×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1168

της εταιρείας android.17miles
 
Στην παρούσα πρόταση σάς προτείνουμε μία ακόμα ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες Android που μπορείτε να κατεβάσετε και να αξιοποιήσετε βάζοντας τα παιδιά σας να εκφραστούν δημιουργικά.
 
Η εφαρμογή λέγεται Sketch Guru και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών: μπορεί να μετατρέψει μια εικόνα ή φωτογραφία σε ασπρόμαυρο σκίτσο, αλλά επίσης να εφαρμόσει διάφορα άλλα φίλτρα στις εικόνες, όπως τα Gouache, PencilSketch, ColorPencil, WaterColor, HalfTone, SimpleSketch, ComicB&W, BlackBoard, BlackBoardColor, Print, B&W, PencilSketch2 και No sketch. Η αρχική εικόνα μπορεί να είναι ήδη αποθηκευμένη στη «γκαλερί φωτογραφιών» της ίδιας της συσκευής ή να προκύψει μέσω της κάμερας. Οι παραγόμενες εικόνες αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας (σε όποιον υποφάκελο ορίσετε στις ρυθμίσεις) για περαιτέρω χρήση ή μπορείτε να τις μοιραστείτε με άλλα άτομα μέσω κοινωνικών δικτύων και άλλων παρόμοιων υπηρεσιών.

main-image-sketchguru

 

Προτεινόμενες χρήσεις:
Πέρα από τις πολλές χρήσεις που μπορείτε να ανακαλύψετε, σας προτείνουμε το εξής:

  • επιλέξτε μια εικόνα που θα αρέσει στο παιδί (από τις ήδη αποθηκευμένες στη συσκευή) ή δώστε του να βγάλει το ίδιο μια φωτογραφία που θέλει
  • μετατρέψτε την σε έγχρωμο σκίτσο (με τη χρήση του φίλτρου ColorPencil)
  • μεταφέρετε την εικόνα στον υπολογιστή σας (π.χ. μέσω WiFi, Bluetooth, κάρτας μνήμης, email κλπ) ή κατ’ ευθείαν στον εκτυπωτή σας (αν υποστηρίζει την άμεση εκτύπωση από κάρτα μνήμης ή κινητό τηλέφωνο)
  • εκτυπώστε την εικόνα που θα προκύψει και χρησιμοποιήστε τη μαζί με άλλες, για να διακοσμήσετε με έναν πιο πρωτότυπο τρόπο το παιδικό δωμάτιο ή ορισμένα παιδικά αντικείμενα (π.χ. κουτάκια με την τεχνική του decoupage).

Η όψη που παίρνουν οι φωτογραφίες έτσι έχει κάτι το ονειρικό, το παραμυθένιο.
 
Εναλλακτικά κάντε το εξής:

  • μετατρέψτε την εικόνα σε ασπρόμαυρο σκίτσο
  • τυπώστε τη σε φύλλο Α4
  • δώστε τη στο παιδί και προκαλέστε το να την επιζωγραφίσει με τα χρώματα και τις λεπτομέρειες που επιθυμεί.

Θα εκπλαγείτε με τον τρόπο που θα εκφραστεί ζωγραφίζοντας π.χ. τον εαυτό του! Έτσι οι εικόνες και οι φωτογραφίες θα αποκτήσουν μια νέα διάσταση!
 
Η δική μας εμπειρία: η εφαρμογή μπορεί να απευθύνεται σε μικρότερα αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά, ανάλογα με τη χρήση που θα προκριθεί από εμάς. Είναι ένα δημιουργικό εργαλείο που μπορεί να δώσει μια διαφορετική νότα στις φωτογραφίες μας.
 
Μερικές εικόνες από την εφαρμογή:


Screenshot1   Screenshot2   Screenshot3   Screenshot4

Screenshot5   Screenshot6   Screeshot7   Screenshot8

 

Ο QR κώδικας για να την κατεβάσετε απ’ ευθείας στο κινητό σας:

qr-code-sketch-guru

 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για να τη δείτε και να την εγκαταστήσετε στο κινητό από τον υπολογιστή σας:


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.seventeenmiles.sketch&feature=related_apps#?t=W251bGwsMSwxLDEwOSwiY29tLnNldmVudGVlbm1pbGVzLnNrZX

 

της εταιρείας DOKDOAPPS
 
Αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε μια ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες Android που μπορείτε να κατεβάσετε και να αξιοποιήσετε βάζοντας τα παιδιά σας να παίζουν.
 
