Μαθαίνοντας ότι η καλύτερη σου φίλη παντρεύεται σίγουρα ενθουσιάζεσαι από χαρά! Τρεξιμο για τα διαδικαστικά, νυφικά, παπούτσια και φυσικά συγκίνηση. Τι γίνεται όμως όταν μέσα σε μια χρονιά τις βλέπεις όλες, φίλες γνωστές να κάνουν οικογένεια κι εσύ μένεις στο ίδιο σημείο; SINGLE.

Μεγαλώνεις με τις φίλες σου και ονειρεύεστε μέσα στις υπόλοιπες στιγμές, την ημέρα του γάμου σας, το παιδί που θα έρθει, την εξέλιξη σας μέσα στην οικογένεια. Τι γίνεται όμως όταν έρχονται αυτές οι στιγμές αλλά μονάχα για τη μία από εσάς; 

Η φιλία σας μπορεί να συνεχιστέι ή οι διαφορές που πλέον έχετε είναι τόσο μεγάλες που... δεν έχετε τίποτα να πείτε; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει σημασία σε ποιό στάδιο βρίσκεστε. Το μόνο πράγμα που μπορεί να διαλύσει μια φιλία είναι ο εγωισμός. Όπως γίνεται σε κάθε σχέση.

Σαφώς, μια τόσο διαφορετική καθημερινότητα μπορεί να φέρει χάσμα στην επικοινωνία σας. Άλλωστε πώς να μιλήσεις για προβλήματα με έναν τυχαίο τύπο που βγαίνεις όταν η καλύτερη σου φίλη είναι άλουστη, άϋπνη και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κλαίει το μωρό της; Από την άλλη πόσο να μιλήσεις για πάνες, θηλασμό, πρησμένες θηλές και πράσινα κακά; Κι έτσι έρχεται το challenge. 

"Να διατηρήσεις μια φιλία δυνατή, να βρεις τη χρυσή τομή και να προχωρήσετε μπροστά". 

Αν ανησυχείτε ότι είσαστε πια διαφορετικοί άνθρωποι, η αλήθεια είναι ότι εχετε δίκιο. Είσαστε. Αν όμως ο δεσμός σας είναι πράγματι ισχυρός μπορείτε να εξελιχθείτε. 

Γιατί στο τέλος της ημέρας καθεμία από εσάς έχει ανάγκη αυτό που δεν ζει. Η νέα μαμά θα έχει ανάγκη την ξεγνοιασιά και εσείς θα έχετε ανάγκη την τρυφερότητα-τις συμβουλές που εμπεριέχουν συμβιβασμό και αγάπη. 

Σας συμβουλεύουμε να κρατήσετε στιγμές μόνο δικές σας. 

Μία στις τόσες να κάνετε babysitting δίνοντας της την ευκαιρία να κάνει κάτι για τον εαυτό της. Ακόμη κι αν δεν φύγει από το σπίτι. Ακόμη κι αν κλειστεί στο δωμάτιο της, ψήσει ποπκορν και δει μια σειρά για 1- 2 ώρες. 

Αντίστοιχα, μία στις τόσες βγείτε για ένα ποτό ή βγείτε για ψώνια ή πάτε μια εκδρομή με το αυτοκίνητο. 

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι φίλοι μας είναι "συγγενείς από επιλογή" στους οποίους όμως δεν αισθάνεσαι υποχρέωση. Μαλώνεις, πεισμώνεις, κρίνεις ελεύθερα και στο τέλος της ημέρας θυμάσαι κάτι που είχε συμβεί πριν χρόνια και γελάς με την ψυχή σου.

Όλα θα πάνε καλά. 

Αρκεί να ξέρετε να ζητάτε συγνώμη, να λέτε αυτό που πραγματικά πιστεύετε και να κρατάτε μούτρα μόνο όταν πραγματικά έχετε δίκιο, κι όχι όταν έχετε μούτρα γιατί κατά βάθος ζηλεύετε ή σας λείπει κάτι. 

