×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1170

Η VECHRO - Νο1 σε Πωλήσεις και Πιστοποιήσεις Οικολογικών Χρωμάτων- αναδείχθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες  Εταιρικές Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016 στην κατηγορία Δομικά Υλικά.

Η «καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» λέει η παροιμία, αλλά αν τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, όσο άρχοντας κι αν νιώθεις πόση όρεξη μπορεί να έχεις για φασίνα;

Πιο πιστή από ποτέ στην οικολογική φιλοσοφία της, η Ελληνική βιομηχανία VECHRO -Νο1 σε Πωλήσεις και Πιστοποιήσεις Οικολογικών Χρωμάτων- αντλεί έμπνευση από τη Μαγεία της φύσης και παρουσιάζει 200+1 μοναδικές αποχρώσεις.

Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή μαξιλαριού είναι η στάση του σωματός που συνήθως επιλέγετε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αν κοιμάστε ξαπλωμένος στην πλάτη (ανάσκελα) χρειάζεστε ένα μαλακό ή μέτριο μαξιλάρι, ίσα ίσα για να υποστηρίζει το κεφάλι σας, χωρίς να το αναγκάζεστε να γείρετε πολύ την σπονδυλική σας στήλη.

Ένα μαξιλάρι με γέμιση χαμηλής πυκνότητας μπορεί να σας παρέχει αυτή την υποστήριξη.

Παρομοίως, αν κοιμάστε ξαπλωμένος στην κοιλιά (μπρούμυτα) θα χρειαστείτε κι εσείς ένα μαλακό μαξιλάρι με την ελάχιστη υποστήριξη (χαμηλό) ώστε να μπορείτε να γυρνάτε το κεφάλι σας καθώς κοιμάστε χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση στο λαιμό σας. Αντιθέτως, αν κοιμάστε στο πλάι θα χρειαστείτε ένα πιο σκληρό μαξιλάρι, με μεγαλύτερο όγκο (ψηλό) ώστε να υποστηρίζει καλύτερα το κεφάλι σας και να κρατά ευθυγραμμισμένη τη σπονδυλική σας στήλη, προσφέροντάς σας ένα πιο άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

Πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή μαξιλαριού;

Πολλές έρευνες που αφορούν τον πόνο στον αυχένα έχουν δείξει τη μεγάλη σημασία της σωστής επιλογής μαξιλαριών, περισσότερο ακόμα κι από την επιλογή στρώματος. Η χρήση πολύ χαμηλών και μαλακών μαξιλαριών από όσους κοιμούνται στο πλάι ή η χρήση ψηλών και σκληρών μαξιλαριών από όσους κοιμούνται ανάσκελα ή μπρούμυτα μπορούν να οδηγήσουν σε αυχενικούς πόνους λόγω της πίεσης που ασκείτε κατά τη διάρκεια του ύπνου στη σπονδυλική στήλη.

Τι γίνεται όμως όταν κοιμάστε πότε στο πλάι και πότε με την πλάτη ή με την κοιλιά; Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε δύο μαλακά ή μέτρια μαξιλάρια. Όταν κοιμάστε στο πλάι να έχετε και τα δύο και όταν κοιμάστε ανάσκελα ή μπρούμυτα να κρατάτε μόνο το ένα.

Ποιο είναι το μειονέκτημα του ύπνου δίχως μαξιλάρι;

Tο μυστικό για τον ιδανικό ύπνο είναι η πλήρης ευθυγράμμιση του σώματος και της σπονδυλικής στήλης. Μόνο έτσι ο ύπνος μπορεί να είναι άνετος και ξεκούραστος. Το μαξιλάρι είναι σημαντικός παράγοντας σε αυτό γιατί βοηθάει στην ευθυγράμμιση του σώματος καλύπτοντας το κενό ανάμεσα στο κεφάλι και το στρώμα.

