ParentBook

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

Οι γεύσεις και οι μυρωδιές της παιδικής ηλικίας μας φέρνουν πιο κοντά μέσα από στιγμές χαράς και δημιουργίας στην «καρδιά» του σπιτιού, την κουζίνα.

Νωχελικά σαββατοκύριακα κι ελεύθερα απογεύματα, οικογενειακές στιγμές που αναζητούν τη γεύση τους: Τη μεθυστική μυρωδιά από φρέσκο βούτυρο που τυλίγει το σπίτι σαν μαμαδίστικη αγκαλιά. Την τραγανή μπισκοτο-μπουκιά που κάνει τα μάτια να μισοκλείνουν από ευχαρίστηση. Τις αισθήσεις, τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις που μας μεγάλωσαν ως παιδιά και μας ακολουθούν μέχρι σήμερα ως μαμάδες, καθώς δείχνουμε στα παιδιά μας τον κόσμο.

Αυτές είναι οι μικρές μεγάλες χαρές της οικογένειας. Και σήμερα βρήκαν τη γεύση τους, μια γεύση τόσο οικεία και γνώριμη: Τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου, η ίδια η γεύση της παιδικής ηλικίας, έρχονται σε νέα πράσινη συσκευασία. Με 30% λιγότερη ζάχαρη, πλούσια σε βιταμίνες B1, B2, B3, B5, Β6, B9, και D, μέταλλα (σίδηρο και ασβέστιο) και φυτικές ίνες για περισσότερη ενέργεια, κάθε ώρα της ημέρας. 

Την ώρα που ανυπόμονα χεράκια απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους μπισκότα, μια υπέροχη ιδέα έρχεται να αλλάξει τη μέρα μας: Ας μαγειρέψουμε μαζί, μαμάδες και παιδιά, απλές και πεντανόστιμες γλυκές συνταγές με έμπνευση τα αγαπημένα μας Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη! 

Η γεύση της παιδικής ηλικίας τώρα μας φέρνει ακόμα πιο κοντά, μετατρέποντας τις ώρες στο σπίτι σε στιγμές χαράς και δημιουργίας. Σε στιγμές που κάποτε θα συντροφεύουν τα παιδιά μας όπως κι εμάς τώρα. Που ακόμη θυμόμαστε το τραπέζι στην κουζίνα της μαμάς, τότε πανύψηλο και τεράστιο στα μάτια μας, να είναι στρωμένο με κάθε είδους υλικά… και μετά, το σκαρφάλωμα στην καρέκλα που ερχόταν μετά από την πρώτη εκείνη φωνούλα: «Μαμά, άσε με να βοηθήσω!».

Κι είναι εκείνες οι στιγμές που μένουν «ζωντανές» όσο οι γεύσεις του χθες, του σήμερα, του αύριο, καθώς βλέπουμε τα χεράκια με προθυμία να ετοιμάζουν τα μπισκότα για το άλεσμα και τα μάτια να λάμπουν από χαρά μπροστά στο μικρό μα και τόσο σημαντικό επίτευγμα: μια χελωνίτσα από κομμάτια φρέσκων φρούτων τέλεια τοποθετημένη πάνω σ’ ένα ταρτάκι.

Μαζί μας στην κουζίνα, τα μικρά μας εξασκούν τις δεξιότητές τους, μαθαίνουν τη συνεργασία, γεμίζουν με υπερηφάνεια βλέποντας την κάθε τους κίνηση να παίρνει σχήμα και μορφή στο πιο όμορφο και γλυκό αποτέλεσμα: «Βοήθησα κι εγώ!», λένε – κι η χαρά τους δεν κρύβεται.

Κι είναι η στιγμή εκείνη, η μικρή και τόσο σημαντική, που νιώθεις σαν μαμά όπως η μαμά σου: «Σήμερα που βοηθήσατε κι εσείς, σαν να έγιναν πιο νόστιμα…» 

Σήμερα καταλαβαίνεις ότι όντως, όταν το έλεγε, κι εκείνη το εννοούσε. 

 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απολαυστικές, απλές και προσιτές, συμπληρώνουν με μέλι και γλύκα από φρούτα τα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη, στην πράσινη συσκευασία. Και φυσικά προσφέρονται σαν κέρασμα για ακόμη περισσότερες γλυκές στιγμές.