 

 

7 ιδιότητες στη γυναίκα που κάνουν τον άνδρα να «λιώνει»!

Άντρες: Τι ζητούν από εμάς;

Οι γυναίκες συνεχώς αγωνίζονται προσπαθώντας να υιοθετήσουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που τους υπαγορεύει η κοινωνία για να είναι ελκυστικές στους άνδρες!

Αλλά πιστεύουμε ότι οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες που είναι ικανοποιημένες με τον εαυτό τους να είναι ελκυστικές και ενδιαφέρουσες, σε σύγκριση με το μοντέλο που θέλουν οι άλλοι να τις μεταμορφώσουν.

Διαβάστε ακόμη: Τι Κάνει Σε Ένα Παντρεμένο Ζευγάρι Η Αποχή Από Το Σεξ Για 1 Μήνα;

Αν και είναι άδικο να γενικεύσουμε τα γνωρίσματα των γυναικών, υπάρχει μία μικρή λίστα των συνηθειών των γυναικών που πολλοί άνδρες ψάχνουν στις γυναίκες.
Δείτε λοιπόν τι θα βρίσκουν πάντα ελκυστικό στις γυναίκες:

1. Εμπιστοσύνη.
Με την πίεση που αισθάνονται οι γυναίκες για να ζουν σύμφωνα με τις ιδέες της κοινωνίας, θα πρέπει να είναι ωραίο να βλέπεις γυναίκες που αναγνωρίζουν ότι είναι υπέροχο να είναι ακριβώς ο εαυτός τους.

Το να πρέπει να διαβεβαιώσεις 20 φορές μία γυναίκα ότι είναι όμορφη, δεν είναι διασκεδαστικό ιδίως αν είσαι ο σύντροφός της.
Αποφασίστε ότι είστε καταπληκτική, και αφήστε τον κόσμο να το ξέρει ότι το ξέρετε!

2. Ανεξαρτησία.
Υπάρχουν τόσα τραγούδια και τόσες πολλές ταινίες για την ανεξάρτητη γυναίκα.

Πάντα θα υπάρχει κάτι ελκυστικό για ένα πρόσωπο που μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του εαυτού του.
Δείχνει την πρωτοβουλία, τη δύναμη του νου και την αποφασιστικότητα σε ένα κόσμο που συχνά αγαπά να βλέπει τους άλλους να αποτυγχάνουν.

Οι άνδρες που αναζητούν μία γυναίκα για να οικοδομήσουν μαζί το μέλλον τους, θέλουν μία γυναίκα που δεν χρειάζεται διαρκώς στήριξη.

3. Εκφράζοντας τη δική της άποψη.
Πολλά αγόρια αισθάνονται ότι απειλούνται από γυναίκες που είναι σίγουρες και μπορούν να εκφράσουν τι σκέπτονται, αλλά στους άνδρες αυτό αρέσει.

Κανείς δεν θέλει να ακούει συνέχεια τις απόψεις των άλλων, αλλά όταν είναι από κάποιον που μας ενδιαφέρει, συχνά αναζητάμε τη γνώμη τους.

Οι άνδρες εκτιμούν και επιδιώκουν να βρουν μία γυναίκα που είναι πρόθυμη να εκφράσει τον εαυτό της ορθολογικά.

4. Να είναι παθιασμένη.
Είτε πρόκειται για μία δουλειά, ένα χόμπι, ή την οικογένεια, οι άνδρες θέλουν μία γυναίκα που είναι παθιασμένη με αυτό που κάνει.

Το να δείχνεις πάθος για κάτι, απεικονίζει την ικανότητα και την επιθυμία σου να νοιάζεσαι για κάτι.
Το πάθος μπορεί να μας «τρώει», αλλά τα άτομα χωρίς ένα πάθος για κάτι, είναι απλά χωρίς τίποτε.

