×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 995

Εξηγήστε στα μικρά παιδιά το ρόλο των τεστ

Πώς θα αποφύγουμε τα λάθος μηνύματα για τα τεστ/διαγωνίσματα/εξετάσεις και θα δώσουμε στα παιδιά μας την κατάλληλη υποστήριξη;
 
Επειδή όλα ξεκινούν από τα πρώτα τεστ των παιδιών, θα πρέπει από την Α' Δημοτικού οι γονείς να εξηγήσουμε στο παιδί τι είναι τα τεστ και πώς πρέπει να βλέπει τις εξετάσεις γενικότερα. Το ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε το παιδί να εξοικειωθεί με τα τεστ, ώστε να μην τα βιώνει σαν κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως χρωματίσουν εξίσου αρνητικά την εμπειρία της σχολικής μάθησης.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε 3 βήματα:

  • Κουβεντιάστε με το παιδί και εξηγήστε του γιατί του είναι χρήσιμα τα τεστ. Δείτε ΕΔΩ τι μπορείτε να πείτε στο παιδί.

 

  • Εξηγείστε στο παιδί ότι το τεστ είναι μια εύκολη υπόθεση, όταν καθημερινά κάνει αυτά που τον συμβουλεύουν οι δάσκαλοί του και φροντίζει να λύνει τις απορίες του (δηλαδή ρωτά).

 

  • Κουβεντιάστε με το παιδί και εξηγήστε του το νόημα του αποτελέσματος ενός τεστ. Δείτε ΕΔΩ τι είναι χρήσιμο να τονίσετε στο παιδί.

 

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…