Ατομικά ταρτάκια με μήλο-αχλάδι και μπισκότα Μιράντα: Κερδίζουν τα παιδιά με την πρώτη ματιά, καθώς είναι στολισμένα με «χελωνάκια» από πράσινο μήλο και πράσινο σταφύλι. Ένα πολύ ωραίο σνακ για το σπίτι, αλλά κι ένα φανταστικό κέρασμα για το play date στον κήπο, στην αυλή ή στο μπαλκόνι.

Τάρτα με φρούτα και μπισκότα Μιράντα: Η διακόσμηση περιλαμβάνει «φατσούλες» από φρέσκες φράουλες και σμέουρα… και φυσικά γλείψιμο του μπολ στο τέλος! Μπορεί να είναι η γλυκιά γεύση στο πλούσιο πρωινό ή στο δεκατιανό του σαββατοκύριακου, το επιδόρπιο στο οικογενειακό τραπέζι ή ακόμη κι ένα κέρασμα για νωρίς το απόγευμα.

Ατομικά ταρτάκια με μήλο-αχλάδι και μπισκότα Μιράντα

Για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Κόστος: >10 ευρώ

 

Υλικά

Για τη βάση

Φόρμες τάρτας διαμέτρου βάσης 8 εκ.

1 πακέτο 250 γρ. μπισκότα Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη  

120 γρ. βούτυρο αγελάδος 

Για την κρέμα γιαούρτι

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι  

100 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος  

50 γρ. μέλι  

30 γρ. ζάχαρη άχνη 

½ stick βανίλιας  

Για τη διακόσμηση

2 πράσινα μήλα 

Λευκό σταφύλι 

Σποράκια φράουλας ή ακτινίδιο για τα ματάκια 

 

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη σκόνη σε ένα μίξερ. 
  • Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το μείγμα στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου στις φόρμες και σχηματίζουμε το κέλυφος από τα ταρτάκια. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να δέσει η βάση για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Για την κρέμα γιαούρτι: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το περιεχόμενο του stick βανίλιας για λίγα λεπτά μέχρι να διογκωθεί. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο και μοιράζουμε τη κρέμα ισόποσα στα ταρτάκια. Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Διακοσμούμε μαζί με το παιδί, λίγο πριν σερβίρουμε, για να διατηρήσουν τα φρούτα όλες τους τις βιταμίνες. Χρησιμοποιούμε φρεσκοκομμένο πράσινο μήλο για το σώμα της χελώνας και πράσινο σταφύλι για τα ποδαράκια και το κεφάλι της. Για τα ματάκια της χελώνας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σποράκια φράουλας ή τα μαύρα σποράκια από το ακτινίδιο.

Τάρτα με φρούτα και μπισκότα Μιράντα 

Για 10 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Κόστος: >10 ευρώ

 

Υλικά

Για τη βάση

Μακρόστενη ταρτιέρα 35 εκ.

1 + 1/2 πακέτο (375 γρ.) μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη 

165 γρ. βούτυρο αγελάδος 

90 γρ. θυμαρίσιο μέλι  

Για τη μαρμελάδα μήλο – αχλάδι 

1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο // περίπου 140 γρ.  

1 αχλάδι, καθαρισμένο // περίπου 85 γρ. 

300 ml νερό 

80 γρ. θυμαρίσιο μέλι  

1 κουταλιά της σούπας corn flour 

Χυμό από μισό λεμόνι 

1 stick κανέλας 

1 φύλλο ζελατίνης  

Για την κρέμα βανίλια 

320 ml γάλα 

100 γρ. θυμαρίσιο μέλι 

4 κρόκους από παστεριωμένα αυγά 

35 γρ. corn flour  

½ stick βανίλιας 

2 φύλλα ζελατίνης 

Για τη διακόσμηση

4 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη 

Έτοιμο λευκό γλάσο διακόσμησης  

Σταγόνες σοκολάτας  

Φρέσκιες φράουλες και σμέουρα

 