Ο δημιουργός της υποστηρίζει ότι είναι πιο αποτελεσματική από μια κουδουνίστρα ή μια κούκλα, για να τραβά την προσοχή των παιδιών και να τα κάνει αρκετές φορές να σταματούν το κλάμα!

Είναι γεγονός ότι συχνά τα παιδιά παρουσιάζουν μια ανησυχία, η οποία σε συγκεκριμένο χωρο-χρονικό πλαίσιο μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητική και κουραστική για τους ενήλικες. Π.χ. όταν περιμένουμε να εξυπηρετηθούμε σε μια υπηρεσία ή σε κάποιο ιατρείο, τα παιδιά (δικαίως τις περισσότερες φορές) χάνουν την υπομονή τους και αρχίζουν να εκνευρίζονται, να κάνουν αταξίες ή να δυσφορούν έντονα.

 

screenshot

 

Μαζί με τις άλλες λύσεις που ενδέχεται να σκεφτούμε, μπορούμε να επιστρατεύσουμε και το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο δημιουργικό, αλλά μπορεί να προσφέρει μια ευχάριστη απασχόληση για αρκετά λεπτά. Παράλληλα μαθαίνει τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο να χρησιμοποιούν την οθόνη αφής της κινητής συσκευής και να συντονίζουν αυτό που βλέπουν με αυτό που πατούν στην οθόνη.
 
Η λειτουργία του παιχνιδιού είναι πολύ απλή και δεν έχει κάποια πλοκή: φούσκες εμφανίζονται στην οθόνη με κίνηση από κάτω προς τα πάνω. Είναι διάφανες και μερικές περιέχουν ζωάκια στο εσωτερικό τους. Πατώντας με το δάχτυλο πάνω στις φούσκες, αυτές σκάνε και ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος (αν βεβαίως είναι ενεργοποιημένος). Αν η φούσκα περιέχει ζωάκι, όταν σκάει ακούγεται και ο ήχος από το αντίστοιχο ζωάκι.
 
Τις πρώτες φορές που ένα μικρό παιδί θα ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα παρατηρήσουμε ότι δεν καταφέρνει να σκάσει όλες τις φούσκες που περνούν. Πολλές τού φεύγουν και άλλες δεν τις προλαβαίνει καθόλου. Με την εξάσκηση (η οποία συνιστάται να είναι με την καθοδήγησή μας) μαθαίνει να συντονίζει τις κινήσεις και την ταχύτητα των δαχτύλων του, ώστε να προλαβαίνει όλο και περισσότερες φούσκες. Σιγά-σιγά ανακαλύπτει ότι η εφαρμογή υποστηρίζει πολλαπλά σημεία αφής και έτσι προσπαθεί να σκάει περισσότερες φούσκες ταυτόχρονα. Οι ήχοι των ζώων είναι αρκετά αστείοι και, μαζί με τη μουσική που ακούγεται στο υπόβαθρο, δημιουργούν ευχάριστη διάθεση.
 
Η δική μας εμπειρία: η εφαρμογή κρατά απασχολημένα μικρά παιδιά για αρκετή ώρα. Ακόμα και μεγαλύτερα παιδιά (και μερικοί ενήλικες) περνούν ευχάριστα μαζί της.
 
Θα πρέπει να προσέξουμε: τον συνολικό χρόνο χρήσης της εφαρμογής, ώστε να μη δημιουργηθεί εξάρτηση. Μπορεί να μας «βολέψει» σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά δεν πρέπει να αντικαταστήσει άλλες, πιο δημιουργικές δραστηριότητες, ιδίως όταν αυτές βασίζονται σε εντονότερη αλληλεπίδραση παιδιών-ενηλίκων.
 
