Η μουσική ως εργαλείο διαπαιδαγώγησης

«Η μουσική είναι η γλώσσα της ψυχής» είχε πει ο Πλάτωνας, και πραγματικά είναι μια οικουμενική γλώσσα που μπορούν να τη μιλήσουν όλοι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη, το μορφωτικό επίπεδο, τη θρησκεία, την καταγωγή.

Οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας, οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη μουσική, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού όλα γύρω μας εκπέμπουν ήχους, μουσική, ακόμη και η φωνή μας, ο τρόπος με τον οποίο προφέρουμε τις λέξεις έχει μουσικότητα.

Για τα πολλαπλά οφέλη της μουσικής στον συναισθηματικό κόσμο ιδιαίτερα των παιδιών, για τον τρόπο με τον οποίο το μάθημα της μουσικής, αλλά και οι τέχνες γενικότερα, μπορούν να αποτελέσουν ένα δυνατό εργαλείο διαπαιδαγώγησης, εκμάθησης αλλά και ανίχνευσης δεξιοτήτων και ταλέντων στα παιδιά, καθώς και για τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που έχουν μουσική παιδεία μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο, μίλησε στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Κάτι που μας αφορά» (12/9) και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr ο μουσικός παιδαγωγός και συγγραφέας Παναγιώτης Τσιρίδης.

-κ. Τσιρίδη, ας ξεκινήσουμε από τα… βασικά. Εξηγήστε μας γιατί είναι τόσο σημαντική η μουσική για τα παιδιά. Τι μπορούν να επιτύχουν μέσα από αυτήν;

Πατήστε εδώ για τη συνέχεια. 

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…