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη σκόνη σε ένα μίξερ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το μείγμα στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου σε μια μακρόστενη ταρτιέρα και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να σχηματίσουμε το κέλυφος της τάρτας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να δέσει η βάση για τουλάχιστον μισή ώρα.  
  • Για τη μαρμελάδα: Κόβουμε τα καθαρισμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμόνι. Μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το νερό, το μέλι και το stick κανέλας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. 
  • Προσθέτουμε το corn flour στη μισή ποσότητα μαρμελάδας που έχει δημιουργηθεί και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα φρούτα με ένα μίξερ. Συνδυάζουμε αυτές τις δύο ποσότητες και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μία σπάτουλα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 φύλλο ζελατίνης που έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα το κέλυφος της τάρτας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. 
  • Σε ένα κατσαρολάκι, συνδυάζουμε το γάλα με το μέλι και το περιεχόμενο από μισό stick βανίλιας. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην βράσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξει τα αρώματα από τη βανίλια.
  • Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τους κρόκους με το corn flour και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα με τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο υπόλοιπο γάλα και μαγειρεύουμε την κρέμα που δημιουργείται σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει (περίπου 5 λεπτά). 
  • Απομακρύνουμε από τη φωτιά και περνάμε την κρέμα από ένα σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν σβόλους.
  • Ρίχνουμε 2 φύλλα ζελατίνης που έχουμε αφήσει να μαλακώσουν σε λίγο κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά και ανακατεύουμε καλά.  
  • Γεμίζουμε το κέλυφος της τάρτας και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Διακοσμούμε με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου στα οποία έχουμε σχεδιάσει ματάκια με έτοιμο λευκό γλάσο και σταγόνες σοκολάτας. Προσθέτουμε φρέσκιες φράουλες και σμέουρα με το σερβίρισμα, για να διατηρήσουν όλες τους τις βιταμίνες.

Κι αυτή είναι μόλις η αρχή! Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερη έμπνευση και γεύσεις, είτε μαζί με τα Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη είτε με τα «κλασικά» Μιράντα στην κόκκινη συσκευασία, εδώ

 

Το παραμύθι «Μια Μπισκοτένια Αγάπη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν, σε εικονογράφηση της Μελίνας – Ανδριάννας Κωνσταντίνου θα βρίσκεται στο  49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. 

Έναν σημαντικό θεσμό που αναδεικνύει τη διαχρονική αξία του βιβλίου. Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου  7 μ.μ. – 8 μ.μ. η συγγραφέας Ελένη Μητροπούλου και η εικονογράφος Μελίνα- Ανδριάννα Κωνσταντίνου υπογράφουν το παραμύθι «Μια Μπισκοτένια Αγάπη» στο περίπτερο 60-62 των Εκδόσεων Βακχικόν. 

 

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ.

Φέτος, το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο ξεκινάει στις 3 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου. Το επίσημο αφιέρωμα του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 επικεντρώνεται στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων - Ζάππειο Μέγαρο και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί έργο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Το παρακάτω άρθρο αφορά τις νέες μανούλες που αγχώνονται στην ιδέα να κάνουν το μωρό τους μπάνιο για πρώτη φορά και θέλουν να διαβάσουν tips και συμβουλές για το πρώτο μπανάκι του μωρού τους.

Ποιες είναι οι γενικές συμβουλές για το πρώτο μπάνιο του μωρού;