Μερικές εικόνες (screenshots) από το παιχνίδι:

screenshot1         screenshot2

 

Ο QR κώδικας για να το κατεβάσετε απ’ ευθείας στο κινητό σας:

qr-code

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για να το δείτε και να το εγκαταστήσετε στο κινητό από τον υπολογιστή σας:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dokdoapps.mybabybubblesgame&hl=el
--------------------------------------
 
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Είναι προτιμότερο, όταν πρέπει να απασχολήσετε το παιδί σας στη διάρκεια της αναμονής σε μια υπηρεσία/ιατρείο, να έχετε υπόψη τις προτάσεις του parentbook για 7 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μάθετε το παιδί σας να περιμένει στο σπίτι/στην ουρά/στο αυτοκίνητο, αντί να καταφεύγετε αμέσως σε αυτή την εφαρμογή για απασχόληση του παιδιού σας. Κάντε κλικ  ΕΔΩ.

 

του Mattias Persson
 
Μία ακόμα ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες Android που μπορείτε να κατεβάσετε και να αξιοποιήσετε βάζοντας τα παιδιά σας να εκφραστούν δημιουργικά.
 
Η εφαρμογή λέγεται Child What Time Is It? και μας βοηθά να διδάξουμε στα παιδιά μας την ώρα. Πρόκειται για μια λιτή αλλά καλοσχεδιασμένη εφαρμογή που εξειδικεύεται στο να βοηθήσει τα μικρότερα παιδιά να λένε σωστά την ώρα.

Το περιβάλλον της είναι λιτό και περιεκτικό: με το πάνω αριστερά κουμπί («New Time») το πρόγραμμα μάς δίνει μια νέα τυχαία ώρα και ταυτόχρονα ρυθμίζει αντίστοιχα το αναλογικό ρολόι που υπάρχει στο κάτω μισό της οθόνης.
 
Με το κουμπί «Settings» μπορούμε να ορίσουμε α) αν θα υπάρχει ηχητικό εφέ (σαν του παραδοσιακού ρολογιού) και β) το επίπεδο δυσκολίας (υπάρχει επιλογή για ολόκληρες ώρες, μισές, τέταρτα, 10/20λεπτα, 5/25λεπτα ή χωρίς περιορισμούς).
 
Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί και παίρνουμε μια νέα ώρα, ζητάμε από το παιδί να μας πει τι ώρα είναι. Αυτό μπορεί να γίνει στα Ελληνικά ή σε κάποια άλλη γλώσσα που μαθαίνει.
 
Η δική μας εμπειρία: για τα μικρότερα παιδιά προχωρήστε σταδιακά. Πρώτα ορίστε ολόκληρες ώρες, μετά προσθέστε ημίωρα, τέταρτα κ.ο.κ.
 
Μερικές εικόνες από την εφαρμογή:

child-what-time-is-it-screenshot-0

 

Ο QR κώδικας για να την κατεβάσετε απ’ ευθείας στο κινητό σας:

qrcode-what-time

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για να τη δείτε και να την εγκαταστήσετε στο κινητό από τον υπολογιστή σας:
http://apps.opera.com/el_us/download_0/aah71bi74l9lpna063vunu63c2/0/xx/5304125845150b68e6e1974_82560291/child_what_time_is_it.apk
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν διατίθεται μέσω του google play. Οπότε, για να εγκατασταθεί στη συσκευή σας θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών εκτός Market (πηγαίνετε «Ρυθμίσεις» --> «Ασφάλεια» και επιλέγετε το «Άγνωστες προελεύσεις»-Να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών εκτός Market)
 

του Meluna

Μία ακόμα ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες Android που μπορείτε να κατεβάσετε και να αξιοποιήσετε αν έχετε μικρά παιδιά (ηλικίας μερικών μηνών), για να παρακολουθείτε την ανάπτυξή τους.

Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε:

- να παρακολουθήσετε την ανάπτυξη τού παιδιού σας με τη βοήθεια των σωματομετρικών καμπυλών (βάρος, ύψος και περίμετρος κεφαλής).
- να απεικονίσετε τις μετρήσεις σε γραφήματα που παρέχονται από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (τα γραφήματα του Ελληνικού Υπουργείου υγείας καλύπτουν 30 μήνες από τη γέννηση του βρέφους ενώ τα γραφήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καλύπτουν 24 μήνες από τη γέννηση).
- να βλέπετε την ηλικία του μωρού σας εκφρασμένη σε μέρες μήνες και έτη.

