλεκτρονική σήμανση αναγνώρισης, διαβατήριο και κτηνιατρική βεβαίωση ότι :

-η μητέρα τους είχε εμβολιαστεί για τη λύσσα και κατά το χρόνο του τοκετού η εμβολιακή περίοδος ήταν σε ισχύ,
-δεν έχουν έλθει σε επαφή με άγρια ζώα και επομένως δεν έχουν εκτεθεί σε μόλυνση για τη λύσσα.

*Για μετακινήσεις προς ΗΒ,Ιρλανδία & Σουηδία απαιτούνται:

Για ζώα άνω των 3 μηνών:

-Ηλεκτρονική ταυτότητα (microchip)
-Διαβατήριο
-Αντιπαρασιτική αγωγή για την καταπολέμηση του εχινόκοκκου και των τσιμπουριών μεταξύ 24 και 48 ωρών πριν την αναχώρησή τους.

Ενώ, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση ζώων ηλικίας κάτω των τριών μηνών (εκτός εξαιρέσεων για τις οποίες πρέπει να χορηγηθεί ειδική άδεια από τη χώρα προορισμού).

Τα ζώα τα οποία δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις υπόκεινται σε καραντίνα στη χώρα προορισμού.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΡΕΝΟ:

Μέσα στα επιβατικά οχήματα δηλαδή γίνονται δεκτά, κατ’ εξαίρεση, μικρόσωμα κατοικίδια ζώα (σκύλοι, γάτες, πουλιά) κλεισμένα σε κλουβιά, κιβώτια καλάθια ή άλλες κατάλληλες συσκευασίες, με τις εξής προϋποθέσεις :

-Δεν ενοχλούν με οποιονδήποτε τρόπο τους επιβάτες.
-Η μεταφορά δεν είναι αντίθετη σε νόμιμες απαγορευτικές διατάξεις.
-Κανένας από τους επιβάτες του διαμερίσματος δεν έχει αντίρρηση.Τα ζώα αυτά είναι δυνατό να μεταφέρονται στα γόνατα ή να τοποθετούνται στους χώρους που προορίζονται για τις αποσκευές χειρός.
-Προσοχή όμως γιατί δεν είναι όλες οι αμαξοστοιχίες εφοδιασμένες με ειδικά κλουβιά. Καλύτερα να έχετε το δικό σας ή να δηλώσετε ότι θέλετε αμαξοστοιχία που να έχει κλουβί.

Δεν πληρώνετε για μικρόσωμα ζώα, ενώ για μεγαλόσωμα, σε ειδική σκευοφόρο πληρώνετε. Δείτε αναλυτικότερα εδώ (28/11/2012), νέες ρυθμίσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΜΕ ΠΛΟΙΟ:

Σε γενικές γραμμές, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δέχονται τα κατοικίδια δωρεάν.

Θα πρέπει να βρίσκονται στα ειδικά κλουβιά μεταφοράς, στο κατάστρωμα του πλοίου,παρόλαυτα όμως η ελληνική πραγματικότητα είναι ότι ελάχιστα πλοία διαθέτουν τέτοια κλουβιά και όσα διαθέτουν ένα ή δύο είναι σπασμένα,βρώμικα και ακατάλληλα για ένα ζώο.

Το συνηθέστερο είναι να είστε εσείς μαζί του έξω και να το έχετε με λουρί ή σε κλουβάκι αν είναι γάτα,καθώς απαγορεύεται η είσοδος του σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.Επίσης,μπορεί να σας ζητηθεί να φορέσετε φίμωτρο στο σκύλο σας.Χρειάζεται και το βιβλιάριο εμβολιασμών,αν και δεν ελέγχονται αυστηρά… Ε
ντός Ελλάδας, η Blue Star έχει ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά για σκύλους στο τελευταίο κατάστρωμα ενώ δέχεται ζώα και σε ειδικές καμπίνες, δωρεάν.

Επισημαίνουμε ότι τα «δελφίνια» δεν έχουν τέτοια κλουβιά.

Παρ' όλα αυτά, γάτες και μικρόσωμα σκυλιά μπορούν να ταξιδέψουν μαζί σας, στο κλουβάκι τους.
Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με την εταιρεία για περισσότερες διευκρινίσεις.

Χρήσιμες πληροφορίες βρήκαμε στο greekferries.gr :

Αν ταξιδεύετε με SUPERFAST FERRIES & BLUESTAR FERRIES με το κατοικίδιό σας είναι απαραίτητο να το δηλώνετε στην κράτησή σας.