  • Θα σε βοηθήσει αρκετά στο πρώτο μπάνιο του μωρού να έχεις στο πλάι σου τον μπαμπά έτσι ώστε να σε ηρεμεί.
  • Όταν λοιπόν πέσει ο ομφάλιος λώρος, το μωρό σου είναι έτοιμο για ολόσωμο μπάνιο στον νιπτήρα ή σε ένα μπανάκι για μωρά.
  • Είτε επιλέξεις τον νιπτήρα είτε το μπανάκι για μωρά, θα πρέπει να συγκεντρώσεις όλα τα αντικείμενα που θα χρειαστείς δίπλα σου από πριν για να μην τα ψάχνεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου.
  • Θα χρειαστεί μόνο πέντε εκατοστά ζεστού νερού για να κάνεις το μωρό σου μπάνιο. Στην αρχή θα ακουμπήσεις ένα ζεστό πετσετάκι στην κοιλιά του για να μην κρυώνει το αγγελούδι σου. Αυτά τα πρώτα μπάνια δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλα σε διάρκεια ή ενδελεχή.
  • Κράτα το μωρό καλά και ξέπλυνε πολύ προσεκτικά όλα τα σημεία που διπλώνει το δερματάκι του όπως στον λαιμό ή στα μπουτάκια του. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζεις το κεφάλι και την πλάτη του μωρού με τα χέρια καθώς το πλένεις.
  • Θα πρέπει δίπλα σου να έχεις μία μεγάλη πετσέτα με κουκούλα και ένα εξειδικευμένο αφρόλουτρο για βρέφη και παιδιά.
  • Τα μωρά χάνουν γρήγορα τη θερμοκρασία του σώματός τους οπότε είναι καλό να διατηρείς ζεστό το μπάνιο. Μπορεί στην αρχή να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό θερμόμετρο μπάνιου για να κρατάς σταθερή τη θερμοκρασία στους 32-37ο C, μέχρι τουλάχιστόν να συνηθίσει το χέρι σου και να ξέρεις αν είναι αρκετά ζεστό το νερό.
  • Πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στη μηρογεννητική περιοχή . Στα χέρια και στα πόδια όπως επίσης και ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Στις πτυχώσεις πίσω από τα γόνατα, στον λαιμό και στους μηρούς. Οι μασχάλες θα πρέπει επίσης να καθαριστούν γιατί σε αυτό το σημείο μπορεί να μαζευτεί χνούδι από τα φορμάκια. Τέλος πίσω από τα αυτιά και τα μαλλάκια του μωρού.

 

Ποια προϊόντα να επιλέξεις;

Πολλές μητέρες αναρωτιούνται ποιο είναι το απαραίτητο σαπούνι ή αφρόλουτρο που πρέπει να χρησιμοποιήσουν. Το δέρμα των μωρών είναι πολύ απαλό και σίγουρα δεν θέλουμε να το φέρουμε σε επαφή με προϊόντα που μπορεί να το ερεθίσουν.

Τα δοκίμασα όλα αλλά οφείλω να ομολογήσω πως έμεινα πλήρως ευχαριστημένη μόνο από τα βρεφικά προϊόντα Mustela®. Άλλωστε και οι νοσοκόμες στο μαιευτήριο, μου έδωσαν πολλά δείγματα με τα βρεφικά προϊόντα Mustela® και έτσι τα δοκίμασα όλα.

  • Τα προϊόντα της Mustela®, είναι προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το βρεφικό και το παιδικό δέρμα και το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέρνουν να καλύψουν κάθε τύπο δέρματος. Είναι απόλυτα ασφαλή στην χρήση από την 1η κιόλας μέρα της γέννησης.
  • Μυρίζουν υπέροχα και το δερματάκι των μωρών μου ήταν πολύ απαλό και καθαρό μετά από κάθε μπάνιο. Δεν είχαν παρουσιάσει ποτέ κάποιον ερεθισμό κι αυτό συμβαίνει διότι το 96% των συστατικών που περιέχουν είναι απολύτως φυσικά.
  • Τέλος έχουν κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, διαθέτουν πιστοποίηση B-Corp (πιστοποίηση που αποδεικνύει ότι εκτός από το ότι προσέχουν το δέρμα του μωρού προσέχουν και το περιβάλλον) και έχουν ως βασικό ενεργό συστατικό το αβοκάντο. Δεν είναι χωρίς λόγο η Νο1 μάρκα στην Γαλλία. Εγώ σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

 

Πως χρησιμοποιούμε το Απαλό Αφροντούς για Σώμα & Μαλλιά της Mustela®;

Στην αρχή βάζουμε μία μικρή ποσότητα από το Απαλό Αφροντούς για Σώμα & Μαλλιά της Mustela® στο χέρι μας και το μετατρέπουμε σε αφρό. Καθαρίζουμε απαλά το σώμα και το κεφάλι του μωρού ή του παιδιού (αφού το Απαλό Αφροντούς για Σώμα & Μαλλιά της Mustela® είναι ιδανικό και για τα παιδιά). Ξεβγάζουμε προσεκτικά από το κεφαλάκι του παιδιού. Αφού ξεβγάλουμε, τυλίγουμε με ένα μπουρνουζάκι, στεγνώνουμε απαλά το κεφάλι του μωρού μας χωρίς να το τρίβουμε. Επιμένουμε συγκεκριμένα και με προσοχή στην περιοχή της πάνας και στις πτυχές του δέρματος όπως είναι οι μηροί, οι μασχάλες ο λαιμός και τα μέρη που σας περιέγραψα και πιο πάνω.

