×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1168

Μήνας πολλών εορτών και δεν πρέπει να ξεχάσουμε κανέναν!
Το Ορθόδοξο Ημερολόγιο θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε όλους τους εορτάζοντες και ακόμα διαθέτει αναλυτικό εορτολόγιο για την κάθε μέρα, ενώ υπολογίζει ημερομηνίες που εξαρτώνται από το Πάσχα. Mπορούμε να επιλέξουμε, εκτός από την τρέχουσα, και όποια άλλη ημερομηνία μάς ενδιαφέρει.


Μας άρεσε που διαθέτει και εικόνες, δεν απαιτεί σύνδεση με το internet, ενώ πλέον διαθέτει και widget για τοποθέτηση σε κάποια από τις αρχικές οθόνες του κινητού.


Ενδεικτικές εικόνες από την εφαρμογή:

 

orthodox-calendar-1   orthodox-calendar-2   orthodox-calendar-3

 

orthodox-calendar-4   orthodox-calendar-5

 

Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=eir.synaxarion.gr&hl=el


Ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

qrcode-orthodox-calendar

Η Διεθνής Συμμαχία για τα Δικαιώματα του παιδιού στο Διαδίκτυο μας καλείι ως χρήστες να απαιτήσουμε από την εταιρεία Facebook να σεβαστεί τα δικαιώματα των παιδιών:
1. Να σταματήσει να έχει εξ αρχής τα προφίλ δημόσια γιατί με τον τρόπο αυτό θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά που γίνονται χρήστες.
2. Να σεβαστεί την υποχρέωσή της απέναντι στον νόμο και να ταυτοποιεί τους χρήστες με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείει παιδιά κάτω από τα 13 έτη, όπως οφείλει.

Υπάρχουν 5 βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτό είναι απαραίτητο.  Ειδικότερα, σε περίπτωση εγγραφής παιδιών κάτω των 13:

1) Τα παιδιά αποτελούν μέρος της πιο επεκτατικής προσωπικής συλλογής δεδομένων και προφίλ στο πιο ισχυρό κοινωνικό μέσο του Διαδικτύου.
2) Τα παιδιά εκτίθενται σε μια νέα γενιά εξαιρετικά πειστικών και χειραγωγίσιμων ψηφιακών πρακτικών μάρκετινγκ.
3) Οι πρακτικές μάρκετινγκ του Facebook επωφελούνται από τα γνωστικό-κοινωνικά και συναισθηματικά ευάλωτα σημεία των παιδιών.
4) Τα παιδιά υποβάλλονται σε μια επίθεση ανθυγιεινής εμπορίας τροφίμων - ακριβώς σε μια εποχή που η παιδική παχυσαρκία έχει γίνει μια μεγάλη κρίση.
5) Δεν υπάρχουν εγγυήσεις που να προστατεύουν επαρκώς τα παιδιά από την επιθετικές και τις επιβλαβείς πρακτικές μάρκετινγκ συλλογής δεδομένων του Facebook.

Μπορούμε να υπογράψουμε πολύ απλά μόνο με το e-mail μας αυτή τη διεθνή καμπάνια. Κάντε κλικ στο https://secure.avaaz.org/en/petition/Alliance_for_childrens_online_rights/ και δεξιά στη σελίδα θα βρείτε την καταχώριση Sign the petition. 

ι

Ανησυχείτε μήπως χάσετε το κινητό σας;

Θέλετε τα δεδομένα σας (επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ) να μην ακολουθούν την τύχη της συσκευής;

Κάθε φορά που το μικρό σας παίρνει στα χέρια του τη συσκευή σας, αγωνιάτε μήπως κατά λάθος σβήσει σημαντικά δεδομένα;

Θέλετε να αλλάξετε συσκευή και το σκέφτεστε γιατί δεν ξέρετε πώς να μεταφέρετε στην καινούργια το υλικό που με κόπο έχετε δημιουργήσει;

Για όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα έρχεται να δώσει λύση το G Cloud Backup της Genie9 για κινητά και tablets android.

Με μια απλή εγγραφή στην υπηρεσία μπορεί να δημιουργεί αντίγραφο ασφαλείας από τα κρίσιμα δεδομένα μας (επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και έγγραφα, αρχεία κλήσεων, ρυθμίσεις συσκευής κλπ), το οποίο «ανεβάζει» κρυπτογραφημένα σε υπηρεσία της Amazon.

