Καινούργιες θεωρίες.

Τὰ μωρὰ δὲν πρέπει νὰ τ' ἀφήνετε νὰ κλαῖνε.

Ο Serge Tisseron είναι Γάλλος ψυχαναλυτής-ψυχίατρος, από τους πιο γνωστούς στη χώρα του. Δίνει κατευθύνσεις έρευνας στο πανεπιστήμιο University Paris 7 Denis Diderot.

Σκοπός κάθε γονιού είναι να μεγαλώσει καλά παιδιά που θα γίνουν υπεύθυνοι και «σωστοί» ενήλικες. Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αποφάσισε να μας βοηθήσει σ’ αυτό το δύσκολο έργο και μας συμβουλεύει πώς να μεγαλώσουμε ευγενικά, καλόκαρδα και υπεύθυνα παιδιά, σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησε.

Τουρκία: Οδηγίες για τα νανουρίσματα-Πρέπει να υμνούν το νεο-οθωμανισμό.

 

Στο σπίτι της ξαδέλφης της στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί η 16χρονη Άννα Τερζίδου, ύστερα από απόφαση του Εισαγγελέα Ανηλίκων να εγκρίνει το αίτημα της κοπέλας που ζητούσε να μη συνεχίσει να ζει μαζί με τον πατέρα της.

Η φωτογράφος Donna Ferrato κατέγραψε με μοναδικό τρόπο τη συζυγική κακοποίηση και διηγείται την ιστορία της.

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, η ΜΕΓΑ Α.Ε και τα Babylino Sensitive, υποστήριξαν για ακόμα μια φορά τις πολύτεκνες οικογένειες της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών.
Συγκεκριμένα, η εταιρία προσέφερε στην 27η ετήσια γιορτή της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, στα 400 «πρωτάκια», τις σχολικές τους τσάντες, τις κασετίνες και τα απαραίτητα σχολικά είδη, υποστηρίζοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, μέσα σε ένα κλίμα γιορτής, χαράς και αισιοδοξίας, τα παιδιά διασκέδασαν με ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο παράλληλα περνούσε μηνύματα για τις αξίες της οικογένειας, την πρόοδο και τη γνώση.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί συνέχεια των συστηματικών πολλαπλών δράσεων του Babylino Sensitive προς την πολυτεκνική κοινότητα και την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας.

Η ενέργεια εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΜΕΓΑ, με τίτλο “Πράξεις Φροντίδας” για την Κοινωνία.


Τα παιδιά κουράζονται και βαριούνται πολύ εύκολα, ειδικά όταν η διαδρομή είναι μεγάλη για να φτάσετε στον καλοκαιρινό προορισμό σας.


Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε προγραμματίσει πολύ καλά τις διακοπές σας, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.
Το σημαντικό με ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι ότι αν είναι λειτουργικό εξασφαλίζει σε όλα τα μέλη της οικογένειας αυτό που θέλουν από τις διακοπές τους. Δηλαδή παιχνίδι στα παιδιά και ηρεμία στους γονείς.

Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να συγκρίνετε τις τιμές και τη διάρκεια της διαδρομή των μεταφορικών μέσων, με τα οποία μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας.

Αν έχετε τη δυνατότητα καλό θα είναι να επιλέξετε το αεροπλάνο σαν μεταφορικό μέσο, διότι είναι πιο γρήγορο και εκτός του ότι δεν θα κουράσει, θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. Καλό θα είναι να ρωτήσετε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο για να πάρετε πληροφορίες και για ξενοδοχεία, αλλά και για τα εισιτήρια.
Αν διαλέξετε το αεροπλάνο για τη μεταφορά σας ζητήστε να είστε σε παράθυρο και σχετικά κοντά στην τουαλέτα. Επίσης σιγουρευτείτε για το πώς θα πάτε στο αεροδρόμιο και όταν προσγειωθείτε στο μέρος των διακοπών σας πως θα φτάσετε στο ξενοδοχείο. Καλό θα είναι ακόμα να επιλέξετε μια πτήση που να μην αναστατώσει το πρόγραμμα ύπνου των παιδιών σας. Είτε ταξιδέψετε με πλοίο είτε με αεροπλάνο είναι προτιμότερο να φτιάξετε σπιτικά σάντουιτς για τα παιδιά σας και να μην αγοράσετε από την καντίνα.

Σε χώρους με πολύ κόσμο όπως ένα αεροδρόμιο ή ένα λιμάνι θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Καλό θα είναι τα παιδιά σας να φοράνε ρούχα σε έντονα χρώματα, ώστε να ξεχωρίσουν και να τα κρατάτε συνέχεια από το χέρι.
Στις μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας διάφορα παιχνίδια, να μιλήσετε για τις περιοχές από τις οποίες περνάτε, να τραγουδήσετε ή να παίξετε επιτραπέζια που είναι ειδικά φτιαγμένα για ταξίδια, ώστε να μην βαρεθούν. Επίσης φροντίστε να έχετε μαζί σας νερό, φαγητό και μια μικρή σοκολάτα.

Θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας στις διακοπές ένα μικρό ‘’φαρμακείο’’. Αυτό θα εμπεριέχει τα απαραίτητα φάρμακα για κάποια έκτακτη ανάγκη και θα πρέπει να βρίσκεται στην τσάντα σας και όχι στη βαλίτσα. Επίσης αν μπορείτε να παίρνετε και μια αλλαξιά ρούχων για τα παιδιά μαζί σας.

Για να μην ξεχάσετε να πάρετε κάτι σημαντικό στις διακοπές σας καλό θα είναι να έχετε προετοιμάσει δυο μέρες πριν τις βαλίτσες σας. Επίσης τα παιδιά θα είναι ωραίο να συμμετέχουν στην ετοιμασία της βαλίτσας τους, ώστε να σας που τι χρειάζονται. Για να πάρετε ότι χρειάζεστε λοιπόν θα πρέπει αρχικά να φτιάξετε μια λίστα. Τα παιχνίδια που θα πάρετε μαζί καλό θα είναι να μην είναι αιχμηρά, ώστε να μην έχετε συνεχώς άγχος στις διακοπές σας.

Όταν θα διαλέγετε το που θα πάτε διακοπές θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος που να συνδυάζει και την ηρεμία και την ξεκούραση για εσάς, αλλά και δραστηριότητες για τα παιδιά. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε έναν προορισμό που να έχει νεροτσουλήθρες, μουσεία με εντυπωσιακά ζώα και άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών σας. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα επιλέξτε ένα ξενοδοχείο με πισίνα, αλλιώς πηγαίνετε σε οργανωμένες παραλίες.

Συμπερασματικά σημασία στις διακοπές με τα παιδιά έχει το να περάσετε καλά, να επικοινωνήσετε, να διασκεδάσετε και να αποβάλλετε το στρες της καθημερινότητας. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματίσετε καλά ορισμένα πρακτικά θέματα για να μην έχετε απρόοπτα και να είστε πάντα ασφαλείς και εσείς, αλλά πολύ περισσότερο τα παιδιά σας. Τέλος καλό θα είναι να προγραμματίσετε τις διακοπές σας με βάση τις ανάγκες και τα θέλω των παιδιών σας, διότι όσο πιο ευχαριστημένα είναι τόσο περισσότερο θα ξεκουραστείτε και εσείς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…