5. Να είσαι υπερήφανη για τον εαυτό σου.
Αυτό μπορεί να είναι σε τόσες πολλές διαφορετικές μορφές.

Για την επικοινωνία, το ντύσιμο, την άσκηση, είναι μόνο μερικά μεγάλα παραδείγματα.

Έχοντας συνειδητά επίγνωση για το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου, έχοντας μία ισχυρή αίσθηση της αξίας σου είναι πάντα ένα ελκυστικό στοιχείο για τους άνδρες.

6. Ειλικρίνεια.
Οι άνδρες και οι γυναίκες θέλουν πάντα ειλικρίνεια στις σχέσεις τους.

Τρέφει την πίστη και την εμπιστοσύνη.
Αλλά ακόμη περισσότερο, οι άνδρες θέλουν μία γυναίκα που δεν φοβάται να είναι ειλικρινής σε όλα στη ζωή και τη σχέση της.
Είτε πρόκειται να είναι ειλικρινής με αυτόν ή με τον εαυτό της, οι άνδρες θαυμάζουν μία γυναίκα που αισθάνεται άνετα να είναι πάντα ειλικρινής.

7. Να είναι στοργική και να φροντίζει το σύντροφό της.
Κάθε άνδρας θέλει να αισθάνεται ότι τον φροντίζουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η γυναίκα πρέπει να ζει σαν οικιακή βοηθός που κάνει τα πάντα πριν καν το ζητήσει ο σύντροφός της, αλλά αγαπούν να έχουν μία γυναίκα που δείχνει ενδιαφέρον και είναι πρόθυμη να τους προσφέρει άνεση και φροντίδα.

 

 

 

Οι προβληματικές ερωτικές σχέσεις είναι σαν τα δηλητηριώδη φίδια. Αρχικά χειρίσιμες, τελικά, όμως, θανατηφόρες, τις περισσότερες φορές και για τους δύο..

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να συναντά κάποιος ένα άτομο, και παρόλο που γνωρίζει βαθειά μέσα του πως η πιθανότητα να πληγωθεί -αν δημιουργήσει μια ερωτική σχέση μαζί του- είναι σχεδόν βέβαιη, να το αποτολμά.

Τα προβλήματα αρχίζουν σύντομα να διαφαίνονται, ο ψυχικός πόνος είναι μεγάλος, αλλά εξίσου μεγάλη, ίσως ανυπέρβλητη, και η δυσκολία απαλλαγής από τον εφιάλτη αυτόν.

Η διαφορά ανάμεσα στο συναισθηματικό αυτό δηλητήριο και το δηλητήριο ενός φιδιού είναι πως το πρώτο έχει μια απέραντη γλύκα πριν σε σκοτώσει, γιατί βουβαίνει -έστω και για λίγο- τη συναισθηματική πείνα…

Σε περίπτωση που κάποιος κουβαλά εντός του τραυματικές προσωπικές εμπειρίες, έχει την τάση να περιμαζεύει και να περιθάλπει ξανά και ξανά «δηλητηριώδη φίδια» που βρίσκει στο δρόμο του. Θέλει να πιστεύει κάθε φορά πως το φίδι, αυτή τη φορά, δεν θα τον δαγκώσει και πως θα του δείξει ευγνωμοσύνη και αγάπη του για όσα εισέπραξε και θα πάψει να δαγκώνει. Το φίδι, όμως, δεν σταματά και η πληγή ολοένα και μεγαλώνει…

Υπάρχουν διάφορα είδη προβληματικών ερωτικών σχέσεων, τα συνηθέστερα των οποίων είναι τα εξής:

Α. Οι καταναγκαστικές σχέσεις, στις οποίες κατατίθεται απίστευτη ενέργεια, χωρίς να εισπράττεται κάτι το ιδιαίτερο.