Έτσι μπορούμε να επαναφέρουμε το αντίγραφο οποιαδήποτε στιγμή, να το συγχρονίσουμε με άλλη συσκευή, να το μεταφέρουμε, να το ενημερώνουμε σε ημερήσια, εβδομαδιαία κλπ βάση ή να το διαγράψουμε τελείως όταν δεν μας χρειάζεται. Εφ’ όσον επιλέξουμε να το διατηρούμε, μπορούμε να έχουμε πλέον πρόσβαση στο υλικό μας από το site της εταιρείας με χρήση των κωδικών μας.

Η άποψή μας: πρόκειται για μια πανεύκολη εφαρμογή, που μπορεί να μας βγάλει από δύσκολες θέσεις και να μας βοηθήσει να μεταφέρουμε πολύ εύκολα το κρίσιμο υλικό μας σε μια άλλη συσκευή. Δημιουργεί αντίγραφο ακόμη και για δεδομένα της εξωτερικής κάρτας αποθήκευσης.

 

Ενδεικτικές εικόνες από την εφαρμογή:

 

g-cloud-1   g-cloud-2   g-cloud-3

 

g-cloud-5   g-cloud-6   g-cloud-7

 

g-cloud-4

 

Μπορούμε να το εγκαταστήσουμε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.genie9.gcloudbackup

 

ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

qrcode-g-cloud-backup

Η εφαρμογή «Τα παιδία παίζει» του Ιωάννη Βλάχου είναι μια πολύ ευχάριστη εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες με android. Απευθύνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού με δραστηριότητες μάθησης (ορθογραφία, αριθμητικές πράξεις, ασκήσεις Αγγλικών, Γαλλικών), αλλά και δραστηριότητες διασκέδασης (ήχοι ζώων, παιχνίδι μνήμης κλπ).
Λατρέψαμε τις ασκήσεις ορθογραφίας και γραμματικής, γιατί δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά με δυσκολία σ' αυτούς τους τομείς να εξασκηθούν παίζοντας.
Εντάσσοντάς την στο περιβάλλον μιας ευρύτερης εφαρμογής "γονικού ελέγχου" (όπως αυτή που παρουσιάζουμε εδώ) εξασφαλίζουμε πως τα παιδιά μας θα ασχοληθούν μ' αυτή χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να "ξεφύγουν" σε ανεπιθύμητες εφαρμογές ή λειτουργίες της συσκευής.


Η άποψή μας: θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη ελληνική πρόταση που θα χαρίσει αρκετές ώρες διασκέδασης αλλά και μάθησης στα παιδιά μας. Ιδιαίτερα η αίσθηση που έχουν ότι παίζουν, ενώ την ίδια στιγμή εξασκούνται σε βασικά σχολικά θέματα, είναι ένα πολύ θετικό σημείο της εφαρμογής.

 

Ενδεικτικές εικόνες από το περιβάλλον της εφαρμογής:

kids-playing-screenshot-1   kids-playing-screenshot-2   kids-playing-screenshot-3

 

kids-playing-screenshot-4   kids-playing-screenshot-5   kids-playing-screenshot-6

 

kids-playing-screenshot-7   kids-playing-screenshot-8

 

Μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.jvlach.kidsplay

 

ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

qr-code-kids-playing

 

Κρίσιμο θέμα για έναν σύγχρονο γονιό είναι αν θα παραχωρήσει το κινητό του σε κάποιο παιδί ή όχι. Όσοι διαθέτουν smartphones ή tablets γνωρίζουν ότι υπάρχει πλέον ένα μεγάλο πλήθος εφαρμογών για παιδιά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα ή απλώς για παιχνίδι και διασκέδαση. Όταν όμως τα παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό μας τηλέφωνο, πρέπει να βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση, αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να πραγματοποιήσουν ανεπιθύμητες κλήσεις, να στείλουν μηνύματα, να δουν περιεχόμενο που δεν θέλουμε ή να χρησιμοποιήσουν το internet με επικίνδυνο τρόπο ή επιπλέον κόστος.

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω (και σε πολλά περισσότερα) λέγεται Kids Place της kiddoware (www.kiddoware.com). Είναι μια εφαρμογή που μας βοηθά στην υλοποίηση του γονικού ελέγχου (parental control).

