Ένα Γερμανικό πείραμα στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά οικονομία

Η οικονομία απουσιάζει ως αυτόνομο μάθημα στα σχολεία.

Αναφορές σε οικονομικά θέματα δεν γίνονται συστηματικά παρά μόνο εμβόλιμα σε άλλα μαθήματα όπως την ιστορία.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη κάνει τώρα ένα πείραμα. Smartphone στο χέρι, ίσως ένα σάντουιτς το μεσημέρι, ντόνερ ή γύρος ελληνιστί, αναψυκτικό, βόλτα και μετά σπίτι. Αυτές είναι οι μικρές, καθημερινές συνήθειες ενός μαθητή στη Γερμανία.

Αλλά γιατί ένα σάντουιτς κοστίζει πραγματικά τόσο λίγο κι ένα κινητό τηλέφωνο τόσο ακριβά; Σε τέτοιες απλές ερωτήσεις οικονομίας ήθελαν να βρουν απάντηση στο σχολείο μαθητές της Βάδης-Bυρτεμβέργης, έχοντας μαζί τους και τους δασκάλους που συνειδητοποίησαν ότι από το σχολικό πρόγραμμα κάτι έλειπε: ένα μάθημα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης.

Έτσι στα Γυμνάσια της Βάδης-Bυρτεμβέργης αναμένεται να εισαχθεί από την επόμενη σχολική χρονιά το μάθημα της «Οικονομίας, του Επαγγελματικού και Σχολικού Προσανατολισμού».

Μέχρι τώρα στοιχεία Οικονομίας αποτελούσαν συμπλήρωμα στο μάθημα της Ιστορίας και της Γεωγραφίας, αλλά ποτέ μέχρι τώρα ένα κανονικό, αυτόνομο μάθημα Οικονομίας δεν διδασκόταν στις σχολικές αίθουσες.

Συνέχεια του άρθρου εδώ.

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…