Diy

Γιατί πρέπει να ψεκάζετε το στρώμα σας με οινόπνευμα

Το οινόπνευμα δεν είναι μόνο για τις πληγές μας...

Όλα τα καθαριστικά προϊόντα γενικής χρήσης κάνουν τον καθημερινό καθαρισμό του σπιτιού μια εύκολη διαδικασία εξοικονομώντας τον χρόνο σας.

Το άσχημο είναι ότι τα περισσότερα περιέχουν επικίνδυνες δραστικές χημικές ουσίες. Αυτές οι χημικές ουσίες μένουν σαν υπολείμματα στο χώρο σας και μπορεί να είναι τοξικές για την οικογένειά σας. Ακόμη και τα προϊόντα που θεωρούνται «πράσινα» ή «οικολογικά» περιέχουν αμφίβολα συστατικά.

Εναλλακτικά μπορείτε να καταφύγετε σε απλά υλικά που έχετε στο σπίτι και έχουν πολλαπλές χρήσεις. Συστατικά όπως η σόδα, το λάδι καρύδας, το ξίδι και το φαρμακευτικό οινόπνευμα βρίσκουν εφαρμογή και σαν φυσικά καθαριστικά για οικιακές χρήσεις και σαν καλλυντικά

Τι είναι το φαρμακευτικό οινόπνευμα;
Το φαρμακευτικό οινόπνευμα συνιστάται από τη χημική ουσία ισοπροπυλική αλκοόλη ή ισοπροπανόλη διαλυμένη στο νερό. Περιέχει την αλκοόλη, νερό και παράγοντες άσχημης γεύσης για να μην πίνεται από παιδιά κατά λάθος (1).

Επίσης, οι παράγοντες άσχημης γεύσης προστίθενται γιατί η πόση ισοπροπυλικής αλκοόλης μπορεί να προκαλέσει τύφλωση σε μικρές δόσεις, ακόμα και το θάνατο σε ελαφρώς μεγάλες ποσότητες (2). Το σώμα μεταβολίζει την ισοπροπυλική αλκοόλη σε ακετόνη. Η ουσία αυτή προκαλεί πονοκεφάλους, ζάλη, ναυτία, έμετο, καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, βλάβη των εσωτερικών οργάνων και σε σπάνιες περιπτώσεις κώμα ή θάνατο. Ως εκ τούτου, η ισοπροπυλική αλκοόλη δεν πρέπει ποτέ να καταπίνεται και να έρχεται σε επαφή με τα μάτια.

Επιπλέον, αυτό το οινόπνευμα, όπως και το καθαρό, είναι εύφλεκτο, γι ‘αυτό θα πρέπει πάντα να αποθηκεύεται σε ασφαλές μέρος.

Γιατί πρέπει να έχουμε πάντα ένα τέτοιο οινόπνευμα στο σπίτι;
Το οινόπνευμα ισοπροπυλικής αλκοόλης είναι ένας από τους καλύτερους απολυμαντικούς παράγοντες. Βρίσκεται συχνά στα κιτ πρώτων βοηθειών για την επούλωση πληγών και για την πρόληψη μολύνσεων από μικροτραυματισμούς.

Αυτό το οινόπνευμα μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο και κατάστημα με καθαριστικά είδη. Πέρα από τις φαρμακευτικές τους χρήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ισοπροπυλική αλκοόλη και σαν καθαριστικό κι απολυμαντικό στο σπίτι σας, δεδομένου ότι έχει αμέτρητες ακόμα χρήσεις.

Απολυμαίνει από τους κοριούς

Οι κοριοί είναι μικρά έντομα που δύσκολα εντοπίζονται με γυμνό μάτι. Συνήθως ζουν σε παλιά έπιπλα, σε ρούχα και στις οικίες και δωμάτια των ξενοδοχείων. Δραστηριοποιούνται τη νύχτα και περπατάνε πάνω στα στρώματα, τα μαξιλάρια και το σκελετό του κρεβατιού. Το καλό είναι ότι δεν είναι φορείς ασθενειών, ωστόσο, τα δαγκώματά τους προκαλούν φαγούρα και σημάδια στο δέρμα παρόμοια με αυτά των τσιμπημάτων των κουνουπιών (3).

Οι κοριοί αντιμετωπίζονται με τον τακτικό καθαρισμό των σεντονιών, των στρωμάτων, των μαξιλαριών και του σκελετού του κρεβατιού. Σε ακραίες περιπτώσεις, μια απολύμανση μπορεί να είναι αναγκαία (4).

Για να κάνετε απολύμανση με φυσικό τρόπο ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Όταν κάνετε αυτή την εργασία φορέστε μια μάσκα στο πρόσωπο για να μην το εισπνέετε κι ανοίξτε το παράθυρό σας να μπει αέρας στο δωμάτιο ώστε να απομακρυνθεί η αλκοόλη.
  2. Ψεκάστε με ελαφριά νέφωση το στρώμα και τα μαξιλάρια σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν και καθαρίστε τα με την ηλεκτρική σκούπα. Πλύντε το σκελετό του κρεβατιού με ζεστό νερό σε πίεση και αφήστε το να στεγνώσει κάτω από τον ήλιο για 30 λεπτά.
  3. Αναμείξτε φαρμακευτικό οινόπνευμα και νερό σε αναλογία 1:1 σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
  4. Επίσης, ψεκάστε με το διάλυμα οινοπνεύματος, που φτιάξατε νωρίτερα, κάτω από το κρεβάτι σας και γύρω από το σκελετό του.
George of the Jungle

Είμαι ο Γιώργος και θα σας γράφω τα άρθρα τα "αντρίκια" - Συνταγές & Τεχνολογία"  #George_of_the_Jungle

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…