 

Τι πρέπει να κάνουμε μετά το μπάνιο του μωρού;

Αφού ολοκληρώσουμε το μπάνιο του μωρού πρέπει να εφαρμόσουμε σε όλο το σωματάκι του μία κρέμα ενυδάτωσης. Εγώ χρησιμοποίησα την Κρέμα Ενυδάτωσης Σώματος Hydra Bébé με Βιολογικό Αβοκάντο της Mustela® και τη συστήνω ανεπιφύλακτα διότι παρέχει άμεση ενυδάτωση και έχει αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια. Έχει ως βασικό συστατικό το βιολογικό αβοκάντο και προστατεύει αλλά και δυναμώνει τον δερματικό φραγμό. Η υφή της είναι ανάλαφρη και λεπτόρρευστη, έτσι απορροφάται πολύ εύκολα. Η μυρωδιά της επίσης είναι αξεπέραστη! Στην αρχή βάζουμε την Κρέμα Ενυδάτωσης στο χέρι και την απλώνουμε και στα δύο μας χέρια. Στην συνέχεια απλώνουμε απαλά μετά από κάθε μπάνιο σε όλο το σώμα του μωρού.

 

Ποια κρέμα μπορώ να χρησιμοποιήσω για την ενυδάτωση του προσώπου στο μωρό μου και πως μπορώ να την εφαρμόσω;

Τέλος χρησιμοποίησα και την Κρέμα Ενυδάτωσης Προσώπου Hydra Bébé με Βιολογικό Αβοκάντο της Mustela®. Βάζουμε και πάλι μικρή ποσότητα από την Κρέμα Ενυδάτωσης στο χέρι και απλώνουμε και στα δύο μας χέρια. Στη συνέχεια την εφαρμόζουμε με απαλές κινήσεις στο πρόσωπο του παιδιού μετά από κάθε μπάνιο. Ευχάριστη υφή, υπέροχη μυρωδιά και απορροφάται πολύ εύκολα.

 

Πρέπει να χρησιμοποιώ κρέμα για το σύγκαμα κάθε φορά στο μωρό μου;

Η αλήθεια είναι πως ναι, για να αποφύγουμε ερεθισμούς και κοκκινίλες. Η προστασία αυτής της ευαίσθητης περιοχής είναι πλέον εύκολη, με τη νέα γενιάς Κρέμα αλλαγής πάνας Mustela® VBC 1>2>3 η οποία έχει τριπλή δράση: Προλαμβάνει σε κάθε αλλαγή πάνας, καταπραΰνει από την πρώτη εφαρμογή και επανορθώνει με παρατεταμένη χρήση. Η κρέμα αποτελείται από 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, εφαρμόζεται και ξεβγάζεται εύκολα. Για να την εφαρμόσουμε καθαρίζουμε τη μηρογεννητική περιοχή και δεν ξεχνάμε να στεγνώσουμε καλά όλες τις πτυχώσεις του δέρματος πριν εφαρμόσουμε την κρέμα. Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα κρέμας πάνω στην καθαρή και στεγνή μηρογεννητική περιοχή του μωρού. Κλείνουμε προσεκτικά την πάνα.

 

Ο ερχομός ενός παιδιού γεννά πολλά ερωτήματα και τα προϊόντα Mustela είναι εδώ για να σου δώσουν την απάντηση.

Η γέννηση ενός παιδιού είναι μια πρωτόγνωρη και ξεχωριστή εμπειρία για τον κάθε γονιό, ακόμη και αν είναι η δεύτερη ή η τρίτη φορά που τη βιώνει. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη ερωτήματα και ένας σημαντικός αριθμός από αυτά, αφορά την καθημερινή περιποίηση και φροντίδα του μωρού και του παιδιού. Η Mustela®, με τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα της για το βρεφικό και παιδικό δέρμα, είναι δίπλα στους γονείς, δίνοντας λύση σε όλες τις πιθανές απορίες και προβληματισμούς που μπορεί να προκύψουν. Γι’ αυτό επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, χαλαρώστε και απολαύστε την κάθε στιγμή μαζί με το μωρό σας. Η ώρα του μπάνιου είναι από τις πιο όμορφες και πιο διασκεδαστικές της ημέρας. Χαρείτε την μαζί με το μωρό σας, χωρίς άγχος και περιττές ανησυχίες!

Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Το παραμύθι «Μια Μπισκοτένια Αγάπη» της Ελένης Μητροπούλου, εκδόθηκε από τις εκδόσεις Βακχικόν , σε εικονογράφηση της Μελίνας- Ανδριάννας Κωνσταντίνου και ήρθε για να «γλυκάνει» μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για ένα μπισκοτένιο παραμύθι με πολλαπλά μηνύματα για τα παιδιά αλλά και ολόκληρη την οικογένεια. Οι κριτικές, που ως τώρα έχει πάρει το παραμύθι, είναι εξαιρετικές και όλες τονίζουν ότι ,πέρα από ένα ευχάριστο ποιητικό παραμύθι, είναι ένα παραμύθι που γεμίζει τον αναγνώστη ελπίδα και αισιοδοξία.Η συγγραφέας και η εικονογράφος μας είπαν λίγα λόγια για το έργο τους. 

Η Ελένη Μητροπούλου είναι φιλόλογος, παιδαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Η συγγραφή του παιδικού παραμυθιού «Μια Μπισκοτένια Αγάπη» αποτελεί το πρώτο της παραμύθι για παιδιά. 

- Πότε καταλάβατε ότι εκφράζεστε καλύτερα με τον γραπτό λόγο; Πώς ξεκινήσατε τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Από όταν έμαθα να γράφω! Από πολύ μικρή μου άρεσε πολύ να λέω, να διαβάζω και να γράφω εκθέσεις, ιστορίες και παραμύθια. Ως φιλόλογος, παιδαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού πλάθω πολλές ιστορίες μαζί με τα παιδιά. Κάπως έτσι έγινε η αρχή… και φτάσαμε στην έκδοση της «Μπισκοτένιας Αγάπης» από τις εκδόσεις Βακχικόν.  

- Πείτε μας λίγα λόγια για το παραμύθι «Μια Μπισκοτένια Αγάπη».

Στο παραμύθι «Μια Μπισκοτένια Αγάπη» πρωταγωνιστεί ο ζαχαροπλάστης Λαρό που παρότι λαμβάνει την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου εκφράζει την επιθυμία του για μια σύντροφο ζωής, έτσι ένα Περιστέρι καλεί τις Νεράιδες των πέντε Αισθήσεων για να ζωντανέψουν  μια Μπισκοτένια Γυναίκα γι’ αυτόν. Με έναν ευχάριστο τρόπο τα παιδιά  έρχονται σε επαφή με τις πέντε αισθήσεις σε συνδυασμό με την αγάπη, τη δύναμη των ονείρων και των επιθυμιών. Έπειτα οι εικόνες της Μελίνας δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους. 

- Ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων αλλά και ως παιδαγωγός, τι θα συμβουλεύατε τους γονείς να κάνουν για να διαβάζουν τα παιδιά τους εξωσχολικά βιβλία;

Οι γονείς ξέρουν πολύ καλά ότι τα παιδιά τους θαυμάζουν και τους μιμούνται. Οπότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πείσεις για κάτι τα παιδιά σου απ’ το να το κάνεις ο ίδιος και να γίνεις το καλύτερο παράδειγμα! Επιπλέον, οι γονείς , αν θέλουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν το διάβασμα, θα πρέπει να τους διαβάζουν βιβλία και παραμύθια από όταν είναι μικρά, να τους αγοράζουν βιβλία για να τα μυήσουν στον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας.  

- Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα συνεχίσετε τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Φυσικά! Έχω πολλές όμορφες ιστορίες και παραμύθια που ανυπομονώ να μοιραστώ με τα παιδιά. Μου αρέσει αυτή η επικοινωνία και θέλω να τη συνεχίσω.