Η Superfast Ferries προσφέρει τις ακόλουθες εναλλακτικές για όλα τα δρομόλογια
(Αδριατική & Βόρεια Θάλασσα):

1) PET IN CABIN. Μπορείτε να παρετε το κατοικίδιό σας στην καμπίνα σας. Ο αριθμός όμως αυτών των καμπινών ειναι περιορισμένος και σας συμβουλεύουμε να κάνετε την κράτησή σας όσο το δυνατόν συντομότερα.Τα κατοικίδια
επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένες εξωτερικές καμπίνες (AA2, ΑΑ3 & ΑΑ4)

2) PET IN KENNEL. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι/κλουβιά με σκεπή στο
κατάστρωμα.. Οι ιδιοκτήτες είναι υπεύθυνοι για την τροφή των κατοικιδίων τους.

*Η Superfast Ferries προσφέρει μία επιπλέον υπηρεσία για όσους ταξιδέυουν σε
δρομολόγιο της Αδριατικής:

3) PET ON DECK. Μπορείτε να έχετε το κατοικίδιό σας μαζί σας στο κατάστρωμα.
Η υπηρεσία αυτή είναι χωρίς επιβάρυνση αλλά απαγορέυεται να αφήσετε το
κατοικίδιό σας μόνο του στο κατάστρωμα.

 

Αν ταξιδεύετε με Minoan Lines,Endeavor & Anek Lines σε Αδριατική (Ελλάδα - Ιταλία) & Δρομολόγια εσωτερικού οφείλετε κατά την εντολή κράτησης του εισιτηρίου τους να αναφέρετε και την ύπαρξη ζώου που θα ταξιδέψει μαζί σας.

Η Μinoan Lines & η Anek Lines,σε περίπτωση που ταξιδεύετε με Camping on Board διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τα ζώα

Αν ταξιδεύετε με Ventouris Lines σε Αδριατική (Ελλάδα - Ιταλία),οφείλετε επίσης,
κατά την εντολή κράτησης του εισιτηρίου να αναφέρετε και την ύπαρξη ζώου που θα ταξιδεύψει μαζί σας.

Όταν ταξιδεύετε με Camping on Board μπορείτε να έχετε το κατοικίδιό σας μαζί σας στο τροχόσπιτο/camper. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο το κατοικίδιό σας ενοχλεί τουςάλλους επιβάτες που ταξιδεύουν στο ανοιχτό κατάστρωμα θα πρέπει να μεταφερθεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τα ζώα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΩΝ ΜΕ ΚΤΕΛ:

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το ταξίδι με ΚΤΕΛ. Παρότι ο νόμος λέει ότι επιτρέπονται μικρόσωμα ζώα, μέσα στο λεωφορείο, σε κατάλληλο κλουβάκι μεταφοράς (εννοείται απαγορεύονται τα μεγαλόσωμα σκυλιά αφού δεν υπάρχει χώρος) πολλές φορές οι οδηγοί, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης είτε λόγω αλλεργιών ή παραπόνων άλλων επιβατών διατάζουν τους ιδιοκτήτες ζώων να βάλουν το ζώο τους στο χώρο των αποσκευών!

Αυτό έχει αποβεί μοιραίο (θανατηφόρο) για πολλά σκυλιά, ειδικά το καλοκαίρι του 2010.

Ο χώρος των αποσκευών δεν αερίζεται/δεν κλιματίζεται και αυτό προκαλεί θερμοπληξία στα ζώα.

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού από τυχόν αποσκευές που θα πέσουν πάνω στο κλουβί του ζώου σε τυχόν αναταράξεις ενώ ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν έχει δυνατότητα επαφής με το ζώο για παροχή νερού κλπ μέχρι την επόμενη στάση.
Η τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και κυρίως πρέπει να μην συμβαίνει,σύμφωνα με την κοινή λογική!

Εάν ταξιδεύετε με ζώο, φροντίστε να έχετε μαζί σας αντίγραφο του νόμου και αν οποισδήποτε οδηγός σας πει ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε με το ζωάκι σας καλέστε την αστυνομία.
Όσοι το έπραξαν, δικαιώθηκαν και ταξίδεψαν κανονικά.
Μην βάζετε σε καμία περίπτωση το ζώο στις αποσκευές.

Πηγές:
adespoto.gr

tovima.dolnet.gr

e-train.gr/ose/site/content.php?artid=29

gav-niaou.blogspot.com/2008/06/blog-post_29.html

greekferries.gr/pets_gr.htm

Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια τα παραπάνω στοιχεία να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,ωστόσο ενδέχεται κάποια να έχουν αλλάξει.
Σε κάθε περίπτωση,επικοινωνείστε οπωσδήποτε με την εταιρεία που πρόκειται να ταξιδέψετε για να είστε σίγουροι για το τι χρειάζεται το ζώο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…