Πως να διαλέξω το πάπλωμα που μου ταιριάζει;

Το ιδανικό πάπλωμα για εσάς είναι αυτό που σας κρατά όσο ζεστούς επιθυμείτε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάζει ανά εποχή και ανάλογα με το μικροκλίμα της περιοχής που βρίσκεστε. Ο παρακάτω πίνακας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό ταιρίαζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Θερμότητα (Tog) Περιγραφή
4.5 = Ιδανικό για το Καλοκαίρι και ζεστά κλίματα
6 = Ιδανικό για την Άνοιξη και το Φθινόπωρο
9 = Για εκείνους που προτιμούν ελαφρώς περισσότερη ζεστασιά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο
10.5 = Για χρήση σε ήπιους Χειμώνες
12 = Για εκείνους που προτιμούν ελαφρώς περισσότερη ζεστασιά το Χειμώνα
13.5 = Για τις πολύ κρύες νύχτες του Χειμώνα

Μια καλή μέση λύση είναι η χρήση ενός διπλού στρώματος.

Ένα με 4tog θερμότητα (για το καλοκαίρι) κι ένα με 9tog θερμότητα για την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, τα οποία μπορείτε να συνδιάζετε το Χειμώνα.

Τι ακριβώς σημαίνουν οι κυριότερες ορολογίες στις περιγραφές των μαξιλαριών και των παπλωμάτων;

Μερικοί από τους όρους που χρησιμοποιούμε συχνά για να περιγράψουμε τις ιδιότητες των υλικών των μαξιλαριών και των παπλωμάτων είναι οι εξής:

Αντιαλλεργικό: Προϊόν που δεν προκαλεί αλλεργίες.
Υποαλλεργικό: Προϊόν του οποίου η σύνθεση ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών.
Αλλεργιογόνο: Οι εκκρίσεις των ακαρίων σκόνης για παράδειγμα είναι αλλεργιογόνες ουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα υποκείμενα (πχ. κρίση άσθματος)
Ανθεκτικό στους λεκέδες: Μία ειδική επεξεργασία που προστατεύει τα προϊόντα από κάθε είδους λεκέδες και τα κάνει να δείχνουν καινούρια για περισσότερο καιρό.
Αντιακαρικό: Αποτρέπει την ανάπτυξη των ακαρίων σκόνης τα οποία είναι υπεύθυνα για πολλές αλλεργίες.
Αντιβακτηριακό: Μειώνει την ανάπτυξη των βακτηρίων
Αντιμηκυτιακό: Προλαμβάνει στην ανάπτυξη ορισμένων μικροσκοπικών μηκύτων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την επιβίωση των ακαρίων.
Cluster (μπαλάκια πολυεστέρα): Ίνες που μετατρέπονται σε μπαλάκια πολυεστέρα. Το ιδανικό εσωτερικό γέμισμα για μαξιλάρια.
Σιλικονούχο: Ίνα με σιλικονούχο τελείωμα ώστε να καθίσταται μεταξένιο και μαλακότερο.

Διαβάστε ακόμη: Industrial Κρεβατοκάμαρεςπηγή: laluna.com.gr

Χρόνο με τον χρόνο, η βιομηχανική διακόσμηση αποκτάει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Προσθέτει δημιουργικότητα σε κάθε χώρο, βοηθάει στο να είσαστε πιο παραγωγικοί και δημιουργεί μία πολύ εμπνευσμένη ατμόσφαιρα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της industrial διακόσμησης είναι η χρήση μεταλλικών σωλήνων, ξύλινων πατωμάτων, τοίχων από τούβλα, επιτραπέζιων φωτιστικών. Θεωρείται ένα πιο αντρικό στιλ διακόσμησης χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να υιοθετηθεί και από γυναίκες.

Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς κρεβατοκάμαρες εμπνευσμένες από το βιομηχανικό στυλ 

#industrial_deco

Είναι ο χώρος της νοικοκυράς, του φοιτητή, ενός εργένη, η χαρά των παιδιών πολλές φορές! Όλοι περνάνε ένα μεγάλο μέρος της μέρας τους στην κουζίνα, γι' αυτό πρέπει να γνωρίζουν πού είναι το καθετί, σε γενικές γραμμές τα κατατόπια της.

Όλα ξεκινάνε από την διαμόρφωσή της

Είτε πρόκειται για ανακαίνιση, είτε για την εκ νέου αναστήλωση της κουζίνας σας, θα πρέπει να επιλέξετε την αρχιτεκτονική που σας ταιριάζει και σας εμπνέει κιόλας. Άλλωστε η κουζίνα είναι ο κατεξοχήν χώρος δημιουργίας!

