×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Μια από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών είναι η ζωγραφική. Φυσικά όσο μεγαλύτερος ο καμβάς που μπορούν να δημιουργήσουν, τόσο το καλύτερο. Η λύση ενός μαυροπίνακα μέσα στο παιδικό δωμάτιο είναι μια καλή επιλογή αφού εξυπηρετεί την διακόσμηση του χώρου και ταυτόχρονα μια δημιουργική απασχόληση. Ανασταλτικός παράγοντας πολλών γονιών είναι το μαύρο χρώμα της μπογιάς που σε κάποιους θυμίζουν τα μαθητικά τους χρόνια, ενώ άλλοι απλά θεωρούν ότι το μαύρο δεν ταιριάζει σε έναν τέτοιο χώρο.

 

 Chalkboard1

 

Ξεχάστε λοιπόν τον κλασικό μαυροπίνακα και γνωρίστε έναν πίνακα όλο χρώμα. Η κλασική μπογιά που μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε ένα καβαλέτο ζωγραφικής υπάρχει σε πολλά και διαφορετικά χρώματα. Επιλέξτε το χρώμα που ταιριάζει στο δικό σας παιδικό δωμάτιο και μετατρέψτε έναν τοίχο σε επιφάνεια δημιουργίας για τους μικρούς μας ήρωες. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή και το μόνο που χρειάζεστε είναι κιμωλίες και αρκετή φαντασία.

 

Chalkboard2

 

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης, από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Βάλια Δημοπούλου. Για περισσότερες διακοσμητικές προτάσεις επισκεφτείτε το blog μου www.littledeco.gr 

 

cropped-photologo


Πηγές φωτογραφικού υλικού

http://www.pinterest.com/pin/156359418285730266/
http://www.pinterest.com/pin/10344274113872615/
http://www.pinterest.com/pin/540432024007166718/
http://www.pinterest.com/pin/160511174193717174/
http://www.pinterest.com/pin/300826450082094316/
http://www.pinterest.com/pin/142989356889103738/
http://www.pinterest.com/pin/182677328607082509/
http://nonchalantmom.blogspot.gr/2010/07/chalkboard-paint-in-color.html
http://www.mbjessee.com/news/comments/creative-kids-room-or-off-beat-office
http://www.remodelaholic.com/2013/07/25-interior-painting-ideas/

 

Ένα από τα αγαπημένα θέματα για την διακόσμηση ενός αγορίστικου δωματίου, είναι φυσικά το ναυτικό στυλ. Ανεξαρτήτως ηλικίας είναι ένα διαχρονικό και φρέσκο στυλ που όλοι αγαπάνε. Εάν σκέφτεστε να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο σε ναυτικό στυλ, έχω κρατήσει κάποιες βασικές αρχές που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

 

 Nautica style2

 

 

Το βασικό μας χρώμα είναι το μπλε. Μπορείτε να συνδυάστε λίγο κόκκινο αλλά η βάση μας είναι το μπλε με λευκό. Συνήθως θα δείτε το σκούρο μπλε, άλλωστε δεν είναι τυχαία και η ονομασία navy blue που θα συναντήσετε σε πολλές χρωματικές παλέτες. Εάν ο χώρος σας δεν είναι αρκετά φωτεινός, προτιμήστε να βάψετε έναν μόνο τοίχο, συνήθως αυτόν που έχει πλάτη το κρεβάτι.

 

Αγαπάμε τις ρίγες. Ρίγες στον τοίχο, σε υφάσματα & διακοσμητικά είναι το σήμα κατατεθέν ενός ναυτικού δωματίου. Τολμήστε το και θα δείτε το δωμάτιο να μεταμορφώνεται.

 

Προσοχή στα υφάσματα. Είναι αυτά που δίνουν τις διακοσμητικές πινελιές, κουρτίνες και λευκά είδη σε μπλε αποχρώσεις. Εάν έχετε ήδη βάψει έναν τοίχο σε μπλε ρίγα, προτιμήστε να επιλέξετε μονόχρωμα υφάσματα.

 

Προσοχή στα διακοσμητικά αντικείμενα. Η διακόσμηση του χώρου θα πρέπει να αφορά αντικείμενα που έχουν άμεση σχέση με την θάλασσα. Κάποια κουπιά, μια ξύλινη διακοσμητική άγκυρα αλλά και μαξιλάρια σε διάφορα σχήματα θα δώσουν στον χώρο μια πιο ρεαλιστική άποψη.

 

Διακοσμητικός χάρτης. Κάθε καλός ναυτικός χρειάζεται τον χάρτη του. Επιλέξτε έναν παγκόσμιο χάρτη, με τον οποίο θα διακοσμήσετε τον τοίχο του δωματίου, ή μια σφαίρα σε κάποιο ράφι ή κάποιο βοηθητικό τραπέζι.