Η Μελίνα- Ανδριάννα Κωνσταντίνου είναι τελειόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η εικονογράφηση του παραμυθιού «Μια Μπισκοτένια Αγάπη» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση.

- Πότε και πως ξεκίνησε για εσάς η ενασχόληση με τον κόσμο των χρωμάτων και της ζωγραφικής;

Η ζωγραφική για μένα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Λόγω της βαρηκοΐας μου, ο  κόσμος των χρωμάτων ήταν για μένα από παιδί ένας τρόπος έκφρασης και «διάλογος» με τους άλλους. Όπου δεν χώραγαν οι λέξεις χώραγαν τα χρώματα και τα σχέδια που μίλαγαν για μένα. Το χαρτί και το μολύβι υπήρξε πάντα αναπόσπαστο μέρος του εαυτού μου.  Αυτή η διέξοδος με οδήγησε για σπουδές στην ΑΣΚΤ όπου από εκεί από την πρώτη στιγμή μέχρι πέρυσι που αποφοίτησα ήταν το καλλιτεχνικό μου σπίτι. 

- Η εικονογράφηση είναι πολύ σημαντική για ένα παιδικό βιβλίο. Εσείς πως δουλέψατε για το παραμύθι «Μία Μπισκοτένια Αγάπη»; Ποια τεχνική χρησιμοποιήσατε;

Τα παραμύθια για μένα κρύβουν κάτι μαγικό, κρύβουν μεγάλες αλήθειες για μικρούς και μεγάλους. Η στενή συνεργασία μου με την συγγραφέα του παραμυθιού «Μια Μπισκοτένια Αγάπη» Ελένη Μητροπούλου, με βοήθησε να κατανοήσω τους στόχους της και με ενέπνευσε στο να μετατρέψω το υπέροχο κείμενό της σε εικόνες. Με την χρήση μολυβιών ακουαρέλας προσπάθησα να παντρέψω και να αποδώσω το ρεαλιστικό και παραμυθένιο στοιχείο.

- Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που σας έχει επηρεάσει και σας εμπνέει;

Μελετώντας βαθιά την Τέχνη του Lucian Freud, του Francis Bacon, της Frida Khalo και του Γιάννη Τσαρούχη μεταξύ άλλων και έπειτα από σκέψη, δουλειά και πειραματισμό εστίασα στο ανθρώπινο σώμα, αποτυπώνοντας γυμνά μέρη του, με έναν τρόπο ευλαβικό, δημιουργώντας έργα που ανήκουν σε έναν κόσμο κλασικό και συνάμα σύγχρονο. Είναι για μένα μια συνεχής σπουδή στο ανθρώπινο σώμα. Στην προσέγγιση αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε η προτροπή και επιμονή, από το πρώτο κιόλας έτος στη ΑΣΚΤ, του καθηγητή μου κ. Άγγελου Αντωνόπουλου, στις ασκήσεις με ζωντανό μοντέλο, εξερευνώντας το ανθρώπινο σώμα. Αυτό άλλωστε ήταν και το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας και της πρώτης μου ατομικής έκθεσης.

- Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα συνεχίσετε στον χώρο  της εικονογράφησης; 

Η ενασχόλησή μου με την τέχνη θα συνεχιστεί μέσα από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όνειρο ζωής είναι η  δημιουργία ενός εργαστηρίου ζωγραφικής που θα απευθύνεται σε κωφά και βαρήκοα παιδιά. Η ιδέα αυτή δημιουργήθηκε μέσα από τις δικές μου ανάγκες που είχα σαν βαρήκοο παιδί και η ενασχόληση με τη  ζωγραφική στην εφηβεία μου άνοιξε έναν κόσμο όπου η έλλειψη ακοής μου δεν δημιουργούσε δυσκολίες στο να εκφραστώ και να επικοινωνήσω όσα ένιωθα και σκεφτόμουν. Η δημιουργία του εργαστηρίου θα στηρίζεται στη ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της έκφρασης συναισθημάτων και  της ελεύθερης επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων παιδιών μέσα από την ζωγραφική.

Η εικονογράφηση του παραμυθιού «Μια Μπισκοτένια Αγάπη» άνοιξε ένα νέο κύκλο στις εικαστικές μου ανησυχίες και προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες και ευχαριστώ θερμά την Ελένη Μητροπούλου για την ευκαιρία που μου χάρισε.

