Έρευνα: Χτυπάνε άγρια ένα κουτάβι, ένα μωρό και έναν 30χρονο - Για ποιον λυπάστε περισσότερο;

«Τα σκυλιά είναι πραγματικά καλύτερα από τους ανθρώπους» είναι μια σκέψη που κάνουν πολλοί φιλόζωοι και όχι μόνο.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι άνθρωποι συμπονούν τα σκυλιά περισσότερο από άλλους ανθρώπους.

Στην μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Society & Animals, συμμετείχαν 240 φοιτητές στους οποίους παρουσιάστηκαν ψεύτικα αποκόμματα εφημερίδων από αστυνομικές αναφορές, είτε για ένα άτομο είτε για ένα σκυλί που είχαν δειχθεί άγρια επίθεση με ρόπαλο του μπέιζμπολ και είχαν τραυματιστεί.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν ακριβώς την ίδια έκθεση, με το μόνο που άλλαζε να είναι το θύμα: ένα μωρό ενός έτους, ένας 30χρονος ενήλικας, ένα κουτάβι ή ένα σκυλί ηλικίας έξι ετών.

Τους ρώτησαν πώς ένιωθαν σχετικά με τις αναφορές και όπως ίσως θα περίμενε κανείς, ήταν περισσότερο ενοχλημένοι για το κουτάβι, το σκυλί και το μωρό από ότι για τον ενήλικο άνθρωπο.

Στην πραγματικότητα, όταν τα θύματα κατατάσσονταν από την άποψη του οίκτου, ο 30χρονος άνθρωπος ήταν τελευταίος στη λίστα.

Ο ενήλικος σκύλος έλαβε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το μωρό, οπότε η ηλικία παίζει ρόλο, αλλά το ενήλικο σκυλί σημείωνε μεγαλύτερα ποσοστά από έναν ενήλικα άνθρωπο. «Οι ερωτηθέντες έδειξαν σημαντικά λιγότερο ταραγμένοι όταν οι ενήλικες άνθρωποι ήταν θύματα, σε σύγκριση με τα μωρά, τα κουτάβια και τα ενήλικα σκυλιά», δήλωσαν οι ερευνητές.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει αυτή το συμπέρασμα.

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου διοργάνωσε δύο ψευδείς εκστρατείες οικονομικής ενίσχυσης. Κάθε μια ζητούσε πέντε λίρες για να σώσει κάποιον που ονομάζεται Harrison.

Όταν ο Harrison ήταν σκύλος, οι εισφορές ήταν περισσότερες από ό, τι όταν ήταν άνθρωπος.

Ωστόσο οι ειδικοί λένε πως αυτό είναι κάπως λογικό: τα σκυλιά και τα μωρά δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή να κερδίσουν τα δικά τους χρήματα, οπότε είναι πιο πιθανό να ανησυχούμε περισσότερο γι 'αυτά.

Έχουμε την τάση να υποθέτουμε ότι οι ενήλικες άνθρωποι μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, οπότε η ιδέα πως πονάνε και δυσκολεύονται δεν προκαλεί τόσο έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Πηγή: www.lifo.gr
ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…