 

Ακολουθώντας 5 βασικές αρχές, η διακόσμηση σε ναυτικό στυλ θα είναι μια υπέροχη και δημιουργική διαδικασία. Για περισσότερες διακοσμητικές προτάσεις επισκεφτείτε το blog μου www.littledeco.gr 

 

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης, από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Βάλια Δημοπούλου.

 

cropped-photologo


Πηγές φωτογραφικού υλικού

http://thedesigninspirationalist.com/tag/waves/
http://growingupgardner4.blogspot.gr/2011/01/noahs-nautical-nursery.html
http://your-desired-shop.blogspot.gr/2014/02/themed-boys-bedrooms.html
http://gb.pinterest.com/pin/186055028330453607/
http://gb.pinterest.com/pin/268738302736520259/
http://gb.pinterest.com/pin/268738302736520095/
http://gb.pinterest.com/pin/268738302736477943/
http://www.houseandgarden.co.uk/interiors/boys-bedroom/world-map
http://www.pinterest.com/pin/470415123550725973/

 

Εάν σας αρέσουν οι λιτές και καθαρές γραμμές στην διακόσμηση του χώρου σας, το Σκανδιναβικό στυλ ίσως είναι αυτό που σας ταιριάζει. Βασικό στοιχείο του Σκανδιναβικού στυλ είναι το λευκό, ένα λευκό φωτεινό φόντο κυριαρχεί στα δωμάτια αναπαράγοντας το φυσικό φως μέσα στον χώρο. Τα χρώματα γήινα με λιτή πάντα διακόσμηση. Λευκά έπιπλα και vintage κομμάτια συνδυασμένα με ανοικτό ξύλο σημύδας και οξιάς. Ένα στυλ διακόσμησης ιδανικό για ένα παιδικό δωμάτιο αφού συνδυάζει ηρεμία και λειτουργικότητα. Επιλέγοντας. Καλή επιτυχία.

 

 Skand look3

 

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης, από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Βάλια Δημοπούλου, για περισσότερες ιδέες και προτάσεις διακόσμησης επισκεφτείτε το www.littledeco.gr

 

cropped-photologo


Πηγές φωτογραφικού υλικού

http://restlessoasis.blogspot.gr/2012/04/perfect-scandinavian-nursery.html 
http://www.decoist.com/2013-08-12/nursery-style-ideas/ 
http://www.lmnop.com.au/2012/04/decorating-like-a-dane/ 
http://ext.homedepot.com/community/blog/places-the-modern-nursery/ 
http://designmyheartout.blogspot.gr/2012/02/what-i-love-right-now-happy-nursery.html

 

(Πηγή)

Το φωτιστικό που θα επιλέξουμε για το παιδικό δωμάτιο μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο μας και να δώσει μια διαφορετική πινελιά στην τελική διακόσμηση. Εκτός από το λειτουργικό κομμάτι του φωτισμού η αισθητική είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητη. Σήμερα θέλω να σας παρουσιάσω μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα όμορφο φωτιστικό, μόνοι μας στον χώρο μας, με δικά μας υλικά και αρκετή φαντασία !!! Θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση ένα απλό, χάρτινο φωτιστικό που μπορείτε να βρείτε εύκολα στα περισσότερα καταστήματα.

 

 DIY kids Lantern

 

Ανάλογα με το πώς θέλετε να το διακοσμήσετε προμηθευτείτε τα ανάλογα υλικά, μια κόλλα, ένα ψαλίδι και πολύχρωμα χαρτόνια θα είναι απαραίτητα ό,τι και εάν κάνετε. Με έναν μαρκαδόρο στο χρώμα που σας ταιριάζει μπορείτε να φτιάξετε σχεδιάκια επάνω στο χαρτί του φωτιστικού. Όμορφες πεταλούδες σε διάφορα μεγέθη μπορούν επίσης να μεταμορφώσουν ένα απλό φωτιστικό.

 

DIY kids Lantern1

 

Μια από τις αγαπημένες μου μεταμορφώσεις είναι η έξυπνη κουκουβάγια που μπορεί πολύ εύκολα να διακοσμήσει και ένα παιδικό πάρτυ. Τέλος μια απλή πρακτική που μπορούν να εφαρμόσουν και τα παιδιά είναι οι πολύχρωμες βούλες σε αυτοκόλλητα. Όμορφες διακοσμητικές ιδέες για να φτιάξουμε το δικό μας φωτιστικό. Καλή επιτυχία !!!