Δημιουργεί δηλαδή ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο ο γονιός/ενήλικας ορίζει ένα-ένα τα προγράμματα και τις δυνατότητες της συσκευής που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παιδί, μαζεύοντάς τα σε ένα καλαίσθητο εύχρηστο περιβάλλον και "κλειδώνοντας" τα υπόλοιπα με έναν δικό του κωδικό. Μπορεί επίσης να θέσει χρονικό όριο για τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Έτσι λ.χ. μπορεί να επιτρέψει σε ένα παιδί να παίξει συγκεκριμένα παιχνίδια για ένα τέταρτο και έπειτα η συσκευή να "κλειδώνει" ζητώντας τον κωδικό για να συνεχίσει.

Η άποψή μας: πρόκειται για μια πολύ καλή εφαρμογή που δίκαια έχει αποσπάσει πολλές θετικές αξιολογήσεις, ενώ προφυλάσσει γονείς και παιδιά από ανεπιθύμητες καταστάσεις. Θα συνιστούσαμε σε κάθε γονιό που διαθέτει smartphone να εγκαταστήσει μια αντίστοιχη εφαρμογή και όσον αφορά στον χώρο του android θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ξεχωρίζει για το πλήθος των δυνατοτήτων και την ποιότητά της.

Ενδεικτικές εικόνες:

kids-place-1

kids-place-2

 

Μπορείτε να την κατεβάσετε από τον υπολογιστή σας κάνοντας κλικ εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kiddoware.kidsplace

 

ή σαρώνοντας τον παρακάτω κώδικα:

kids-place-qrcode

Μία ακόμη έρευνα σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά φέρνει στο φως στοιχεία που πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς έστω και αν ανήκουν στις νέες γενιές γονιών που είναι «δυνατοί χρήστες» του διαδικτύου.

Η έρευνα έγινε στο Γκέρνσεϊ (Guernsey, σύμπλεγμα μικρών νησιών που ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία) και συμμετείχαν 1.162 children από 15 Δημοτικά σχολεία, ηλικίας 9-11 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας:

Σύμφωνα με την έρευνα, 1 στα 5 παιδιά απάντησαν ότι έχουν πάει σε συνάντηση (π.χ. σε πάρκο, σινεμά, εμπορικό κέντρο) με κάποιο άτομο το οποίο ήξεραν μόνο ηλεκτρονικά. Μάλιστα τα μισά από αυτά τα παιδιά πήγαν μόνα τους στη συνάντηση. Από αυτά που πήγαν στη συνάντηση μαζί με κάποιον άλλον λιγότερα από τα μισά συνοδεύονταν από τον γονιό τους.

Σημαντικά μεγάλος αριθμός παιδιών του δείγματος δήλωσε ότι μένει ως αργά τη νύχτα στο δωμάτιό του με ανοιχτό τον Η/Υ.

Μόνο το 18% των παιδιών δήλωσε ότι χρησιμοποιούν τα social media υπό την παρουσία των γονιών τους. Το 67% δήλωσε ότι οι γονείς μερικές φορές μόνο, αλλά σε τακτά διαστήματα, ελέγχουν τι κάνουν στο διαδίκτυο και μόνο το 15% δήλωσε ότι οι γονείς τους δεν τους έχουν κάνει ποτέ σχετικό έλεγχο. Το 5% των παιδιών του δείγματος δήλωσε ότι έχει δηλώσει στο διαδίκτυο ότι είναι 26 ετών.

Τέλος, 7% των παιδιών παραδέχτηκε ότι έχει μείνει online ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα παρά το ότι την επόμενη μέρα είχε σχολείο με αποτέλεσμα είτε να αργήσει στο σχολείο είτε να μην πάει καθόλου την άλλη μέρα στο σχολείο.

ΠΗΓΗ: The Guardian 21-10-2013 (μετάφραση-απόδοση parentbook.gr)

-----------------------------

Επειδή οι έρευνες που φέρνουν στο φως παρόμοια στοιχεία είναι πολλές, σας υπενθυμίζουμε μερικές από τις βασικές οδηγίες για γονείς που θα βρείτε στο http://www.saferinternet.gr