Πώς θα είναι τα κεραμικά πλακάκια ανάμεσα στα ντουλάπια και τους πάγκους; Από τι ξύλο/υλικό θα είναι φτιαγμένα τα ντουλάπια; Ποιο θα είναι το κυρίαρχο μοτίβο στον χώρο; Θα υπάρχει μία συγκεκριμένη διακοσμητική τεχνική (vintage, ρουστίκ κ.α.);

Αφού έχετε προσδιορίσει το πρακτικό κομμάτι, μένουν οι λεπτομέρειες που στην ουσία διαμορφώνουν τον χώρο και τον κάνουν λειτουργικό. Όλα τα είδη κουζίνας δηλαδή που πρόκειται να εγκατασταθούν για να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα, στην καθαριότητα και σε μία άψογη διακόσμηση.

 

Εξοπλισμός κουζίνας

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι μερικά κατσαρολικά και κάποια από τα βασικά είδη καθαριότητας, αρκούν για να κάνουν πλήρη τον χώρο της κουζίνας. Αυτό είναι λάθος!

Σκεφτείτε απλά:

  • Άνεση στο μαγείρεμα
  • Γρήγορη πρόσβαση στον εξοπλισμό και στα αξεσουάρ που χρειάζεστε
  • Αποθηκευτικοί χώροι που επιτρέπουν να ταξινομείτε ανά ομάδες τα είδη κουζίνας

 

Στο TzambaSpiti.gr όχι μόνο βρίσκετε οτιδήποτε ψάχνετε για την κουζίνα, αλλά επωφελείστε από τις χαμηλές τιμές και την γρήγορη παράδοση των προϊόντων, χωρίς καθόλου μεταφορικά. Για αυτό ξεκινήστε τις αγορές σας άμεσα!

Αν νιώθετε ότι αρχίζετε να βαριέστε την κουζίνα, δείτε τι να αλλάξετε πρώτα:

  1. Επιλέξτε διαφορετικής τεχνοτροπίας τραπεζομάντηλα ή σουπλά για πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη προοπτική
  2. Αλλάξτε τα πόμολα των ντουλαπιών και των συρταριών σε κάτι πιο ευφάνταστο και ιδιαίτερο
  3. Ενισχύστε τον χώρο με σκαμπό ή με διακοσμητικά μικρού μεγέθους που χρησιμεύουν είτε σαν αποθηκευτικοί χώροι είτε σαν απλά διακοσμητικά

Και το καλύτερο; Τα έχετε όλα αυτά στην πόρτα σας, με ένα κλικ!

Η διακόσμηση του σπιτιού αναδεικνύει και τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη. Αν είστε από τους ιδιοκτήτες που δεν είναι καλοί στο θέμα διακόσμηση αλλά παρόλα αυτά θέλετε να εντυπωσιάζετε τους φίλους σας όταν επισκέπτονται τον προσωπικό σας χώρο… ποντάρετε στην alltimeclassic αντίθεση άσπρο μαύρο….

Το καθιστικό είναι από τα πιο δημοφιλή δωμάτια του σπιτιού, γιατί σε αυτό συναντάμε αγαπημένα πρόσωπα και φίλους, οπότε θέλουμε ο χώρος μας να είναι όμορφα διακοσμημένος.

                Γίνεται λόγος για την πιο ασφαλή επιλογή γιατί ταιριάζει σε όλους τους χώρους, μικρούς και μεγάλους, διότι το λευκό χρώμα ανοίγει και μεγαλώνει το σαλόνι μας. Επιπλέον όταν οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε λευκές αποχρώσεις το σαλόνι μας γίνεται πιο φωτεινό και φαίνεται πιο καθαρό.

Η διακόσμηση ξεκινά από τους τοίχους.

bw-livingroom-1

Μια εντυπωσιακή διακοσμητική πρόταση είναι να διακοσμήσετε τους λευκούς σας τοίχους με μαύρους πίνακες ή με ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Οι μαύροι πίνακες θα δώσουν ένα πιο σοφιστικέ ύφος στο σαλόνι σας, ενώ με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες θα προσδώσετε ένα πιο vintage style.

bw-livingroom-2

Extra tip: Επιλέξτε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ζωής σας, όπως ο γάμος σας, η βάφτιση του παιδιού σας ή από την αποφοίτηση σας στο Πανεπιστήμιο, ή αν είστε μακριά από αγαπημένα σας πρόσωπα, επιλέξτε ασπρόμαυρες δικές τους φωτογραφίες…ίσως και από τη δεκαετία των 70s!!

