×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1168

Το θετικό και εστιασμένο άγγιγμα (χάδι) προς το βρέφος και αργότερα το παιδί έχει μια πληθώρα σωματικών επιδράσεων:

- ενίσχυση και βελτίωση του ανοσοποιητικού, του ενδοκρινολογικού, του αναπνευστικού, του κυκλοφοριακού, του νευρικού και του μυοσκελετικού συστήματος.

- συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου, γεγονός που βελτιώνει τη μαθησιακή ικανότητα και αναπτύσσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.

 
  Να θυμάστε... 

Μια αγχώδης μητέρα που με γρήγορες και σπασμωδικές κινήσεις ενδιαφέρεται να ‘τελειώνει’ με το τάϊσμα του μωρού, μπορεί να του δημιουργήσει μια αμφιθυμική σχέση με το φαγητό.

 
  Επιδιώξτε...

Ελλιπής θηλασμός, απότομος ή πρόωρος απογαλακτισμός μπορεί να οδηγήσουν το βρέφος σε εμφάνιση αγχώδους διαταραχής ή καταθλιπτικής τάσης.

 

 
  Αποφύγετε...

Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή των ψυχολόγων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Σώματος απευθύνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες σε γονείς και παιδιά, με σκοπό την προφύλαξη των ανηλίκων από περιστατικά αποπλάνησης και ασέλγειας σε βάρος τους.

 
  Eιδικότερα:

- Η κοινωνική φοβία που εκδηλώνουν αρκετά παιδιά είναι ένας παράλογος φόβος έκθεσης σε απλές κοινωνικές καταστάσεις (μπροστά σε κοινό, σε δημόσιους χώρους κλπ) και μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση.

 

- Πολλά παιδιά σχολικής ηλικίας (7-8 ετών) εμφανίζουν διαταραχή άγχους αποχωρισμού. Αυτό στην ουσία είναι ένας παράλογος, συνήθως, φόβος εγκατάλειψης από τους γονείς και κυρίως από τη μητέρα.

 

- Ο φόβος του σχολείου είναι μια αγχώδης διαταραχή που οδηγεί το παιδί να αρνείται να πάει στο σχολείο παρουσιάζοντας σωματικά συμπτώματα, έντονη εκδήλωση ανησυχίας και θυμού.

 

- Οι έφηβοι εμφανίζουν συχνά κρίσεις πανικού που αφορούν τόσο στη σχολική τους επίδοση όσο και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους μέσα στον κόσμο και αναλαμβάνουν ρόλους.

 

Με βάση τα παραπάνω...

Ένας τρόπος για να βοηθήσουμε τα υπερκινητικά παιδιά είναι η σωστή διατροφή:
Αποφύγετε τη ζάχαρη και περιορίστε την κατανάλωση γλυκών.

Η διατροφή του παιδιού πρέπει να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες που θα συνδυάζονται με πρωτεϊνες και τρόφιμα πλούσια σε ίνες, ώστε να επιβραδύνουν την απελευθέρωση ζάχαρης στον οργανισμό. 

Αυξήστε τα σημαντικά ωμέγα-3 λιπαρά.
 
Με βάση τα παραπάνω...

Παρακολουθείστε αυτό το υπέροχο παραμύθι με τα παιδιά σας και συζητείστε για τη σημασία της ανακύκλωσης.

 

 

 

ΠΗΓΗ: εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε (http://www.electrocycle.gr/site, http://www.deneinaiparamithi.gr)

 

 

 

 

 

Συγκρατούμε:
Το 10% αυτών που διαβάζουμε
Το 20% αυτών που ακούμε
Το 30% αυτών που βλέπουμε
Το 50% αυτών που ακούμε και βλέπουμε
Το 70% αυτών που συζητάμε με άλλους
Το 80% αυτών που βιώνουμε οι ίδιοι/δοκιμάζουμε εμπειρικά
Το 95% αυτών που διδάσκουμε/εξηγούμε σε άλλους
 
Με βάση τα παραπάνω...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…