Diy

9 εύκολες δουλειές του σπιτιού που μπορείς να κάνεις μαζί με τα παιδιά σου

Είναι ωραίο να αισθάνεσαι χρήσιμος στην καθημερινότητα, ακόμα κι αν είσαι παιδί.

Το παιδικό δωμάτιο φαντάζει ονειρεμένο και παραμυθένιο στο μυαλό σας. Ομως, είτε έχετε οικογένεια είτε όχι, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ο παράδεισος των παιδιών μπορεί να μετατραπεί στο λεπτό σε απίστευτο χάος, όταν τα μικρά αγγελούδια αρχίζουν θέλουν να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους.

Τι γίνεται όμως, όταν αυτή η κατάσταση επεκτείνεται στο υπόλοιπο σπίτι και αισθάνεστε, πως οι παρατηρήσεις σας δεν πιάνουν τόπο;

Προτού σκεφτείτε να τα παρατήσετε, τα παιδιά αντλούν γνώσεις από εσάς. Μπορείτε, μέσα από έξυπνες, δημιουργικές και ευχάριστες τακτικές, να αλλάξετε τη συμπεριφορά τους και να τα κάνετε πιο υπεύθυνα μέσα στο σπίτι, ώστε να αισθανθούν, ότι η συνεισφορά τους είναι σημαντική, να γίνουν ανεξάρτητα και να καταλάβουν ότι οι πράξεις τους έχουν αξία για τους άλλους, αλλά και ότι φέρουν ευθύνη για το χώρο στον οποίο κινούνται.

Αναθέστε τους μερικές από τις παρακάτω δουλειές του σπιτιού, στις οποίες θα συμμετέχετε και εσείς και οδηγήστε τα στην επιτυχία.

Καθαρίστε ένα χαλί ή μια μοκέτα με το σκουπάκι και δείξτε τους τη λειτουργία της συσκευής, αλλά και τις σωστές κινήσεις που πρέπει να ακολουθούν, για να απομακρύνουν όλες τις βρομιές.

Μαζέψτε ένα λεκέ από το πάτωμα ή γυαλίστε το με ένα πανί. Δώστε στο παιδί ένα σπρέι στο οποίο θα έχετε προσθέσει μόνο νερό και δείξτε του πώς θα πρέπει να ψεκάζει τις επιφάνειες και έπειτα πώς να τις τρίβει για να τις καθαρίσει σωστά.

Αδειάστε τους κάδους απορριμάτων μαζί με το παιδί σας και αντικαταστήστε τις σακούλες. Μάθετε του παράλληλα τη σημασία του διαχωρισμού των υλικών για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Καθαρίστε το μπάνιο μαζί με το παιδί, δίνοντας του το σπρέι με το νερό και ένα καθαρό πανί. Αφού τρίψετε εσείς την επιφάνεια, ζητήστε του απλά να σκουπίσει το σημείο και εξηγήστε, ότι το μπάνιο χρειάζεται απολύμανση τακτικά.

Μπείτε στο «μικρό εργαστήρι» του σπιτιού, δηλαδή στην κουζίνα και ζητήστε από το παιδί να αναλάβει την απομάκρυνση των λεκέδων από τον πάγκο και το τραπέζι που γευματίζετε. Μπορείτε να του δώσετε ένα σφουγγάρι πιάτων το οποίο θα έχετε προηγουμένως βουτήξει σε νερό με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και στραγγίσει.

Πάρτε το παιδί σας μαζί σας την ώρα του πλυντηρίου και δείξτε του πώς ακριβώς διαχωρίζονται τα ρούχα ανάλογα με τις υφές, τα χρώματα και το υλικό.

Τα παιδιά λατρεύουν τα εργαλεία και τα περίεργα αντικείμενα. Ενα από αυτά που θα τους φανεί αμέσως διασκεδαστικό είναι το φτερωτό ξεσκονόπανο, το οποίο μπορείτε να μοιραστείτε για να απαλλάξετε τα έπιπλα από τη σκόνη.

Μάθετε στο παιδί, ότι κομμάτι της καθαριότητας και οργάνωσης του σπιτιού αποτελεί και η αντικατάσταση των υλικών που έχουν τελειώσει, όπως για παράδειγμα το χαρτί της τουαλέτας, οι χαρτοπετσέτες, η οδοντόκρεμα.

Αφού μαζέψετε και σιδερώσετε τα ρούχα ή τις πετσέτες, ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν με το δίπλωμα και την τοποθέτηση τους στις ντουλάπες και τα ράφια.

πηγή:bovary.gr

 

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…