 

Η δική μας εμπειρία: καταχωρήστε πρώτα την ημερομηνία γέννησης και το φύλο του παιδιού σας, πατώντας Μενού --> Ρυθμίσεις. Κατόπιν μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία (Βάρος, Ύψος, Περίμετρος Κεφαλής) πατώντας το μεγάλο οριζόντιο κουμπί στο πάνω μέρος της οθόνης. Στο τέλος βλέπετε την αντίστοιχη καμπύλη ανάπτυξης με βάση τον Οργανισμό που θα επιλέξετε (Υπουργείο Υγείας ή Π.Ο.Υ.).

Μερικές εικόνες από την εφαρμογή:

baby-growth-screenshot-1   baby-growth-screenshot-2   baby-growth-screenshot-3

 

baby-growth-screenshot-4   baby-growth-screenshot-5   baby-growth-screenshot-8

 

Ο QR κώδικας για να την κατεβάσετε απ’ ευθείας στο κινητό σας:

qr-code-baby-growth

 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για να τη δείτε και να την εγκαταστήσετε στο κινητό από τον υπολογιστή σας:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.melunasoft.kampylesanaptykshs&hl=el

Ο Dimitri Christakis, Διευθυντής του Center for Child Health, Behavior and Development στο Seattle Children’s Research Institute παρουσιάζει ερευνητικά ευρήματα και συμπεράσματα για την επίδραση που έχει η τηλεόραση στα παιδιά και ειδικότερα στην ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών.

Ο Dimitri Christakis, Διευθυντής του Center for Child Health, Behavior and Development στο Seattle Children’s Research Institute παρουσιάζει ερευνητικά ευρήματα και συμπεράσματα για την επίδραση που έχει η τηλεόραση στα παιδιά και ειδικότερα στην ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών.

Πώς κατευθύνουμε τα παιδιά στη σωστή χρήση του υπολογιστή;

Για την ακρίβεια «πώς θέλουμε να χρησιμοποιούν τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή τα παιδιά;»

Στις περισσότερες περιπτώσεις η απάντηση είναι ότι δε θέλουμε ο υπολογιστής να έχει απλώς τον ρόλο μιας παιχνιδομηχανής που θα κρατά το παιδί μας απασχολημένο επί ώρες. Επίσης δε θέλουμε το παιδί μας να «χάνεται» με τις ώρες στα κοινωνικά δίκτυα και να αφήνει τη μελέτη του ή τις διάφορες δραστηριότητές του.

Η συζήτηση για τη χρήση του Η/Υ διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες.

Παρακάτω θα επιχειρήσουμε να δώσουμε ορισμένες κατευθύνσεις για μια σωστή χρήση σε διάφορες ηλικίες.

Για τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου είναι σημαντικό να υπάρχει η σωστή επαφή και αρχική εξοικείωση με τους υπολογιστές και τις συναφείς συσκευές (ταμπλέτες, έξυπνα τηλέφωνα κλπ). Αν και πολλοί γονείς έχουν το άγχος μήπως το παιδί τους δε μάθει ούτε το ποντίκι να κρατά, εκπλήσσονται όταν βλέπουν πως για τα παιδιά η εξοικείωση με τεχνολογικά μέσα, όπως το ποντίκι ή το trackpad, απαιτεί από μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά. Άρα το άγχος μας δε θα πρέπει να επικεντρώνεται σ’ αυτό το σημείο.

Θα πρέπει αντίθετα να αφιερώσουμε χρόνο στο να εντοπίσουμε εφαρμογές που είναι για την ηλικία των παιδιών, που έχουν παιδαγωγικό/διδακτικό υπόβαθρο και, σε τελική ανάλυση, έχουν να τους προσφέρουν κάτι χρήσιμο. Υπάρχουν, για παράδειγμα, εφαρμογές που τα ασκούν στον συντονισμό των κινήσεων, στη σωστή επιλογή στοιχείων, που εμπεδώνουν ή επεκτείνουν τα όσα μαθαίνουν στο σχολείο.