Στις σχέσεις αυτές, υπάρχει μεγάλη ένταση, χωρίς, όμως, περιεχόμενο. Ο συνδυασμός πάθους και σεξουαλικότητας που μοιράζονται οι εραστές δημιουργεί μικρούς παραδείσους, αλλά απουσιάζουν όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα. Το ζευγάρι πιστεύει πως είναι πολύ ερωτευμένο, καθώς μοιράζονται την ευφορία που δημιουργεί αρχικά η αίσθηση αμοιβαίας εξάρτησης. Στην ουσία, δεν πρόκειται για αγάπη, αλλά για μια βαθειά εξάρτηση ή/και τυφλό πάθος που αναιρούν ακόμα και τη στοιχειώδη λογική. Η σχέση δεν στηρίζεται σε κοινές αξίες και αμοιβαίο σεβασμό, και, για το λόγο αυτό, τελειώνει -σχεδόν πάντα- με πολύ πόνο.

Τα άτομα που δημιουργούν ερωτικές σχέσεις εξάρτησης, δεν σκέφτονται συνήθως τους κινδύνους. Η αίσθηση κινδύνου αυξάνει υπερβολικά την αδρεναλίνη, δημιουργώντας μια έντονα εκστατική και ερωτική διάθεση. Λογικά, κανείς δεν νιώθει καλά, έχοντας την αίσθηση πως κινδυνεύει στη σχέση του, αλλά πολλοί έχουν μάθει και συνδέσει την εγγύτητα με την απειλή και τον ψυχικό ή/και σωματικό πόνο, και για το λόγο αυτό έλκονται από άτομα με τα οποία η σχέση τους εμπεριέχει αυτά τα στοιχεία, νιώθοντας παντελώς ανήμποροι να κάνουν κάτι διαφορετικό…

Οι καταναγκαστικές σχέσεις ξεκινούν συνήθως χωρίς οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζονται, έστω και ελάχιστα, μεταξύ τους. Οι προσδοκίες από τον άλλον είναι τεράστιες, και υφίστανται παράλληλα με την επίσης υποσυνείδητη προσδοκία τους πως η σχέση αυτή καθαυτή θα αποτελέσει θαυματουργό φάρμακο για κάθε προσωπική τους έλλειψη…

Β. Οι αδιάφορες σχέσεις: είναι παθητικές σχέσεις και το ακριβώς αντίθετο των καταναγκαστικών.

Οι αδιάφορες σχέσεις χαρακτηρίζονται από μια έντονη επιθυμία αποφυγής κάθε είδους σύγκρουσης και πόνου.
Οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιου είδους σχέση δεν προσδοκούν κάτι το ιδιαίτερο από το ταίρι τους. Και όταν δεν προσδοκάς κάτι, δεν κινδυνεύεις να απογοητευθείς. Ταυτόχρονα, όμως, δεν επενδύεις και στη σχέση…

Γ. Καταναγκαστικές/αδιάφορες σχέσεις: στις σχέσεις αυτές υπάρχει μια εναλλαγή ανάμεσα σε καταναγκαστική και αδιάφορη χροιά, δηλαδή ανάμεσα σε μια εμμονή και μια αδιαφορία.

Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχουν κορυφές και βάραθρα, και όταν η σχέση τελειώσει αισθάνονται και οι δύο διαλυμένοι, μόνοι και χωρίς καθόλου ενέργεια και διάθεση για νέα παρόμοια σχέση.

Συχνά, πιστεύουν πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να ερωτευθούν ξανά, ενώ, την ίδια στιγμή, νιώθουν μόνοι και εξαρτημένοι από μία σχέση.

Τότε, οδηγούνται στο αντίθετο άκρο.

Μόλις οι πληγές από την προηγούμενή τους σχέση αρχίζουν να επουλώνονται, αρχίζουν να βαριούνται και να νιώθουν ανυπομονησία.