Επιλέξτε τα σωστά διακοσμητικά έπιπλα και αξεσουάρ.

bw-livingroom-3

Όταν μιλάμε για αντίθεση άσπρου και μαύρου στο σαλόνι, σε καμία περίπτωση δεν σας προτείνουμε να βάψετε κάποιο από τους τοίχους σας μαύρο.

Αυτό που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτά είναι μέσα στο κατάλευκο σαλόνι σας να προσθέσετε έπιπλα σαλονιού και αξεσουάρ σε μαύρο χρώμα, όπως φωτιστικά και μικροέπιπλα τα οποία σίγουρα θα αιχμαλωτίσουν τα βλέμματα των καλεσμένων σας και θα κεντρίσουν τις εντυπώσεις. Λάμπες, φωτιστικά, πίνακες, σερβίτσια, βάζα, κεριά, σουπλά, χαλιά, μαύρο μέταλλο στα φωτιστικά σας, συνθέτουν και ολοκληρώνουν το ιδανικό αποτέλεσμα για το ασπρόμαυρο σαλόνι σας!

Extratip: Το ασπρόμαυρο alltimeclassicσαλόνι σας, μπορεί να αποκτήσει μια πιο εκκεντρική πινελιά προσθέτοντας ένα κόκκινο χαλί ή με μαξιλάρια με printζέμπρα! Πιπεράτες λεπτομέρειες που σίγουρα θα κεντρίσουν τα βλέμματα.

Ευχαριστούμε θερμά την BoConcept για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο προσωπικός χώρος του παιδιού σας, αυτός που κοιμάται, που παίζει, που δημιουργεί και που μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου. Συνεπώς, πρέπει να είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα είδη από τα έπιπλα, τα λευκά είδη μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες που ένα παιδικό δωμάτιο χρειάζεται για να είναι ολοκληρωμένο και να μπορεί να χαρίζει άνεση και λειτουργικότητα στην καθημερινότητα του παιδιού σας.

                                        

Χαρίστε του την απαραίτητη ζεστασιά

Οι κρύες νύχτες του Χειμώνα μεταμορφώνονται σε ζεστές και ιδανικές, επιλέγοντας το κατάλληλο πάπλωμα για το κρεβάτι του παιδιού σας. Με γνώμονα την υγιεινή και την αντιαλλεργική σύσταση φυσικών υλικών, επιλέξτε το ιδανικό πάπλωμα με την κατάλληλη γέμιση που θα του χαρίσει αναζωογόνηση και ξεκούραση. Εξίσου σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η επιλογή του σεντονιού, το οποίο στην ουσία συγκρατεί την υγρασία του ανθρώπινου σώματος και δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον, απομακρύνοντας τα ακάρεα. Πώς γίνεται αυτό;  Με την επιλογή λευκών ειδών από ποιοτικά υλικά. Προστατέψτε το πάπλωμα από τις φθορές με την επιλογή μιας παπλωματοθήκης που ολοκληρώνει το στυλ του κρεβατιού του. Δείτε μερικές εδώ.

                                   

Για μία ιδανική στήριξη και ασύγκριτη υγιεινή

Άκρως σημαντικό για την σωστή και ενδεδειγμένη στάση του κεφαλιού, κατά την διάρκεια του ύπνου είναι το μαξιλάρι. Στον οδηγό αγοράς του παιδικού μαξιλαριού, πρέπει να σκέφτεστε: 1) ότι το ιδανικό γέμισμα για ένα μαξιλάρι είναι οι αγνές πρώτες ύλες 2) ότι πρέπει να στηρίζεται άμεσα ο αυχένας, πόσο μάλλον ο παιδικός που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως 3) να έχει πιστοποιηθεί ως προς την υγιεινή του και την καταλληλότητά του.

Εκτός λοιπόν από την διακόσμηση, τα χρώματα και τα έπιπλα μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στην απόδοση υγιεινής και άνεσης, στοιχεία που οι γονείς πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους.

Διαμορφώστε λοιπόν το παιδικό δωμάτιο, σκεπτόμενοι όλες τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και στην υγιεινή και στην ποιότητα και στην αισθητική κάλυψη!

 

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό κατάστημα λευκών ειδών casanew.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…