 

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης, από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Βάλια Δημοπούλου, για περισσότερες ιδέες και προτάσεις διακόσμησης επισκεφτείτε το www.littledeco.gr

 

cropped-photologo


Πηγές φωτογραφικού υλικού

http://s195.photobucket.com/user/ahackshaw/media/IMG_0110web1.jpg.html
http://www.linesacross.com/2012/09/25-paper-lantern-makeovers.html
http://www.nice-and-simple.co/2013/10/14/diy-a-cheap-cheerful-paper-lantern-update/
http://blog.chickabug.com/2011/11/diy-paper-lantern-decorating-ideas.html
http://www.learnwithplayathome.com/2012/11/diy-kids-room-decor.html
http://www.meetthedubiens.com/2011/10/owl-lantern.html

Οι κουκέτες είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσουμε χώρο σε ένα παιδικό δωμάτιο. Έχουμε δει κατά καιρούς πολλές ιδέες είτε με έτοιμα κρεβάτια-κουκέτες που μπορούμε να βρούμε στην αγορά, είτε σαν ειδικές κατασκευές σχεδιασμένα από αρχιτέκτονες. Σήμερα θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, κρεμαστά κρεβάτια. Θυμίζουν τις κουκέτες καραβιού, αέρινα, χωρίς πόδια, κρεμασμένα από τοίχο ή οροφή. Ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο επιλέξτε το υλικό κατασκευής αλλά και τα χρώματα.

Εάν σκέφτεστε να φτιάξετε ένα τέτοιο κρεβάτι δείτε διάφορα DIY projects, από επίδοξους γονείς που έφτιαξαν όμορφα κρεμαστά κρεβάτια για το παιδικό δωμάτιο (https://www.google.co.uk/search?hl=en&q=youtube+suspended+beds&meta=#hl=en&q=youtube+suspended+kids+beds). Καλή επιτυχία !!!

 

 

 Suspended kids beds1

 

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης, από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Βάλια Δημοπούλου, για περισσότερες ιδέες και προτάσεις διακόσμησης επισκεφτείτε το www.littledeco.gr

 

cropped-photologo


Πηγές φωτογραφικού υλικού

http://www.houzz.com/discussions/647813/The-suspended-beds
http://www.designmom.com/2010/11/hanging-beds/
http://www.infarrantlycreative.net/boys-bedroom-decor/
http://www.remodelaholic.com/2012/09/diy-hanging-loft-bed-girls-bedroom/
http://www.pinterest.com/pin/407786941230164305/
http://gelatiartblog.blogspot.gr/search?updated-max=2010-07-27T10:28:00%2B10:00&max-results=8
http://www.pinterest.com/pin/427982770810958880/

 

Όταν ξεκινάμε την διακόσμηση του παιδικού δωματίου, κοιτάμε χρώματα και σχέδια που μπορούν να συνδυαστούν στους τοίχους του δωματίου. Αυτό που συνήθως δεν υπολογίζουμε είναι η οροφή του δωματίου. Επιλέγουμε ένα όμορφο φωτιστικό και πιστεύουμε ότι είναι αρκετό. Η αλήθεια είναι ότι η διακόσμηση της οροφής του παιδικού δωματίου είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να δώσουμε χρώμα και ένταση στον χώρο. Ειδικά σε ένα βρεφικό δωμάτιο σκεφτείτε ότι ένα μωράκι περνάει πολλές ώρες την ημέρα ξαπλωμένο στην κούνια του ή σε κάποιο relax. Αντί λοιπόν να κοιτάει ένα άδειο ταβάνι, μπορούμε να μεταμορφώσουμε την οροφή του δωματίου σε ένα όμορφο παιχνίδι, δίνοντας του οπτικά ερεθίσματα.

Η πιο εύκολη εφαρμογή θα ήταν αυτή ενός διακοσμητικού αυτοκόλλητου, επιλέγοντας ένα σχέδιο σε μικρό μέγεθος μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε πολλά σημεία της οροφής. Όμορφα χρωματιστά διακοσμητικά, ανάλογα με το διακοσμητικό θέμα του δωματίου μπορούν να κρεμαστούν σε διαφορετικά ύψη. Τέλος η επιλογή ενός χρώματος θα δώσει άλλη διάσταση στον χώρο. Όποιον τρόπο και εάν επιλέξετε το αποτέλεσμα σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Καλή συνέχεια !!!