Διαβάστε ακόμη: Τι Κάνει Σε Ένα Παντρεμένο Ζευγάρι Η Αποχή Από Το Σεξ Για 1 Μήνα; 

Η ανάγκη έντασης και ερωτικού πάθους χτυπά ξανά κόκκινο, μέχρι την ημέρα που θα νομίσουν και πάλι πως έχουν συναντήσει τον Έναν και Μοναδικό που θα ξυπνήσει εντός τους όλα τους τα νεκρωμένα ως τότε συναισθήματα.

Τότε, βάζουν τέλος στην ασφαλή, αλλά βαρετή τους σχέση, ξεκινώντας και πάλι μια καταναγκαστική σχέση που με μαθηματική ακρίβεια θα τους οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο…

Πηγή: i-psyxologos.gr

Ζήτησαν από 3 παντρεμένα ζευγάρια να κάνουν αποχή από το σεξ για ένα μήνα. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι όχι. Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στις σχέσεις του ζευγαριού;
Ενα μέσο ζευγάρι στη Βρετανία κάνει σεξ τρεις φορές το μήνα λένε τα στατιστικά στοιχεία, φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο.

Την ίδια στιγμή 1 στους 20 γάμους δεν περιλαμβάνει καθόλου σεξ! Τελικά, πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε ένα γάμο;

Τρία παντρεμένα ζευγάρια με τακτική σεξουαλική ζωή κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα.

Τους ζήτησαν να απέχουν από το σεξ για ένα μήνα για να διαπιστώσουν τι επίδραση θα είχε τη σχέση τους.

Το κοινό και στις τρεις περιπτώσεις είναι ότι οι άντρες ένιωσαν περισσότερο στρες και αϋπνίες, οι γυναίκες νιώθουν μοναξιά.

Πρώτο ζευγάρι: Κράτησαν την απαγόρευση, αλλά...

Η Τζούντι και ο Κρις Φιλντχάουζ είναι μαζί 12 χρόνια και έχουν ένα γιο, τον Τόμπι, πέντε ετών.

Η Τζούντι είναι 37 ετών και είναι βοηθός σε δικηγορικό γραφείο. Ο Κρις είναι 41 ετών και είναι ζωγράφος. Το ζευγάρι ζει στο Μπράντφορντ και κάνει σεξ δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Κρις δεν ενθουσιάστηκε όταν η σύζυγός του του ζήτησε να συμμετέχουν στο πείραμα καθώς το σεξ είναι πολύ σημαντικό μέρος του γάμου τους.

Στις τρεις πρώτες ημέρες, σκεφτόταν συνεχώς αυτό που δεν έπρεπε να κάνει.
Ενιωσε σαν να έκανε δίαιτα και δεν τον άφηναν να φάει γλυκό. Καθώς η εβδομάδα περνούσε, η απογοήτευση του μεγάλωσε.
Την 5η μέρα ήταν οξύθυμος και με το ξυπνούσε το πρωί έφευγε από το κρεβάτι γιατί ήθελε τόσο πολύ τη γυναίκα του εκείνη τη στιγμή.

Η Τζούντι έγινε επίσης κακόκεφη.
Ήταν ιδιαίτερα γκρινιάρα το πρωί κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας.

Το ζευγάρι ένιωσε ότι είχε απομακρυνθεί, αν και κοιμούνταν στο ίδιο κρεβάτι.

Ανδρας: «Ενιωσα να απομακρυνόμαστε»

Ο Κρις λέει: Κατάλαβα ότι δεν υπήρχε κάποιο αντικατάστατο του σεξ. Συνήθως επανασυνδεόμαστε μέσω του σεξ, ωστόσο τώρα δεν γινόταν. Αλλά την τρίτη εβδομάδα είχαμε προγραμματίσει διακοπές σε ένα υπέροχο μέρος και ήλπιζα να την πείσω να σπάσουμε την απαγόρευση. Ωστόσο εκείνη αρνήθηκε να το κάνει.