  • Εξερευνήστε μόνοι ή παρέα με το παιδί σας το Διαδίκτυο. Μόνο έτσι θα μπορείτε να καταλάβετε τι σας λέει το παιδί σας όταν σας ζητά βοήθεια για κάτι που συνέβη στο Ίντερνετ!
  • Μην απαγορεύετε στα παιδιά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
  • Εξηγείτε τους τον λόγο που δεν επιτρέπετε συγκεκριμένες ενέργειες ή ιστοσελίδες.
  • Βάλτε τον υπολογιστή στο σαλόνι και κάντε το Διαδίκτυο οικογενειακή υπόθεση.
  • Βρείτε ιστοχώρους κατάλληλους για τα παιδιά σας με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο και πλοηγηθείτε σε αυτούς τους χώρους μαζί.
  • Μάθετε στα παιδιά σας να σας εμπιστεύονται και να σας μιλάνε για τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και τους διαδικτυακούς τους φίλους.
  • Μάθετε στα παιδιά σας να προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή στο Διαδίκτυο, όπως κάνουν και στον πραγματικό κόσμο.

 

 

Το parentbook προτείνει να δοκιμάσετε μαζί με τα παιδιά το ψηφιακό παιχνίδι "Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο" από το Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Στο Μουσείο Ακρόπολης θα βρείτε μια μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους. 

Η ως τώρα επιστημονική έρευνα για το χρώμα στα αρχαία γλυπτά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και έχει οδηγήσει σε εκπληκτικά συμπεράσματα που αναίρεσαν σε μεγάλο βαθμό στερεότυπες παραδοχές για την αρχαία γλυπτική. Το χρώμα αποδεικνύεται ότι αποτέλεσε όχι στοιχείο απλής διακόσμησης αλλά προστιθέμενη αισθητική ποιότητα του γλυπτού.

Τα χρώματα για τους αρχαίους Έλληνες και την κοινωνία τους αποτελούσαν ένα μέσο χαρακτηρισμού. Οι θεοί είχαν ξανθή κόμη που ακτινοβολούσε τη δύναμή τους, οι πολεμιστές και αθλητές φαιόχρωμη επιδερμίδα ως ένδειξη αρετής και ανδρείας, οι κόρες λευκό δέρμα που δήλωνε τη χάρη και λάμψη της νεότητας.

Τα ξεκάθαρα, κορεσμένα χρώματα των αγαλμάτων πάνω στα φωτεινά ενδύματα και τα τρυφερά σώματα, σε συνδυασμό με τα πλούσια κοσμήματα, συχνά από μέταλλο, και τους περίτεχνους βοστρύχους της κόμης δημιουργούσαν μία ιδιαίτερη αισθητική χαρά κάνοντας τα αρχαϊκά αγάλματα να είναι για τους ανθρώπους της εποχής «θαύμα ιδέσθαι».

--------------------------------------

Μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο» μπορείτε να διαλέξετε το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμείτε, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο σας όσες φορές επιθυμείτε και με πολλές απίθανες παραλλαγές.

Καλή διασκέδαση!!!!

Εάν ψάχνετε μια δημιουργική δραστηριότητα για το παιδί ώστε να απασχοληθεί όταν είναι στο σπίτι, το parentbook σας προτείνει ένα παιχνίδι ζωγραφικής που το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο site του. 

http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=30401

------------------------------------------------------------------------------------------

Σου αρέσει η ζωγραφική; Θα ήθελες να δεις έναν πίνακα ζωγραφικής να προβάλλει στην οθόνη του υπολογιστή σου; Το έργο ανήκει στο ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα. Να λοιπόν και μία ευκαιρία να γνωριστείς με τον σπουδαίο έλληνα καλλιτέχνη!

Η ζωγραφιά -όπως γρήγορα θα ανακαλύψεις- έχει μεταμορφωθεί σε παιχνίδι! Παιχνίδι με σχήματα και χρώματα, που μπορείς να τα συνδυάσεις σέρνοντας το ποντίκι σου. Άκου τη μουσική και ακολουθώντας σωστά τις οδηγίες του παιχνιδιού, δες τις εικόνες να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια σου.

Στο τέλος, η ηλεκτρονική ζωγραφιά-παιχνίδι σου επιφυλάσσει μία έκπληξη! Μπορείς να γίνεις και εσύ ένας ζωγράφος δημιουργώντας τη δική σου σύνθεση, αλλά... χωρίς πινέλο!!!. Διάλεξε τα σχήματα που σου αρέσουν, «χρωμάτισέ» τα, μίκρυνε ή μεγάλωσέ τα. Μπορείς ακόμη και να τα αντιστρέψεις, να τα «κινήσεις» όπως θέλεις επάνω στον ηλεκτρονικό καμβά σου!

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…