Φυλακίστηκε γυναίκα και γιατρός για έκτρωση

Πρωτοφανές περιστατικό στην Κύπρο

Υπό κράτηση τέθηκαν προχθές στην Κύπρο ένας ιδιώτης γιατρός και μία γυναίκα, επειδή η τελευταία αποφάσισε να διακόψει την κύησή της στις 8 εβδομάδες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Πολίτης, πρόκειται για μία υπόθεση που φτάνει σπάνια στα δικαστήρια, αν και είναι συνήθης αλλά προστατεύεται από τον νόμο της σιωπής.

Ο νόμος που ισχύει στην Κύπρο απαγορεύει τις εκτρώσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης, εκτός κι αν συντρέχουν οι παρακάτω τρεις προϋποθέσεις:

α) όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, β) όταν η συνέχιση της κύησης συνεπάγεται κίνδυνο για τη ζωή της γυναίκας ή του τέκνου και γ) όταν η συνέχιση της κύησης ενέχει κίνδυνο να οδηγήσει στη γέννηση παιδιού που θα πάσχει από τέτοιες φυσικές ή ψυχικές ανωμαλίες, οι οποίες θα το καθιστούν σοβαρά ανάπηρο.

συνέχεια άρθρου

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…