Ενιωσα απόρριψη, λέει ο Κρις.
Οταν ο μήνας πέρασε ήμουν τόσο χαρούμενος όταν ξύπνησα το πρωί και αμέσως την τράβηξα δίπλα μου για να κάνουμε έρωτα. Δεν ήταν η καλύτερή μας απόδοση, αλλά ένιωσα υπέροχα.

Γυναίκα: «Φοβόμουν μη με απατήσει»

Η Τζούντι λέει: Η ζωή μιας εργαζόμενης μητέρας έιναι πολύ γεμάτη. Αλλά, όσο κουρασμένη κι αν ήμουν πάντα έβρισκα χρόνο να κάνω σεξ με τον σύζυγό μου. Ως εκ τούτου, ήμουν τρομοκρατημένη από ένα μήνα αποχής από το σεξ γιατί πίστευα ότι θα κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στο γάμο μας.
Κατά τη δεύτερη εβδομάδα η Τζούντι άρχισε να νιώθει ότι δεν της έλειπε τόσο το σεξ όσο το να βρίσκεται πολύ κοντά με τον Κρις. Φοβόμουν ότι θα νιώσει ότι δεν τον αγαπώ, γιαυτό του έγραφα μηνύματα αγάπης.

Και ενώ η λογική μου πλευρά ήξερε ότι ο σύζυγός μου δεν θα πάει με άλλη γυναίκα, υπήρχε μια φωνή ανασφάλειας στο κεφάλι μου που αναρωτιόταν αν έπαιζε το μάτι του.

Επίσης, έγινα πολύ οξύθυμη για μικρά πράγματα, όπως όταν ο Κρις δεν άδειαζε το πλυντήριο πιάτων. Κανονικά το κάνω ευχαρίστως αυτό, αλλά κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, με πείραξε περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ τον αγκάλιαζα αναγκαζόμουν να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από το σεξ.
Το πείραμα αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι χωρίς σεξ ένιωθα λιγότερο αγαπητή και περισσότερο ανασφαλής, έτσι θα συνεχίσω να το θεωρώ ως προτεραιότητα στον γάμο μου.

Δεύτερο ζευγάρι: Κράτησε την απαγόρευση μόνο ένα δεκαπενθήμερο

Η Νάταλι και ο Νικ Χολ είναι παντρεμένοι επτά χρόνια. Ο Νικ είναι 42 ετών οικοδόμος, και έχει τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο. Αυτός και η 30χρονη Ναταλί πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία γονιμότητας για να αποκτήσουν παιδί. Το ζευγάρι, από το Worcester, κάνει σεξ κατά μέσο όρο τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ανδρας: Ενιωσα τόσο μόνος χωρίς σεξ.

Ο Νικ λέει: Αν και είχα σοβαρές επιφυλάξεις για την απαγόρευση, οι πρώτες ημέρες της αποχής ήταν ευκολότερες από ό,τι περίμενα. Αλλά από το πρώτο Σαββατοκύριακο και μετά δυσκολεύτηκα πολύ.
Ξυπνήσαμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αλλά γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε έρωτα, σηκώθηκα και πήγα να κάνουν εργασίες στον κήπο. Εκτόνωσα τη συσσωρευμένη απογοήτευση μου κάνοντας δουλειές.

Την δεύτερη ήμασταν και δύο εκνευρισμένοι. Μικρά πράγματα, όπως το να γυρνάς σπίτι από τη δουλειά και να είναι ακατάστατο με ενόχλησε.
Η Νάταλι εκνευριζόταν επίσης με ασήμαντα πράγματα. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο τα πράγματα ήταν τόσο τεταμένα, προσπάθησα να βελτιώσω τη διάθεσή μας και προσφέρθηκα να κάνω κάτι που μου ζητούσε καιρό, να ανακαινίσω το σαλόνι μας.

Αρχικά ενθουσιάστηκε, αλλά στην πορεία άρχισε να διαμαρτύρεται για το χάλι που είχα δημιουργήσει.
Δύο εβδομάδες χωρίς σεξ μας είχαν κάνει τόσο υπερ-ευαίσθητους. Μισούσα αυτό που μας είχε συμβεί.

