Κίνδυνος για το 10χρονο αγόρι

Κύριο

Φόβοι για την υγεία νοσηρά παχύσαρκου αγοριού, ηλικίας 10 ετών.


Στην Ινδονησία, ο Arya Permana, 10 ετών έχει τεθεί σε μία δίαιτα έκτακτης ανάγκης μετά την προειδοποίηση των γιατρών ότι το πάχος του είναι απειλητικό για τη ζωή του.


Ο Arya ζυγίζει 192 κιλά περίπου. Το βάρος του αυτό τον έχει κάνει ανίκανο να περπατήσει, δεν πηγαίνει στο σχολείο, φοράει ένα σαρόνγκ αφού οι γονείς του δεν είναι πλέον σε θέση να βρουν ρούχα που να του ταιριάζουν.

Συχνά βιώνει δύσπνοια και κοιμάται με το κεφάλι του ακουμπισμένο στον τοίχο για να τον βοηθά στην αναπνοή του, γεγονός που τον έχει αφήσει με μία μόνιμη μελανιά στο μέτωπο.

Σύμφωνα με τους γείτονες, άνθρωποι ταξιδεύουν από τα γύρω χωριά για να δουν το αγόρι που ονομάστηκε «το παχύτερο παιδί του κόσμου».



Ο Arya τώρα τρώει πέντε μεγάλα γεύματα την ημέρα, παρόλο που η μητέρα του είπε στους δημοσιογράφους ότι νιώθει μπερδεμένη γιατί, στη διάρκεια του πρόσφατου check-up, ο γιατρός δήλωσε ότι βρήκε τον Arya υγιή.

Είπε επίσης ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με την υγεία του γιου της και ότι θα ήταν σε θέση να πάρει μία σαφή απάντηση, όταν οι γιατροί θα μπορέσουν να καθορίσουν την αιτία για την πρόσφατη αύξηση του σωματικού βάρους του Arya.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, η μητέρα του είπε ότι έκανε νηστεία τη μισή ημέρα κάθε μέρα όπως πολλά παιδιά της ηλικίας του.
Οι προσπάθειές του για να νηστεύει μέχρι το ηλιοβασίλεμα εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του ιερού μήνα, όταν άρχισε να έχει πόνους στο στομάχι.

Διαβάστε ακόμη: Τι Παγωτά ΔΕΝ Πρέπει Να Τρώμε

Διαβάστε ακόμη: Νέος Ύποπτος Για Την Παιδική Παχυσαρκία: Ανθυγιεινά Πρότυπα Περνούν Στα Παιδιά Οι Ήρωες Των Κινουμένων Σχεδίων

Πηγή The TelegraphNews.

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…