×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1168

Στο παρακάτω βίντεο ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών, που μόλις έχει βγει από το μπάνιο, τραγουδά το αλφάβητο σε ρυθμό heavy metal και φαίνεται να το απολαμβάνει!

Ο μπαμπάς του καμαρώνει γράφοντας "Η δύο ετών κόρη μου που νευριάζει με το αλφάβητό της μετά το μπάνιο"!

 

Κάτι ανάμεσα σε παιχνίδι και τραγούδι...

Σίγουρα ο μικρός το διασκεδάζει πολύ!!!

4 ξεχωριστά οικολογικά σχολεία σε διαφορετικά σημεία του κόσμου: Φιλιππίνες, Αμερική, Κορέα και Γερμανία.

Το σχολείο αυτό βρίσκεται στiς Φιλιππίνες και είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από μπαμπού. Αποτελείται από 4 αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και γυμναστήριο, ενώ η καρδιά του κτιρίου είναι μια σπειροειδής κατασκευή. Εννοείται ότι χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια και ότι βασικό κομμάτι στην εκπαίδευση των παιδιών είναι η αειφορία.

 

 

------------------------

To Watkinson School Centre for Science and Global Citizenship είναι κατασκευασμένο ή μάλλον συναρμολογημένο από την Project FROG από 50% ανακυκλωμένο υλικό. Το κτίριο είναι σκεπασμένο με 60 πάνελ ηλιακής ενέργειας, με αποτέλεσμα να μην καταναλώνεται καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα. Κατασκευάστηκε μέσα σε 6 μήνες.

--------------------------

Η LOT-EK παρουσίασε στην Κορέα ένα art school φτιαγμένο από containers πλοίων. Με το κίτρινο χρώμα του είναι ένα δυναμικό κτίριο που περιλαμβάνει 2 στούντιο και φυσικά εκθεσιακό χώρο.

--------------------------

Στο Wolfhagen της Γερμανίας ένα παλιό οπλοστάσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο χώρο μάθησης-σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια και δίνει καθημερινά τη δυνατότητα στους μαθητές να βιώνουν τις αρχές της αειφορίας (sustainability).

 

 

Στην εικόνα που βλέπετε παρακάτω είναι η διαφήμιση της Lego το 1981.

 

 

Τι βλέπουμε στην εικόνα; Ένα κορίτσι κρατά με υπερηφάνεια την κατασκευή της που είναι μοναδική, γιατί είναι αποκλειστικά δημιούργημα της δικής της φαντασίας.

Δεν γίνεται πουθενά αναφορά στο φύλο του παιδιού. Μας δείχνει ένα κορίτσι αλλά θα μπορούσε να είναι κι ένα αγόρι στη θέση του.

Αυτό που έχει σημασία είναι να νιώσουμε τη χαρά και την υπερηφάνεια που εκπέμπει το πρόσωπο ενός παιδιού για αυτό που πέτυχε να φτιάξει με απλά τουβλάκια.

 

Δείτε τώρα στο βίντεο που ακολουθεί πόσο διαφέρει η διαφήμιση της Lego στις μέρες μας. Αντιμετωπίζει τα κορίτσι ως μια ξεχωριστή κατηγορία "καταναλωτή" που πρέπει να αγοράσει ροζ τουβλάκια, τα οποία έχουν μάλιστα συγκεκριμένο και προδιαγεγραμμένο ρόλο (π.χ. λουλουδάκια). 

Σαφώς περιορίζει την οπτική του παιδιού και του ρόλου του, αλλά μεγιστοποιεί την αγοραστική δύναμη του προϊόντος.

 

 

 

E.T. - parentbook.gr

Σύμφωνα με έρευνες, η εμφάνιση της ακμής στους εφήβους (σε ηλικία από 14 έως 17 ετών για τα κορίτσια και από 11 έως 16 ετών για τα αγόρια) μόνο κατά το 40% οφείλεται σε κληρονομικότητα και επιδράσεις του περιβάλλοντος της διατροφής και άλλων παθολογικών παραγόντων.

Κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της η ακμή οφείλεται σε ψυχοσωματικές αιτίες.

Το ποσοστό της νευρικής ανορεξίας φτάνει στο 0,7% και κυρίως εκδηλώνεται σε γυναίκες ηλικίας 15 έως 19 ετών. Τα τελευταία χρόνια (ήδη από το 1992) έχουν αρχίσει να αναφέρονται από τους ερευνητές αυξανόμενα περιστατικά νευρικής ανορεξίας σε μικρότερες ηλικίες από 8 έως13 ετών.

 
  Να θυμάστε... 

Γύρω στα 8 του χρόνια, το παιδί αρχίζει να αποκτά αυτό που ο Piaget ονομάζει "αυτόνομη ηθική".

Αυτό σημαίνει ότι το παιδί διεκδικεί και αναπτύσσει την αυτονομία του:

  • θέτει τους δικούς του κανόνες,
  • έχει άποψη και γνώμη που αρχίζει να εκφράζει,
  • εμφανίζει την ικανότητα της διαπραγμάτευσης με τους δικούς του όρους.

Η ηθική του αποκτά προσωποποιημένο χαρακτήρα. "Ξεκολλάει" από αυτήν των γονέων, εμπλουτίζεται από τη συνεργασία με τους φίλους του.

Το παιδί εξελίσσεται νοητικά, αντιλαμβάνεται και οργανώνει τις αξίες του.


Ο Winnicott* υποστηρίζει πως το παιδικό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της προσωπικότητας και της ταυτότητας του παιδιού. Οι γονείς χρειάζεται να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στο παιχνίδι.

Το παιδί, παίζοντας βγάζει ένα «τρελό στοιχείο» που είτε οι γονείς αδυνατούν να καταλάβουν είτε δεν το αντέχουν. Όμως, φράσεις του τύπου:

- «έχεις μεγαλώσει πια, δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι»,

- «παίξε όμορφα, κάνεις σαν τρελό»

ακυρώνουν την παρόρμηση και τον αυθορμητισμό του παιδιού και του δημιουργούν σύγχυση, αφού του ζητάμε να γίνει κάτι που δεν είναι, δηλαδή "μεγάλος"'.* Ο Donald Winnicott ήταν παιδίατρος και ψυχοθεραπευτής. Κεντρικός άξονας στη θεωρία του είναι το παιχνίδι το οποίο θεωρεί κλειδί για την εύρυθμη συναισθηματική και ψυχολογική λειτουργία του ατόμου.

 

 
  Να θυμάστε... 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…