Πότε πρέπει να δώσω ψωμί στο σκύλο μου

Κύριο

Γνωρίζουμε ότι το ψωμί δεν είναι η τροφή που μπορεί να φάει ένας σκύλος, καθώς μπορεί να του προκαλέσει διάρροια ή δυσπεψία.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που το ψωμί μπορεί να βοηθήσει.

1. Αν ο σκύλος σας έχει φάει κάτι αιχμηρό
Οι σκύλοι αγαπούν να μασούν κόκαλα, αλλά μερικές φορές μπορεί να καταπιούν αιχμηρά κομμάτια.

Έχουμε ακούσει ιστορίες με σκύλους που έχουν καταπιεί βελόνες ακόμα και καρφιά. Οτιδήποτε με αιχμηρά άκρα μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να τρυπήσει τον οισοφάγο, το στομάχι ή το έντερό τους.
Το ψωμί μπορεί να συγκρατήσει το ξένο υλικό, έτσι ώστε να περάσει με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν άσπρο ψωμί, άλλοι ολικής αλέσεως. Νομίζω ότι δεν έχει σημασία. Ό, τι έχετε εύκαιρο θα έχει αποτέλεσμα.

2. Αν ο σκύλος σας έφαγε ένα μακρύ σπάγκο, νήμα, κλωστή ή κάτι παρόμοιο
Στη γλώσσα των κτηνιάτρων τα μακριά κομμάτια σπάγκου ή νήματος λέγονται «γραμμικά ξένα σώματα».

Συνήθως το ένα άκρο τους κολλάει σε κάποιο σημείο κατά μήκος του εντερικού σωλήνα. Τα έντερα γίνονται πλισέ σαν ένα ακορντεόν με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά. Αν ο σκύλος σας δεν θεραπευτεί άμεσα, μπορεί να του προκαλέσει περιτονίτιδα. Ένα μεγάλο κομμάτι ψωμί μπορεί να βοηθήσει να περάσει ο σπάγκος μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα.

3. Αν ο σκύλος σας έχει μια ήπια αναστάτωση στο στομάχι
Όταν αισθανόμαστε «οξύτητα» στο στομάχι, συνήθως τρώμε ένα κομμάτι ψωμί.
Τι συμβαίνει;

Φαίνεται ότι το ψωμί λειτουργεί σαν σφουγγάρι και παγιδεύει ότι έχει ερεθίσει το στομάχι και βοηθά να κινηθεί περαιτέρω προς τα κάτω του γαστρεντερικού σωλήνα, χωρίς να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Το ίδιο σενάριο φαίνεται να συμβαίνει και στους σκύλους. Αν νομίζετε ότι το στομάχι του σκύλου σας είναι αναστατωμένο, λίγο ψωμί μπορεί να το βοηθήσει. Φυσικά, το ψωμί δεν είναι πανάκεια. Αν ο σκύλος σας κάνει εμετό πάνω από μια-δυο φορές, έχει ακατάσχετη διάρροια, πονάει ή έχει πέσει σε λήθαργο, τρέξτε αμέσως στο κτηνίατρο.

Πηγή: tanea.gr

Σταυρούλα Στάικου

Γειά σας! Είμαι η Σταυρούλα και θα σας γράφω άρθρα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου. Όλα τα στερεότυπα τα βάφω ότι χρώμα θέλω #lilitsoni_dreaming

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…