Η Αθήνα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον Εθνικό Κήπο

Ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με ένα διήμερο εκδηλώσεων και υποδέχονται το κοινό στον πιο όμορφο και εμβληματικό κήπο της Αθήνας, τον Εθνικό Κήπο.

Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος Ζήσε τον Κήπο αλλιώς, ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε μία μεγάλη σκηνή που θα φιλοξενήσει, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ατμοσφαιρικές συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων, τιμώντας τη μοναδική αυτή τέχνη. Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης είναι καλεσμένοι στον Κήπο για να ζήσουν το μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός, να γιορτάσουν και να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική.

Η γιορτή θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 18.30 με μία συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, όπου πρωταγωνιστούν μουσικά αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα ακολουθήσει στις 19.30 με ένα Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα για να παρασύρει, μαζί με τους Δώρα Λοΐζου και Μανώλη Σκουλά, τους ακροατές στο νοσταλγικό παρελθόν.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19.30 η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, και η Χορωδία, υπό τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή, ανεβαίνουν στη σκηνή και συμπράττουν σε μία μοναδική συναυλία με εισαγωγές, χορωδιακά και ιντερμέδια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες όπερες.

Το κοινό θα απολαύσει αποσπάσματα από όπερες κορυφαίων συνθετών, όπως μεταξύ άλλων οι G. Verdi, G. Puccini, G. Rossini, G. Bizet, που τιμούν το πιο ολοκληρωμένο- κατά πολλούς- είδος μουσικής δημιουργίας.
Στις 20.30 τη σκυτάλη θα πάρει η Big Band, που με τη συναυλία Legacy through time και όχημα το διαχρονικό της ήχο, θα ταξιδέψει με τους ακροατές στο χρόνο, από τις απαρχές της Jazz μέχρι τις μέρες μας, με ενδιάμεσους σταθμούς τα διάφορα στυλ, χρώματα και ιδιώματα και με κοινό γνώμονα το groove και το swing.

Ερμηνεία: Ευγενία Καπάδαη. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

Το διήμερο των μουσικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στη θέση Αστέρι του Εθνικού Κήπου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…