Για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, εφόσον η εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων θεωρείται δεδομένη, είναι χρήσιμη η εξοικείωση με το πληκτρολόγιο και γενικότερα τις συσκευές εισόδου και εξόδου (οθόνη, πληκτρολόγιο, εκτυπωτής κλπ). Η εξοικείωση βέβαια δεν νοείται σε τεχνικό επίπεδο, αλλά σε πρακτικό. Π.χ. θα πρέπει το παιδί να αρχίσει να παρατηρεί τα γράμματα ενός πληκτρολογίου, να μπορεί να χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο για να γράφει κάποιο βασικό κείμενο, να μπορεί να εκτυπώνει το κείμενό του κλπ.

Σ’ αυτό το επίπεδο μπορούμε να αναθέτουμε στο παιδί να γράφει μικρά κείμενα στον Η/Υ, όπως ένα γράμμα στη γιαγιά που μένει μακριά, ένα σημείωμα που χρειαζόμαστε για τα ψώνια μας, ένα δικό του ημερολόγιο κλπ. Έτσι θα εμπεδώσει και άλλα θέματα, όπως η χρήση των σημείων στίξης, η ταχύτερη χρήση των πλήκτρων, θα συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες απεριόριστων διορθώσεων ενός κειμένου κ.ά.

Παράλληλα μπορούμε να κάνουμε χρήση εξειδικευμένων λογισμικών που απευθύνονται σ’ αυτή την ηλικία, είτε για εμπέδωση/προέκταση των όσων έχουν διδαχθεί στο σχολείο είτε για πιο δημιουργικές ασχολίες (καλλιτεχνικές μουσικές ή εικαστικές δημιουργίες κλπ).

 

Για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου έχει νόημα η χρήση του υπολογιστή ως εργαλείου για αναζήτηση υλικού και παραγωγή εργασιών. Μπορούμε να τους δείξουμε πώς να αναζητούν πληροφορίες (λ.χ. στη Wikipedia), πώς να εντοπίζουν ενδιαφέροντα βίντεο (λ.χ. στο Youtube), πώς να γράφουν και να παρουσιάζουν με καλαίσθητο τρόπο τις εργασίες που τους ανατίθενται στο σχολείο και άλλα παρόμοια. Φυσικά σ’ αυτή την ηλικία ο υπολογιστής είναι και ένα μέσο για επαφή/επικοινωνία με φίλους/συμμαθητές και ένα πολύ πλούσιο μέσο ψυχαγωγίας. Πρέπει ωστόσο ως γονείς να κρατήσουμε τις ισορροπίες και να «επιβάλουμε» την πιο δημιουργική χρήση. Στην εκπόνηση και τη συγγραφή των εργασιών πρέπει να αποθαρρύνουμε την εύκολη λύση της αντιγραφής και επικόλλησης. Στη χρήση των κοινωνικών δικτύων πρέπει να επισημαίνουμε τους κινδύνους από τη δημόσια έκθεση προσωπικών στοιχείων και την τήρηση του μέτρου.

Σ’ αυτό το θέμα πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά και να τους δείχνουμε ότι ο υπολογιστής και κάθε ανάλογη συσκευή («έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, ταμπλέτα κλπ) είναι ένα εργαλείο, για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και παραγωγική, και ως τέτοιο θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε. Αν αφήσουμε τις συσκευές, τις εταιρείες κατασκευής και διάθεσής τους στην αγορά, αλλά και τη μόδα να μας υπαγορεύσουν τη χρήση τους, τότε μάλλον έχουμε χάσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ελεύθερης επιλογής. Αν χρησιμοποιήσουμε τις διάφορες τεχνολογίες ως σύγχρονα και πολυδιάστατα εργαλεία για να κάνουμε αυτό που πραγματικά επιλέγουμε ως αυτόνομες προσωπικότητες, τότε θα έχουμε ουσιαστικό όφελος στη ζωή μας.

Καταλήγοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τρόπος χρήσης των υπολογιστών και των άλλων σχετικών συσκευών από τα παιδιά μας, εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από το πώς χρησιμοποιούμε κι εμείς τον υπολογιστή στην καθημερινή μας ζωή και από τη στάση που έχουμε απέναντι σ’ αυτού του είδους τις συσκευές.

Γ.Α. - parentbook.gr

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…