Το μόνο πράγμα που μπορούσε να μας σώσει ήταν να σπάσουμε την απαγόρευση. Είμαι τόσο μόνος χωρίς σεξ.

Γυναίκα: «Εσπασα την απαγόρευση γιατί δεν άντεξα»

Η Ναταλί λέει: Ο Νικ και έχουμε μια ενεργή σεξουαλική ζωή - τόσο πολύ που έχουμε σπάσει τρία κρεβάτια κατά τη διάρκεια του σεξ. Ξέρω οτι κάποια ζευγάρια που αγωνίζονται να συλλάβουν αυτό το πάθος χάνεται, ωστόσο δεν συνέβη σε εμάς.
Το περίεργο είναι ότι χωρίς σεξ δεν κοιμόμουν καλά και είχα περισσότερο άγχος. Το σεξ ήταν πάντα ένας πολύ καλός, φυσικός τρόπος για την ανακούφιση του στρες.

Έτσι, όταν δύο εβδομάδες από την έναρξη του πειράματος μας, ο Νίκ με πλησίασε, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Την επόμενη μέρα ένιωσα άσχημα με τον εαυτό μου.

Τρίτο ζευγάρι: «Το σεξ δεν είναι αυτό που μας ενώνει»

Το τρίτο ζευγάρι, ο Τζον και η Γιασμίν Ντουγκάν είναι 35 χρόνια, παντρεμένοι τα 33 από αυτά και έχουν δύο παιδιά.

Ο Τζον είναι 60 ετών και ήταν διευθυντής ανθρωπίνων πόρων πριν από τη συνταξιοδότηση ενώ τώρα εργάζεται με μερική απασχόληση ως οδηγός, ενώ η Γιασμίν 65 ετών, διδάσκει quilting.
Ζουν στη Νοτιο-δυτικό Λονδίνο και συνήθως κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα.

Ανδρας: Το σεξ δεν καθορίζει τη σχέση μας

Ο Τζον λέει: Από τότε που βρεθήκαμε το σεξ ήταν σημαντικό μέρος της σχέσης μας.
Φυσικά, τώρα δεν κάνουμε τόσο πολύ όσο όταν ήμασταν νέοι αλλά ακόμα θεωρούμε ότι το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του γάμου μας.
Οταν συμφωνήσαμε σε αυτή την πρόκληση, δεν πίστευα ότι θα ήταν πρόβλημα.

Τις πρώτες 6 ημέρες σχεδόν δεν το σκέφτηκα. Αλλά το πρωί της Κυριακής ένιωσα περίεργα.
Η δεύτερη εβδομάδα πέρασε σχετικά εύκολα, πιθανώς επειδή η σχέση μας έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο και είμαστε αδελφές ψυχές που μπορούμε να διασκεδάζουμε με απλά πράγματα.

Αυτό το πείραμα μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ένα απίστευτα ισχυρό δεσμό.

Γυναίκα: Είχα περισσότερο άγχος και δεν μπορούσα να κοιμηθώ

Η Γιασμίν λέει ότι δυσκολεύτηκε αρκετά, είχε δυσκολία στον ύπνο και επειδή υποφέρει από αϋπνία, το σεξ την έκανε να κοιμάται καλύτερα.

Μετά από ένα μήνα η Γιασμίν λέει ότι ο ένας μήνας χωρίς σεξ δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση τους.
«Η αποχή από το σεξ δεν είχε μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στον γάμο μας, απλά έπρεπε να στερηθούμε αυτό που μας αρέσει πολύ και απολαμβάνουμε» προσθέτει η 65χρονη.

Πηγή: thetoc.gr

Ότι κι αν απολαμβάνουμε, η σχέση με τον σύντροφο μας έχει βασική σημασία στη ζωή μας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…