20 δραστηριότητες για να “ξεκολλήσει” το παιδί από το κινητό

Πολλοί γονείς τη σήμερον ημέρα προβληματίζονται από τις ώρες που τα παιδιά τους αφιερώνουν σε video games, κινητά τηλέφωνα, tablets, τηλεοράσεις και υπολογιστές.

Η δίχως όρια έκθεση του παιδιού σε ψηφιακές οθόνες, από πολύ μικρές ηλικίες, ενδέχεται να κρύβει κινδύνους για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Όπως είχε παρατηρήσει ο παιδίατρος και ψυχίατρος D. W. Winnicott, τα μωρά βλέπουν τον εαυτό τους να αντικατοπτρίζεται στους γονείς τους.

Έτσι, ένα παιδί που βλέπει τους γονείς τους να περνά μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά από μια οθόνη, απλά κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Τα οφέλη από τη χρήση της τεχνολογίας είναι πολλά και επ’ αυτού δε χωρά συζήτηση. Από την άλλη βέβαια, η τεχνολογία δεν προσφέρει στα παιδιά σημαντικές επικοινωνιακές δεξιότητες, ούτε και τα βοηθά για την κοινωνική επαφή που υπάρχει στον έξω κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ξαφνική, ολοκληρωτική απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών δεν πρόκειται να επιλύσει τίποτα.

Η κλινική ψυχολόγος Sabine Duflo έχει προτείνει ένα πλάνο 4 βημάτων για τον σταδιακό περιορισμό της χρήσης οθόνης:

πατήστε εδώ για συνέχεια

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…