Γιατί δεν σας ακούει το παιδί σας

Ακούω πολύ συχνά γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς να παραπονιούνται για τα παιδιά τους ή τους μαθητές τους πως δεν συμμορφώνονται.

γράφει η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου, πηγή άρθρου: psychologynow.gr 

Τι σημαίνει όμως ο όρος «συμμόρφωση»; Συμμόρφωση σημαίνει ότι το άτομο υποκύπτει στην πίεση που του ασκεί μια ομάδα ή ένα άτομο. Με αυτόν το ορισμό εύλογα μπορεί να αναρωτιέται ο κάθε σκεπτόμενος νους αν πρόβλημα αποτελεί το να συμμορφώνεται κανείς ή να μην συμμορφώνεται.

Για μια δημοκρατική κοινωνία το ερώτημα δεν μπορεί να είναι το πώς επιτυγχάνεται η συμμόρφωση αλλά το πόσο μεγάλη συμμόρφωση πρέπει να αναμένουμε.

Ένα παιδί μπορεί να είναι υπερβολικά υπάκουο (κάτι που σύμφωνα με έρευνες είναι σπάνιο), να είναι υπέρμετρα πειθήνιο στους μεγαλύτερους, ενώ ένα άλλο μπορεί να υποκύπτει στην καταπιεστική επίδραση των άλλων. Για να απαντηθεί λοιπόν το μεγάλο ερώτημα για το πόσο μεγάλη συμμόρφωση είναι φυσιολογικό να αναμένουμε χρειάζεται να αναλογιστούμε τα ακόλουθα:

1. Σε ποιον συμμορφώνεται το παιδί μας, υπό ποιες συνθήκες και πλαίσια;

πατήστε για σελίδα 2. 

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…