 

 

ceiling051

 

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης, από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Βάλια Δημοπούλου, για περισσότερες ιδέες και προτάσεις διακόσμησης επισκεφτείτε το www.littledeco.gr

 

cropped-photologo


Πηγές φωτογραφικού υλικού

http://pichomez.com/playful-kids-bedroom-idea-with-color-graphic-and-a-dreamy-ceiling/6-modern-kids-bedroom-with-double-beds-and-stripe-ceiling-design/
http://www.ericpoll.com/fascinating-interior-decoration-with-cute-room-painting-ideas/fascinating-contemporary-kids-bedroom-with-modern-pendant-lamp-also-pink-ceiling-color-also-white-wall-design-to-create-cute-room-painting-ideas-also-twin-single-size-bed-with-pink-headboard-colors/
http://www.pinterest.com/pin/238127899018440284/
http://www.pinterest.com/pin/492088696756441857/
http://www.pinterest.com/pin/129760032985463120/
http://www.pinterest.com/pin/413346072022174739/
http://www.pinterest.com/pin/240379698835441952/
http://www.pinterest.com/pin/12244230206693739/

 

http://eclecticallyvintage.com/2013/03/burlap-bunny-table-runner/

Η διακόσμηση του σπιτιού για το Πάσχα είναι μια όμορφη και δημιουργική στιγμή, μια ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας φτιάχνοντας όμορφα διακοσμητικά. Το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, μαζεύει όλη την οικογένεια και η διακόσμησή του είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία. Ένα διαφορετικό runner για το τραπέζι σας λοιπόν, είναι το σημερινό πασχαλινό μας θέμα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

·    Ένα κομμάτι από τσουβάλι, συνήθως ένα runner έχει διάσταση 120Χ35εκ.
·    Την φιγούρα του λαγού εκτυπωμένη σε χοντρό χαρτί,
·    Ένα κοπίδι για να κόψετε το περίγραμμα του χαρτιού,
·    Υφασμάτινες μικρές μπαλίτσες πομ-πομ από μαλλί,
·    κόλλα και μπογιά.

Ξεκινάμε τοποθετώντας το ύφασμα σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα, κόβουμε με το κοπίδι το περίγραμμα του λαγού και με ένα πινέλο γεμίζουμε το περίγραμμα με καφέ μπογιά. Καλό είναι να τοποθετήσουμε μια σακούλα κάτω από το ύφασμα για να μην λερώσουμε. Μόλις στεγνώσει, κολλάμε τις μπαλίτσες-ουρίτσες με λίγη κόλλα. Μπορείτε να φτιάξετε και σουπλά με τον ίδιο τρόπο και να έχετε ένα όμορφα διακοσμημένο τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα. Καλή Ανάσταση & καλό Πάσχα σε όλους !!!

 

 

DIY TABLE RUNNER PASXA 1

 

DIY TABLE RUNNER PASXA 2

 

rabbit 1

 

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης, από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Βάλια Δημοπούλου, για περισσότερες ιδέες και προτάσεις διακόσμησης επισκεφτείτε το www.littledeco.gr

 

cropped-photologo


Πηγές φωτογραφικού υλικού

http://eclecticallyvintage.com/2013/03/burlap-bunny-table-runner/

 

Η ιδέα της ανακύκλωσης και στην διακόσμηση θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από απλή τάση. Δημιουργώντας καινούργια πράγματα φτιάχνει η διάθεσή μας και ανεβαίνει η ψυχολογία μας. Η ξύλινη παλέτα λόγω της μεγάλης της διάστασης μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κάτι καινούργιο, σίγουρα θα έχετε δει πολλές προτάσεις για έπιπλα φτιαγμένα από παλέτες. Έτσι σήμερα θα δούμε όμορφες ιδέες για παιδικό έπιπλο κήπου. Η θερμοκρασίες ανεβαίνουν, μαζί και η διάθεση μας για παιχνίδι.

Φτιάξτε όμορφες γωνιές στον κήπο για ανέμελο παιχνίδι και χαλάρωση. Εκμεταλλευτείτε παλιές ξύλινες παλέτες και με λίγη μπογιά & αρκετή δημιουργικότητα μετατρέψτε τις σε κάτι όμορφο. Τραπεζάκια, καναπεδάκια, όμορφα ξύλινα σπιτάκια. Μια βάρκα με ψηλά κόκκινα πανιά αλλά και μια αιώρα για να απολαύσουν μικροί & μεγάλοι ένα βιβλίο. Προσθέστε άνετα μαλακά μαξιλάρια και διακοσμητικά φωτάκια για να ολοκληρώσετε την μεταμόρφωση της παλέτας !!!

 

DIY PALLET KIDS DECOR-02

 

DIY PALLET KIDS DECOR-03

 

Χρήσιμες συμβουλές διακόσμησης, από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Βάλια Δημοπούλου, για περισσότερες ιδέες επισκεφτείτε το www.littledeco.gr

 

cropped-photologo


Πηγές φωτογραφικού υλικού


http://mommo-design.blogspot.gr/2013/07/outdoor-pallet-fun.html

http://www.curbly.com/users/brittnimehlhoff/posts/15067-how-to-make-a-pallet-playhouse-for-the-kiddos-in-time-for-summer

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…