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.

H Mustela®, ο ειδικός στην περιποίηση του βρεφικού δέρματος, για πάνω από 70 χρόνια, διοργανώνει σε συνεργασία με την CYBEX, τη βραβευμένη εταιρία στον χώρο των βρεφικών και παιδικών ειδών, τον πιο “babieswin” διαγωνισμό!

O διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 12 Απριλίου μέχρι τα μέσα του Ιουλίου 2021 και προσφέρει μοναδικά, πλούσια δώρα CYBEX στη λήξη του, καθώς και δώρα Mustela® σε όλη τη διάρκεια του.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να αναζητήσουμε μία από τις ειδικές συσκευασίες Mustela® στα συνεργαζόμενα φαρμακεία και να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό!

Οι διαγωνιζόμενοι βρίσκοντας τους μοναδικούς κωδικούς στις ειδικές συσκευασίες με τη σήμανση «Mεγάλος Διαγωνισμός Mustela®» θα μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με δυο τρόπους:

  • Με τον ειδικό μηχανισμό Instant Win, να δουν άμεσα αν κέρδισαν προϊόντα Mustela® αξίας 50€.
  • Με κλήρωση στο τέλος του διαγωνισμού για 3 μεγάλα ΔΩΡΑ από τη CYBEX: Καρότσι Balios S 2-in1, Κάθισμα Αυτοκινήτου Pallas S-FIX, Μάρσιππος BEYLA.TWIST.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει μέσω του ειδικού site www.mustelababieswin.gr, μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, καταχωρώντας τον αναγραφόμενο κωδικό στο ειδικό πεδίο και να ανατρέξουν σε χρήσιμες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα οι όροι του διαγωνισμού και τα διαθέσιμα δώρα.

Για μία ακόμα φορά η Mustela® είναι δίπλα στους γονείς, χάρη στα προϊόντα περιποίησης για το δέρμα με συστατικά φυσικής προέλευσης, προσφέροντας παράλληλα και πλούσια δώρα που θα κάνουν να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα με το μωρό μας!

H Mustela® συνεχίζει να στηρίζει το έργο της ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ για την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας και της φροντίδας των εγκύων, νέων μητέρων και των οικογενειών τους.


Η Mustela®, ειδικός στην περιποίηση του δέρματος εδώ και 70 χρόνια, είναι δίπλα στο μωρό και το παιδί, όπως και στις νέες μητέρες, προσφέροντας εξειδικευμένα, φυσικά και ασφαλή προϊόντα για κάθε ανάγκη και κάθε τύπο δέρματος.

Θέλοντας να αποδείξει για ακόμη μια φορά την αγάπη και την υποστήριξη προς τη νέα μητέρα και την οικογένεια, η Mustela® συνεχίζει να στηρίζει το σημαντικό έργο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑμΚΕ) «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ», συμμετέχοντας στην οικονομική στήριξη των κοινωφελών δράσεών της. 

Η αποστολή της ΑμΚΕ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» είναι να συμβάλλει ενεργά στην βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας στην Ελλάδα, μέσω εξειδικευμένων παρεμβάσεων, που αφορούν στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης.

Το όραμά της είναι η επίτευξη της ισότιμης και αδιάκριτης πρόσβασης όλων των εγκύων, νέων μητέρων και των οικογενειών τους σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά την περιγεννητική περίοδο.

Κύρια επιδίωξή της είναι η υιοθέτηση ορθών πρακτικών υγείας όπως ο φυσιολογικός τοκετός, ο μητρικός θηλασμός καθώς και η προετοιμασία για τη γονεϊκότητα, η έγκαιρη ανίχνευση, η παρέμβαση, η θεραπεία και η μείωση των μακροχρόνιων επιπτώσεων των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών σε όλη την οικογένεια.

Επιπλέον, οι ειδικότεροι στόχοι της εταιρείας περιλαμβάνουν τη μελέτη, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων κάθε μορφής στους καίριους τομείς της μείωσης της μητρικής και εμβρυικής-νεογνικής-βρεφικής νοσηρότητας και θνησιμότητας, του οικογενειακού προγραμματισμού, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας ανδρών και γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…